Ålgård - Brodd 0-2. Brodds damelag tok turen til Nedre Sirdal mandags kveld foran møtet med tabellnabo Ålgård. Hjemmebanen til selveste Guliver som dessverre har forsvunnet fra rundkjøringens paradis. Altså plassen man som regel kjører igjenom for å komme til Kr. sand eller Sirdalen. De har vel ikke så mye mer å slå i bordet med enn Norwegian Outlet som har befestet sin posisjon ute på Ålgård, skal man dit må man ta til høyre i nevnte rundkjøring. Skal man til Ålgård Stadion tar man til venstre, noe Damelaget måtte for å nå frem til kampstart kl. 20.00

Bildet: Mari Skiftestad i kjent stil for Brodds Damelag

For Damelaget sin del har det vært en litt trå vår, hvor noen av resultatene har bikket i disfavør for Damelaget. Vi har rett og slett ikke hatt marginene med oss, eller bare vært udyktige. Motstander Ålgård rundspilte oss i våres 2 første møter, før vi i fjor høst klarte uavgjort på hjemmebane. Dermed sto en solid utfordring for døren, noe trenerteamet tok meget seriøst. Taktikk og lagoppstilling ble endret helt frem til 30 minutter før kampstart. Hvordan taktikken var? Det kan vi dessverre ikke dele med media, uttaler Egil Svela i ett kjapt intervju med Ålgård posten rett etter kampslutt.

Bildet: Tiril Kristiansen har akkurat gitt Brodd ledelsen 1-0, Karianne Undem med ryggen til.

Damelaget virket giret på å komme i gang med oppvarmingen denne kvelden, de kom faktisk ens æren ut av garderoben for å få litt fortang. Så for første gang på lang tid fikk vi til en felles oppvarming til kamp, noen som faktisk kan være årsak til at alle 3 poengene ble med hjem til Midjord denne kvelden.

Bildet: Eivor Knudsen har vært bunnsolid i alle kampene hun har spilt de siste sesongene for damelaget.

Vår klubbkeeper Tone Søndeland tok lørdag turen til varmen strøk nede i Brasil, dermed måtte hennes vennine Gulla trå til i buret hos jentene fra Storhaug. Det var faktisk Tone selv som fikk Gulla inn i varmen, nå kan det være at hun sender seg selv ut i kulden? :) Gulla leverer en meget solid kamp ute på Ålgård, hun virker trygg i alt hun foretar seg, selv om hun ikke blir satt på de aller største prøvene fra Ålgårds jenter.  Tror faktisk at hun ikke gav en eneste retur i gårsdagens kamp.

Bildet: Gulla leverte en meget solid kamp

Dette var også siste kamp for 4 av våre Jenter som nå flytter litt rund omkring i landet. De som tok farvel i går var Kristin Olsen, Eivor Knudsen, Mari Skiftestad og Tiril Kristiansen. Sistnevnte leverte maks innsats under hele kamp mot Ålgård og ble belønnet med 2 scoringer som hun gav i avskjedsgave til laget og seg selv. Kristin Olsen måtte spille hele kampen i noe uvant posisjon, men viser prov av kvaliteter når hun setter fart på høyre siden. Eivor Knudsen er tryggheten selv på sin venstre vingbackposisjon for anledningen og Mari Skifestad leverer alltid på høyt nivå midt på banen. Alle 4 vil bli savnet, men håpet er at de vender kjapt tilbake igjen til normale omgivelser.

Bildet: Olsen leverer ballen fra seg til Maren Rasmussen

Selve kampen legger vi ned en helt syk innsats, noe som gir krampetrekninger hos flerne på laget. Ålgård sliter med å få til sitt spill, ettersom jentene fra Storhaug til stadighet er i nærheten av Ålgård hvor ballen befinner seg. De får med andre ord ikke mye tid til å få til sitt spill. Vi skaper ikke allverden i 1. omgang, men vi skaper absolutt nok til å lede til pause. Tiril Kristiansen får ballen midt på banen etter 35 minutters spill, der finner hun spisskollega Rasmussen som hun sender ut på løpetur på Brodds høyre side. Imens Maren er på løpetur etter ball, forsvinner Tiril kjapt inn i 16 meteren for å vente på at ballen kommer tilbake til henne. Maren får kontroll på ballen ute på høyre siden, hun klarer å finne Tiril foran målet som tilslutt får pirket ballen over linjen til 1-0 ledelse til Brodd.

Bildet: Trener Larsen ville være med på lagbildet

Etter pause fortsatt vi i samme duren for en gangs skyld. Til vanlig pleier vi å skifte om til plan b, eventuelt plan e. Denne gangen holdt vi oss til plan a. Noe som denne gangen skulle vise seg å være ett smart trekk. Vi skaper store sjanser i 2. omgangen uten å få nettkjenning. Ålgård på sin side virker farlige, men fortsatt ufarlige. Dere som leser dette får tolke den setningen akkurat som dere vil. En ting er ihvertfall sikkert. Brodds damelag scorer sjeldent på 100 % sjanser, vi scorer kun når det er 60 % sjanse eller mindre for å score mål. Makan til sjansesløsing denne våren er det sjeldent vi ser maken til. Av personlige årsaker holder vi navnene på de som bommer anonyme.

Like før slutt sender Malena en lang ball i bakrom til Tiril Kristiansen som tar med seg ballen på fint vis og setter stor fart mot Ålgård sitt mål, denne gangen gjør hun ingen feil å setter denne forbi Ålgårds keeper til 2-0. Noe som også blir sluttresultatet denne kvelden. Denne kvelden må vi trekke frem laginnsatsen som er på absolutt toppnivå gjennom hele kampen, alle jobber for hverandre noe som faktisk gir resultat denne kvelden. Ønsker å trekke frem den vanvittige jobbingen til Tiril og Maren på topp, samt Malena som har blitt omskolert til en meget habil stopper sammen med Karianne Erland og Frida. I tillegg til at Gulla bakerst gir oss en god trygghetsfølelse.

Damelaget hadde forøvrig sommerfest 2 dager før, noe som kan være suksessfaktoren for seieren mot Ålgård?

Bildet: Solveig tok dette bildet fra Damelagets sommerfest

Nå tar vi oss uansett en liten sommerferie, der vi holder det gående med treninger på mandager for de som ønsker å holde seg litt igang.

Mandag 20. august er første kamp etter sommerferien hjemme mot Sandnes Ulf kl. 20.00

Foto: Alle foto Egil Svela, utenom det Solveig tok.

KAMPFAKTA
Ålgård - Brodd 0-2 (0-1)
Mål: Tiril Kristiansen 2
Assist: Maren Rasmussen og Malena Nissen
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 13 (ikke fullt)
Dommer: Paolo 

Brodd: Gulla - Karianne Erland, Malena Nissen, Frida Skiftestad - Christine Lønning, Anette Halvorsen, Mari Skiftestad, Karianne Undem, Eivor Knudsen - Maren Rasmussen, Hanne Pollack

Benyttende reserver: Tiril Kristiansen, Kristin Olsen, Siw Therese Tårnes og Maren Ravnås

Børs: 
*** Tiril Kristiansen
**  Maren Rasmussen
*    Gulla / Malena Nissen