Staal Jørpeland - Brodd 0-1. Juniorlaget tok onsdags ettermiddag fatt på årets lengste tur på bortebane, selv om turen er bare en formalitet for 25 % av laget som er vant med båtlivet. Verre var det å komme seg fra Midjord og ned til ferjen. Med oppmøte 16.50 på Midjord blir man lettere stresset kl. 17.00 når en av sjåførene ikke dukker opp. Ass. trener Rune Røisland prøvde seg på "finner ikke bilnøklene" trikset for å slippe unna turen til Tau, men kånå vil ha han ut av huset og fant frem reservenøklene. Dermed ble det tur på Rune også denne kvelden.

Overfarten gikk veldig fint, ingen ble båtsyke. Det ble også tid til en pit-stop hjemme hos en av deltakerene i Brodd Vårcup som ikke fikk pokal på søndagen. Denne ble personlig overlevert på døren. Når vi endelig kom frem til Staaltun var det valgets kvaler i form av hvilken draktfarge vi skulle gå for. Ettersom Staal har nokså mørke grønnfarge med svarte striper, måtte vi legge vekk de svarte draktene og de grønne draktene. Dermed endte valget på helhvite drakter med hvit shorts og hvite sokker. Det er Coop som står for de hvite draktene, men de kunne nå spandert på en litt større coop logo både foran og bak på drakten, ettersom logoen nesten ikke syntes.

Over til selve kampen. De første 20 minuttene er vi nesten ikke tilstede og Staal får styre mye av spillet. Ett solid forsvar og en opplagt Jonatan bakerst gjør at Staal ikke tar ledelsen. Vi gjør noen små forandringer, noe som gjør at vi skapet ett bedre trykk fremover på banen, slik at Staal presses lenger bak i banen. De siste 20 minuttene av 1. omgangen er det vi som styrer det meste av spillet, de få gangene Staal kommer ordner forsvaret opp. Etter 33 minutters spill er Staal farlige frempå, men Ask løper opp spissen til Staal, men stopper han ulovlig og gir frispark i en farlig situasjon og gult kort til Ask. Selve frisparket blir det ikke noe farligheter utav. Staal skulle være frempå en gang til, men Jonatan rydder mesterlig opp med tigersprang.

Like før pause får Simon ballen på ca. 40 meters avstand til Staal sin mål, han ser at keeper til Staal står på halvdistanse og prøver lykken. Forsøket er mer eller mindre perfekt og gir Brodd ledelsen 1-0 like før pause.

Vi gjør ingen endringer i pausen.

I 2. omgang er det vi som styrer det meste av spillet, men skaper kun noen få halvsjanser her og der. Det glir liksom ikke på skinner, men når vi spiller borte er det som regel poengene som varmer mest. Derfor er det veldig kjekt å se den fantastiske innsatsen guttene legger ned i denne kampen for at vi skal ha med oss alle 3 poengene til Stavanger.

Det at dommeren legger til 9 minutter i 2. omgang (4 minutt hadde nok holdt) er nå heller uforståelig, selv om Sondre Thorsen ligger nede for telling i 2 minutt. Guttene får også 3 merkelige gule kort, men klarer å la være å kjefte på dommer. Det er vanskelig i seg selv å la være å snakke med dommer når han har hovedrollen i kampen. Guttene rir ihvertfall seieren i land og tar med seg 3 deilige poeng. Nå venter toppkamp neste uke mot Vaulen som står med 6 av 6 mulige poeng, akkurat det samme som Brodd har.

Glad og fornøyd gjeng på vei hjem til Stavanger
Kort oppsummering av spillerene:

Jonatan: Viser ro og matchvinnende redninger. Solid bakerst

Thomas: Bruker fart og kløkt bakover, legger ingenting imellom når duller skal vinnes. Solid kamp av Tyskeren

Thorsen: Viser kapteinskills både på og utenfor banen, blør for drakten og må ut med skade etter 77 minutter. Vinner viktige dueller.

Liam: Bruker mye energi på ønsket om å spille spiss. Tror nesten ikke at han vet selv hvor viktig han er for laget bakerst i forsvarsfireren. Er en solid duellspiller, leser spillet og har stor fart. Er MEGET god når han vil. Har selvfølgelig kvaliteter fremover i banen, men Thorsen og Liam bakerst er i utgangspunktet GULL. Nok en solid kamp av Liam.

Ask: Legger ned en vannvittig innsats i denne kampen og løper opp Staals raske kant. Vinner viktige dueller og en av kampens beste spillere.

Robin: Får en uvant defensiv rolle og bekler denne rollen meget solid mot Staal. Behersker ro og utspeiler trygghet.

Daruesh: Jobber utrettelig og vinner dueller. Er ikke like heldig fremover på banen. Men en viktig brikke i det defensive spillet.

Preben: Vinner mange dueller på midtbanen og gjør seg godt spillbar hele tiden. Savner litt mer skuddvilje eller være mer bevist på å gå rett på mål. Solid kamp

Simon: Jobber som vanlig utrettelig ute på banen og er en av lagets mest lojale spillere. Scorer i tillegg ett flott mål.

Daniel: Fikk oppgaven som potet i dag. Spilte venstre midt, spiss og stopper. Bekler alle roller meget solid i kampen mot Staal. Uheldig som ikke får scoring i 1. omgang. 

Blazej: Jobber godt, men får det ikke helt til å stemme fremover. Er nok mer vant til å beholde ballen selv, fremfor å bruke "slå å gå" metoden. Håper å bryte språkbarrieren. Har mye fotball i seg.

Ole: Er meget frisk når han kommer innpå og skaper store problemer for Staals høyre back. Gjorde backen svimmel noen ganger. Legger ned veldig solid innsats.

Vetle: Frisk når han kommer innpå, viser solide defensive kvaliteter og jobber på baller som andre hadde gitt opp. Nok ett solid innhopp av Vetle.

Rene: Kom innpå og tok den defensive rollen på midten. Jobber meget solid og vinner noen dueller. Sliter med å få avlevert ballen tidsnok, men det kommer når han blir mer tryggere i rollen.

Adam: Ikke den rette kampen for Adam dette, får ikke ballen mye. Men viser store kvaliteter når han har ballen. Spennende spiller, men dessverre ikke den høyeste på banen. Selv om han har meget god spenst.

Mads: Får 20 minutter og viser at han behersker fart og teknikk, blir spennende å se på trening og kamp i fremtiden.

K A M P F A K T A
2. serierunde
Staal - Brodd 0-1 (0-1)
Mål: Simon Richter
Gule kort: Liam Nævdal Howarth, Ask Holm Lahn, Simon Richter, Sondre Thorsen og Preben Schjølberg Sivertsen
Dommer: Arild Furu
Tillskuere: 40

Brodd: Jonatan Sharoni - Thomas Eike, Sondre Thorsen (Mads Bjelland fra 77), Liam Nævdal Howarth, Ask Holm Lahn - Daruesh Jawhar (Vetle Sevild fra 55), Robin Hagland (Simon Richter fra 90), Preben Schjølberg Sivertsen, Simon Richter (Rene Ramstad fra 65), Daniel Nårstad og Blazej Pachulski (Ole Steinkopf Johnsen fra 25, Adam Oumar fra 65)

Når det gjelder kampens børs er det flerne som burde vært med på denne listen, men kun ha med 3.

Børs:
*** Ask Holm Lahn
**  Jonatan Sharoni
*   Liam Nævdal Howarth