Brodds Juniorlag åpnet med en elegant 10-1 seier over Madla 2 før de tirsdags kveld måtte brette opp ermene for å være med på krigen mot Riska sitt gode Juniorlag. Guttane kom sterkt tilbake etter å ha ligget under 3-0 til pause, men snudde til 3-3 og var veldig nære på å beholde alle 3 poengene på Midjord. Skribent hos Juniorlaget Ebbe Sivertsen tar oss kjapt gjennom Juniorlagets 2 første kamper.

Brodd - Riska 3-3

Utrolig spennende oppgjør og fantastisk opphenting av juniorlaget i kveldens intense kamp på Midjord.

Et hardtspillende og offensivt Riskalag tok våre gutter på senga i første omgang i kveldens kamp i junior 1. divisjon. Etter storseier i forrige kamp mot Madla, tror jeg mange tok for gitt at det ventet lett motstand nå også. Brodd hadde tidlig i kampen to store sjanser, først da Jens vant en hodeduell og like etter da Trym skjøt i stang og ut fra skrå vinkel. Mål ble det derimot ikke. Etter 14 minutter klarer Riska å etablere seg rundt vår 16-meter. De jobber knallhardt og får til slutt fyrt av et skudd som stryker seg inn ved stolperota til 0-1. Publikum tror nesten ikke hva de ser fem minutter senere, når forsvaret til Brodd småspiller mellom 2-3 hardtarbeidende Riskaspillere. Etter flere risikable og noen dårlige pasninger går ballen tilbake til Jørgen som har en meget aggressiv spiss oppi seg. Da han forsøker seg på en finte istedenfor å beine vekk ballen, går det galt, og med effektive og aktive armer klarer Riskaspissen å dytte vekk Jørgen og spasere ballen inn til 0-2. Riskafansen er på dette tidspunktet naturlig nok kjempefornøyde og den gemyttlige stemningen som til da hadde preget tribunen, surnet nok noen hakk. Etter 27 minutter taper vi nok en gang dueller, denne gang på Riska sin høyreside og ballen havner på foten til en Riskaspiller som står på femmeteren og dryler ballen via Jørgen til 0-3.

Fra Klubbhuset bak oss hører vi samtidig brølet som forteller at Liverpool har gått opp til 2-0 i sin semifinale i Champions League. Det bringer tanken inn på et lag som har kommet tilbake etter å ha ligget under 0-3 i en tidligere så minnerik anledning. Med tanke på at gutta våre scoret hele 8 mål i sin forrige andreomgang har vi absolutt ikke gitt opp håpet om at de skal kunne komme tilbake i dag også. Brodd våkner faktisk litt til mot slutten av omgangen og begynner å gjengjelde det harde fysiske spillet som Riska leverer på banen. Noen saftige taklinger fra begge lag stykker opp spillet og en av Riskas spillere blir såpass hardt skadet at han blir båret ut av banen og sendt på legevakten. Det blir ingen flere mål før pause og vi håper at Jørgen og støtteapparatet har noen lure grep å sette inn før siste omgang blåses i gang.

Andre omgang er omtrent 7 minutter gammel da Matheus stjeler ballen på midten og kommer gjennom på midten i stor fart. Han blir tatt i en duell mellom en forsvarsspiller og keeper. Det kunne godt ha blitt gitt straffe i den situasjonen, men dommeren lar spillet gå, ballen ramler ned hos Ivo som fyrer av et godt skudd. Riskas keeper ligger nede, men en av forsvarsspillerne står på streken og redder utrolig nok med hodet. Fremdeles 0-3. Minuttet etter kommer Stian på høyresiden og legger inn til Matheus. Han plukker mesterlig ned ballen, tar en piruett, dreier 270 grader rundt og tupper ballen med venstrefoten via en forsvarer og i nettet til øredøvende jubel fra Midjords publikum og spillere. Etter 11 minutter legger Stian inn en corner fra høyre. Trym går i duell og får sendt ballen ut til Emre som kommer i stor fart og klinker ballen uttagbart for keeper fra omtrent 20 meter. Nå er gutta tilbake på sporet! Hvorfor gjorde vi ikke dette fra start av? Herfra ser Riska nervøse ut. De bruker endel tid på tjuvtriks og uthaling for å forsøke å bryte den gode flyten som våre gutter er inne i. Dommeren gjør så godt han kan, men mister litt oversikt i de mange duellene som foregår på banen, både med og uten ball. Det blir delt ut 2 gule kort til hvert av lagene, og det var nok ikke et kort for mye…
Et kvarter før full tid vender Matheus opp og spiller Stian nydelig igjennom. Alene med en utrusende keeper gjør han ingen feil og kipper ballen elegant i en høy bue over og inn i mål til 3-3. Herfra kjører Brodd over Riska som begynner å se slitne ut. Vi skaper sjanse på sjanse, men klarer ikke å få ballen i mål. Med 2 minutter igjen på klokka, skrur lysene seg av etter kommunens regulativ og vi må bare takke pent for en fantastisk andreomgang som varmet i vårkulda på Midjord. Sluttresultat 3-3!

