Brodd - Vaulen 2-1. Juniorlaget har hatt hele 3 ukers spillepause siden forige kamp 10. mai som var mot Forus & Gausel, i løpet av den tiden hadde vi opparbeidet oss en del skader og sykdom. Vi stilte derfor bare 14 spillere til onsdagens kamp, hvor 2 av spillerene til vanlig spiller med Brodd G 16. Uansett var de 14 meget spillesugne.

Foto: Vaulen Beachboys

Vaulen på sin side sto med 4 seirer og 1 tap før kampen mot Brodd. Det skulle derfor ikke bli noe grei skuring for Broddguttene på Midjord onsdags kveld. I 1. omgang har vi god kontroll bakover på banen og lar ikke Vaulen komme til allverdens av sjanser, mer eller mindre 0 sjanser i mot i den 1. omgangen. Fremover for vår egen del sliter vi voldsomt med effektiviteten fremover på banen, det har vært en gjenganger denne sesongen. Slik skulle det også være mot Vaulen for vi skapte mye, men sliter med å få kulå i mål. 

Etter 30 minutter spill har vi corner imot som vi vinner i vår egen 16 meter og begge våre midtstoppere setter full fart mot Vaulen sitt mål. Liam tar med seg ballen på høyre siden og sender avgårde ballen til Sondre Thorsen vår andre midtstopper som ruller ballen videre ut til Simon Richter som drar seg forbi en Vaulenspiller og setter ballen kontant i mål til venstre for keeper.

Foto: Vaulen Beachboys

1-0 skulle holde seg til pause. Vi vet av erfaring at det å lede en kamp på Brodd Junior er det samme som å tape en kamp etter 90 minutt. Med andre ord en farlige ledelse for Brodds sine nest beste menn. Vi ble enige om å holde trøkket og fokuset oppe og gi alt i starten av 2. omgang for å ri av Vaulens press de første 15 minuttene av 2. omgang.

Istedenfor ett voldsomt press av Vaulen er det vi som går opp til 2-0 når vi utnytter ett kast på vår høyre side som ender opp hos Sander C. som klarer å gi ballen videre til Simon som denne gangen får pirket ballen i mål til høyre for Vaulen sin keeper.

Så begynner dramatikken å bre seg på Midjord. Brodds Ass. trener Rune Røisland lovet pizza til guttene ved seier og begynte rundspørringen på sidelinjen om hvilken pizza folk ville ha. Snakker vi om tiårets jinx på Midjord? Imens Rune snakker med PB i telefonen må Sander Hauan gi seg med krampe for kvelden etter å ha lagt ned en voldsom innsats på sin høyre kant side. Så forsvant Rune, pizza skulle hentes. Hvis tap skulle han selv ta med seg pizzaene hjem og høvle i seg. Så skulle ikke være noe problem om vi skulle avgi noe poeng.

Foto: Vaulen Beachboys

I det 68. minutt smeller det i/utenfor Vaulen sin 16 meter hvor Stian Nielsen kommer seg løs fra Vaulen sin midstopper som liksågodt sparker ned Stian når ballen er 4 meter lenger vekke. Her lukter det rødt lange vei når dommer Enok Aspelund blåste i sin fløyte og dro selvfølgelig opp det gule! kortet. Stian på sin side hadde gult kort fra før og klarte på imponerende vis å forholde seg helt rolig i situasjonen. Frisparket klarer vi ikke å få noe utav.

Akkurat i det uret passerte 90 minutt klarer Vaulen å redusere til 2-1 når en Vaulenspiller plutselig var alene med Jonatan Sharoni i Brodd-buret. Det ble noen hektiske minutter for Brodds 11 når Vaulen spilte de siste 10 minuttene med 5 spisser. Men vi klarte å ri av stormen og vant fortjent 2-1 mot Vaulen Beachboys.

Forøvrig utrolig deilig å se en forsvarsfirer som funger opptimalt med Sondre Thorsen i spissen som virkelig har stått frem som en verdig kaptein for Brodds Juniorlag i år.

Nå står Bryne borte for tur, før vi tar sommerpause og ser frem til Dana Cup.

NB: Vår 6. kamp uten gule/røde kort for munnbruk og diverse unødvendig er ett faktum.

Vi takker for lån av bilder fra Vaulen, her kan du se flerne bilder fra kampen

Brodd - Vaulen 2-1 (1-0)
Mål: Simon 2
Assist: Sander C og  Sondre T.
Gule kort: Stian Nielsen
Dommer: Enok Aspelund (Klarte seg)

Brodd: Jonatan Sharoni - Birk Holm Lahn, Liam Nævdal Howarth, Sondre Thorsen, Mustafa Sarikurt - Sander Hauan (Martin Sørbø fra 55), Robin Hagland, Preben Schjølberg Sivertsen, Simon Richter (Stian Nielsen fra 92), Stian Nielsen (Henrik Kindingstad fra 70), Sander Chrisstenssen (Ask Holm Lahn fra 77)

Børs:
*** Simon Richter
**  Birk Holm Lahn
*   Liam Nævdal Howarth