Brodd - Tasta 2-1. Juniorlaget har åpnet høstsesongen med 2 av 2 seirer mot henholdsvis Staal og Vaulen. I kampen mandags kveld sto tabellnabo Tasta på andre siden av banen. Det skulle ligge an til å bli en jevnspilt batalje.

1. omgangen ble ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp, faktisk hadde Tasta ballen mest i denne omgangen, men skapte null nada fremover i banen. Når vi selv hadde ballen angrep vi i stillestående fotball, altså i form av null bevegelse. Vi ønsket å få ballen i beina akkurat der vi sto. Det ble derfor ikke de aller største utfordringene for Tasta å forsvare seg. Siste 10 minuttene tok vi mer over og skapte en god del sjanser, uten å få ballen i mål. Vi fikk ihvertfall troen på at vi kunne slå Tasta når det nærmet seg pause.

I pausen ble guttene oppfordret til å drive med høyere balltempo og større bevegelse foran ballfører, hvis vi skulle stå igjen med 3 poeng etter denne kampen. Vi gjorde heller ingen forandringer i pausen.

Vi ble kanskje litt vel ivrige fremover i banen i 2. omgang, noe som gjorde utslag i at Tasta kunne utnytte store rom på vår banehalvdet. Når vi så har Neuer i mål finner en av Tasta sine spillere at Mikael står litt langt ute, så fra 30 meter prøver han ett skudd som akkurat går over vår keeer. En meget bra utført avslutning fra Tastas spiller.

Vi lå altså under 1-0 med 30 minutter igjen av kampen, det var ingen grunn til panikk. Men vi gjorde noen forandringer for å trykke Tasta enda litt lenger bak i banen. Like etterpå får Casper med seg ballen inn i 16 meteren og går av 2 mann før han finner Emre som står på 7 meter og banker ballen i mål bak en utspilt Tasta-keeper. Emre sin første kamp og første scoring for Juniorlaget. Forøvrig en meget solid debut av unggutten som viser ro og spillerforståelse under hele kampen.

1-1 scoringen gav guttane blod på tann og kjørte på for å få ledermålet mot Tasta. Vi skapte flerne store sjanser etter målet, men vi klarte ikke å sette ballen i mål på de sjansene vi fikk etterpå. Ca. 15 minutter etter utligningen skulle vi endelig få det fortjente ledermålet. Stian "panservogn" Nielsen satte stor fart mot Tastas forsvar og parkerte de guttene bokstavelig talt før han enkelt satte inn 2-1 målet fra 10 meters hold.

En kunne tro at vi skulle legge oss bakpå etter en slik scoring? Men hvorfor skulle vi gjør det? Er jo så kjekt å score mål at vi bare øste på fremover, begge backene ble med fremover i tillegg til resten av laget. Vi hadde egentlig stor kontroll, men vi var veldig sårbare bakover i banen. Tasta var farlig frempå en del ganger, men heldigvis klarte dem ikke å omsette det i form av mål. Vi tar en solid 2-1 seier mot Tasta og inntok nå 4. plass på tabellen. Vi ser stadig oppover på tabellen.

7. september står en nye tabellnabo for tur når vi møter Sola borte på kunstgress.

K A M P F A K T A
Brodd - Tasta 2-1 (0-0)
Mål: Emre Askelund og Stian Nielsen
Assist: Casper Aalen Norseng
Gule kort: Ingen
Dommer: God kontroll
Tilskuere: 25

Brodd: Mikael Landa - Thomas Eike, Sondre Thorsen (Emre Askelund fra 10 min), Marcus Laursen, Liam Nævdal Howarth - Rene Ramstad (Adam Oumar fra 60), Trym Schjølberg Sivertsen, Sander Hauan, Farzad Navaie (Stian Nielsen fra 60), Casper Aalen Norseng (Farzad Navaie fra 80) - Darwesh Jawhar (Jihad Kher fra 60)

Børs:
*** Sander Hauan
**  Emre Askelund
*   Thomas Eike