Neste kamp håper jeg dere kan starte på denne måten!

Poengligaen: Mål Assist Poeng / Etter 2 kamper

Stian 3 3 6
Trym 2 2 4
Galan 1 2 3
Clement 2 0 2
Matheus 1 1 2
Ivo 1 1 2
Emre 2 0 2
Jens 1 0 1
Mathias 0 1 1
Sondre 0 1 1

----------------------------------------------------------------------------------

Brodd - Madla 2   10-1

Storseier i sesongåpning på hjemmebane. 
Dette juniorlaget som består i hovedsak av spillere født i 2001, er endel yngre enn de fleste lagene de vil møte i årets serie. To av spillerne er sågar født i 2003 og er opptil 5 år yngre enn enkelte av motstanderne sine! Nå har mange av disse allerede fått god erfaring fra solid spill i fjorårets eliteserie for G16 samt nyttig erfaring når de har spilt kamper for Brodds rekrutteringslag i 5. divisjon. Allikevel var det en viss spenning før sesongstart, da laget måtte låne inn flere gutter fra andrelaget for å ha nok spillere. Det lot ikke til å prege spillet på noen som helst måte og det var godt å se at gutta på andrelaget også har kvaliteter som holder godt på dette nivået.

Etter 14 minutter fyrer Stian av et langskudd som keeper gir retur på. Der dukker Clement opp og ekspederer returen enkelt i mål og det står 1-0 til Brodd. Etter 30 minutter spill kommer Ivo i stor fart oppover sin høyreside. Han legger inn til Stian som avslutter på keeper. Nok en gang blir det gitt retur som Galan plukker opp. Han legger ballen litt til side og fyrer omtrent fra femmeteren til 2-0. Så langt virker det som om Brodd har rimelig god kontroll og vi skaper mange store sjanser og ruller ballen fint i alle ledd.
Pause
Andre omgang har knapt startet før Stian legger ut på et vanvittig dribleraid. Han manøvrerer seg gjennom midtforsvaret til Madla på mesterlig vis og setter inn 3-0. Kun få minutter senere skyter Ivo og ballen spretter litt rundt i femmeteren før Clement igjen er på rett plass og setter nok en retur i mål til 4-0. Etter 55 minutter gjør Emre og Trym en fiks cornervariant hvor Trym til slutt legger inn foran mål hvor Jens rager høyere enn alle (inkludert Madlas 2 meter lange keeper) og header ballen sikkert inn til 5-0. Undertegnede har knapt rukket å gjøre ferdig notatene før neste mål kommer; Sondre legger skrått ut fra sin høyre posisjon til Emre som kommer i stor fart og klemmer til en suser fra 35 meter til 6-0. Ivo setter 7-0 da han trekker seg innover mot midten og fyrer ballen over en sjanseløs Madla-keeper. Etter 71 minutter kombinerer Mathias og Trym flott ute på venstresida. Trym tråkler seg gjennom og setter ballen sikkert i det lengste hjørnet, 8-0. Et kvarter før full tid blir Galan felt på vei alene mot keeper og det blir straffe til Brodd. Stian limer ballen på elegant vis i krysset fra straffemerket til 9-0. I det påfølgende angrepet til Madla, blir vi litt ukonsentrerte bak og Madla får et velfortjent trøstemål, 9-1. 10 minutter før full tid driver Galan nedover sin venstreside og legger ballen hardt og presist ut til Trym som nådeløst fastsetter sluttresultatet til 10-1.

En solid prestasjon av Brodd og et viktig steg i ambisjonen om å vinne denne serien og sikre eliteseriespill neste sesong.