Våganes 2 - Brodd 3-5. Etter 2 heller labre kamper for Juniorlaget kom endelig seieren onsdags kveld. Vi skulle åpne noe roligt fremover på banen, men det ble heller det motsatte. Vi ble kanskje litt i overkant offensive og nokså sårbare bakover på banen slik vi spilte. Noe som gav en veldig åpen kamp.

Allerede etter 6 minutters spill har vi brent 3 store sjanser, det virker rett og slett som om vi ikke har lov å score mål på motstanderen vår. Heldigvis ble vi aldri frustrerte og malte på videre. Etter 10 minutters spill klarer ikke Våganes sin høyre back å hindre ett oppspill til vårt hurtigtog Stian Nielsen på venstre siden som fosset fremover på sin venstre side og fikk lagt inn til Preben som møtte på første stolpe og fikk satt foten på ballen som endte i målet til 1-0 ledelse.

Vi fortsatte å male på fremover på banen, men ble svært sårbare den andre veien. Hadde vi møtt et mer effektiv lag ville vi ha slitt betraktelig når det gjaldt det deffensive. Uansett vartet guttene opp med flott spill fremover, selv om vi spiller på veldig små marginer til tider.

Vi må faktisk til det 25 minutt før vi fikk mål nummer to. Nok en gang får Stian ballen på sin venstre side, bare nå slo han et innlegg nesten fra sidelinjen til Robin som rager høyest å stanger ballen i mål kontrolert bak en utspilt keeper. 

Bildet: Ass. trener Rune Røisland alltid like engasjert og lover pizza hvis seier i kamp mot Tasta

Utrolig nok står det bare 2-0 til Brodd når dommeren blåser i sin fløyte og lagene tar pause. I dagens kamp hadde vi også med oss en nye mann i Sander Hauan som for det meste har deltatt rundt A-laget i sesongoppkjøringen, men har slitt en del med skader. Sander hadde meget god kontroll på det defensive og bidra positivt fremover på banen. Var også flink til å snakke og få med seg sine lagkamerater. 

Vi gjorde ingen forandringer i pausen, men fortsatte i det samme sporet som i 1. omgang. Kanskje med ett litt større fokus på det defensive. Ettersom vi fortsatte med vårt offensive fokus fikk vi større rom å boltre oss i, spesielt når Våganes la flerne folk fremover på banen de og. Det var Brodd som fikk utnytta det best i starten av 2. omgang når Musti finner Stian nok en gang på venstre siden, denne gangen gjør han alt selv og er sikker alene med keeper og øker Brodd sin ledelse til 3-0 når vi har spilt 53 minutter.

Det virker som om vi har god kontroll på kampen, spesielt når vi legger på til 4-0 direkte etter at vi gjør bytter i laget. Nevnte Sander Hauan blir flyttet frem til høyre kant og i neste angrep er det han som plutselig kommer alene med keeper etter en flott pasning av Preben. Da sto det 63 minutt på dommeren sin klokke.

Men Våganes var ikke ufarlige de heller og får sin redusering like før det var gått 80 minutter. Men vi skulle svare Våganes like etterpå når Sander vinner ballen på sin høyre side og skjærer innover i banen og får gitt fra seg ballen til Stian som lader kanonen og får sendt ballen nok en gang i mål bak en utspilt keeper. 1-5 sto det på måltavlen når vi hadde spilt 82 minutter.

Men vi heter ikke Brodd for ingenting. Vi får plutselig total blackout og slipper inn 2 mål på 2 minutter. Kan være at 3-5 målet til Våganes burde vært avblåst for angrep på keeper når en våganes-spiller treffer Burak først før han treffer ballen på et frispark. Minuttet etter varter Burak opp med en superredning som mest sannsynlig gjør at vi for en gangs skyld står igjen med 3 poeng etter kampen.

Lagmessig spiller vi meget bra offensiv fotball, defensivt er det for lite personer som tar nok ansvar. Håper dette allerede er rettet opp til neste seriekamp hjemme mot Tasta. Forøvrig teller vi kamp nr. 3 uten gule kort for munnbruk.

Våganes 2 - Brodd 3-5 (0-2)
3. serierunde
Mål: Stian Nielsen 2, Robin Hagland, Preben Schjølberg Sivertsen og Sander Hauan.
Assist: Stian Nielsen 2, Mustafa Sarikurt, Preben Schjølberg Sivertsen og Sander Chrisstenssen.
Gule kort: Thomas Eike
Dommer: Hadde ikke dagen

Brodd: Burak Karaca - Sander Hauan, Liam Nævdal Howarth, Sondre Thorsen (Stian Nielsen fra 75), Mustafa Sarikurt (Thomas Kuhn Eike fra 63) - Preben Sivertsen, Thomas Monslaup (Birk Holm Lahn fra 55), Simon Richter, Stian Nielsen (Henrik Kindingstad fra 63) - Robin Hagland og Sander Chrisstenssen

Børs:
*** Stian Nielsen
**  Sondre Thorsen
*   Sander Hauan