Havørn - Brodd 1-2. Nok en gang skulle damene ta turen ut til Tananger for å spille seriekamp på Norges bredeste fotballbane. Ikke siden 2015 har damelaget tatt med seg 3 poeng fra Tananger. Kunne de karre med seg alle 3 poengene denne "triste" mandags kvelden? Hver gang vi blir invitert til seriekamp her ute, blir vi møtt med plaskene regnvær. Så vi visste hva som møtte oss når vi entret Tananger Stadion denne kvelden.

Det fine med Tanager Stadion er at benkene hvor lagene skal sitte er såpass langt unna banen at du blir oppfordret til å ha med deg kikkert på kamp for i det hele tatt klare å se noe derifra. Dette vet Havørn å utnytte slik at de bærer ut egne trebenkenker til seg selv, men gjestende lag blir pent bedt om å stå under hele kampen. Gjestfriheten skal det ihvertfall ikke stå noe på.

Når det gjelder kampen i seg selv denne mandags kvelden er dessverre lite å skrive hjem om til media ihvertfall. Det virket som om vi hadde veldig høye skuldre og måtte kvitte oss med ballen så fort som overhodet mulig. Kunne tro ballen inneholdt noe som ikke var bra for spillerene, for ballen forsvant fort når den først var innom en spiller. Samme forbien hadde de også hos Havørn. Så sånn sett så det ut som begge lag spilte noe helt annet enn fotball, det så mer ut som om samtlige spilte en eller annen form for flipperspill.

Vår garantist for mål Maren Rasmussen har tydeligvis vaksinert seg for scoringer, eller har hun funnet ut at hun er lei av å score mål. For hun fikk ihvertfall noen sjanser mot Havørn, men så tydeligvis ikke poenget med å score. Heldigvis hadde vi ei annen på laget som ønsket å score mål denne kvelden. Etter 35 minutters spill er det Karianne Undem som knaller avgårde ett skudd utenfor 16 meteren, skuddet endrer retning å treffer Siw Therese innenfor 16 meteren. Hun snur seg rundt å plasserer ballen nede til høyre for Havørns keeper til 1-0 ledelse. Noe som også sto seg til pause.

I pausen gjorde vi 3 bytter, noe som gjorde plass til 2 debutanter for Erika Breivik og Beate Tjølsen. De beviste utover i 2. omgang at de kommer til å bli en viktig bidragsyter for Damelaget både på og utenfor banen.

2. omgangen skjer det ikke allverden av fint spill, men 15 minutter før slutt utligner Havørn til 1-1 med ett langskudd som går over Tone og i mål. En kjedelig scoring å få i mot så sent i kampen. Så måtte taktikken legges på nytt, skulle vi gå for 1 poeng eller kjøre på for 3 poeng? I trenerteamet Larsen og Svela er ihvertfall tanken den samme, vi skulle gå for alle 3 poengene i denne kampen. 

Siw ble sendt fram sammen med Maren Rasmussen og Hanne Pollack de siste 10 minuttene for å få den etterlengte 2-1 scoringen. Den vurderingen skulle vise seg å være gull verdt denne kvelden. Hanne klarer å holde litt på ballen utenfor Havørns 16 meter, får gitt ballen til Siw som kommer veldig skrått på målen, men får allikevell avsluttet med sin venstre fot. Havørns keeper er på vei samme vei som Siw og får ikke slengt seg tilbake der ballen til Siw nå triller rolig og behersket forbi inn i nettet til 2-1 ledelse. En deilig scoring! Belønningen for det målet der var å sette Siw tilbake på høyre back posisjon.

Havørn kjempet på for utligning mot slutten av kampen, noe som gjorde det veldig nervepirrende. Heldigvis klarte vi å karre i land alle 3 poengene. Alltid jevnt og spennende når vi spiller mot Havørn, ekstra deilig å trekke det lengste strået selv om kampen var så som så.

KAMPFAKTA
Havørn - Brodd 1-2 (0-1)
Mål: Siw Therese Tårnes x2
Assist: Karianne Undem og Hanne Pollack
Gule kort: Ingen
Dommer: God kontroll
Tilskuere: 23

Brodd: Tone - Frida, Undem, Erland - Christine, Anette, Annika, Ueland, Siv - Siw og Rasmussen
Benyttende reserver: Katrine, Hanne, Erika, Beate og Ravnås

Børs:
*** Siw Therese Tårnes
**   Karianne Undem
*     Karianne Erland