Brodd - Eiger 3-4. En brennhet aften på Midjords Eureka bane var det Brodds damelag, samt Eigers damelag som sto for underholdningen i tillegg til kampens pipeblåser. Noen dager i forveien fikk Damelaget beskjed at de hadde mistet sine 3 poeng som dem tok på strandalandet. Grunnen til dette var at Midtbygdens damelag var lei av å spille fotball, dermed trakk de seg fra serien. Dermed måtte Damelaget ned i 3 poeng og en underholdende målforskjell.

Maren Rasmussen sto for 2 av målene borte mot Midtbygden, disse ble hun dessverre frarøvet når Midtbygden trakk seg. Derfor ga Egil Svela klar beskjed om at disse måtte hun ordne i kampen mot Eiger. Vi kan vell allerede røpe at Maren ordnet biffen med 2 mål mot Eiger. Lett når du kan det er det noen som sier.

Brodds hardtspillende Malena Nissen ordner som vanlig med kake til lagets hjemmekamper, dessverre for oss ønsket typen til Malena å ha kaken for seg selv senere på dagen. Slik at denne kaken ble godt gjemt på benken. Noe som ble oppdaget etter kampslutt.

Fysioterapauten glimret med sitt fravær, istedenfor stilte vi med lege fra start på Brodds høyre kant. I tillegg til den assisterende legen Mari sentralt i banen. Ettersom vår trofaste keeper Tone laget noen ribbeinsbrudd på seg selv måtte vi sette en Islending i mål. Navnet er såpass vanskelig at det ble med kallenavnet Gulla.

En liten notis før vi går over til selve kampen. Det var rekordstort oppmøte på vår felles oppvarming med 9 av 11 mulige. Noe som er meget solid og lovet godt foran kampen mot Eiger. Til vanlig vaser som regel spillerene rundt i garderober og på baner. Noen kaller det kanskje for ritualer før kamp. Noe som egentlig er svært frustrerende for Brodds 2 trenere, men vi har heldigvis lært oss å telle til 10. Av og til må vi opp til 100 for å roe oss ned.

Så over til kampen. Planen før dette referatet var egentlig å skrive om kampens dommer, men vi forholder oss rolig på denne kanten. Vi legger heller inn ett par stikk her og der. Ettersom referatet blir skrevet lenge etter kampslutt er nok husken så som så på når på døgnet de forskjellige målene kom. Så dere får ta tidspunkt og hvordan målene kom med en klype salt. Unntaket her er 2 offsidemålene Eiger fikk scoret mot oss. Det var 3 meter offside på 2 av Eigers 4 mål. Noe også Eiger var svært fornøyde med selvfølgelig, i tillegg til at de var sympatiske nok til å innrømme dette ovenfor oss at de var heldige. Noe de selvfølgelig ikke gir beskjed til dommer om (noe vi ikke hadde gjort selv heller)

Eiger tok ledelsen 1-0 etter ca. halvspilt 1. omgang. Eigers spiller sendte hele 3 av våre spillere opp i kiosken, før hun satte ballen i mål bak vår Islending. Dessverre for våre 3 spillere, så stengte kiosken kl. 20.00. Like før pause så utligner vi til 1-1, når Maren Rasmussen og Tiril Kristiansen kjører noe tiki-taka variant før Maren setter ballen i mål. 1-1 sto seg til pause hvor lite fornuftig ble sagt.

Eiger tok tidlig ledelsen 2-1 i 2. omgang. Tydeligvis hadde nok ikke kampens dommer våknet fra sin powernap i pausen, for da hadde han sett det samme som Brodd og Eiger at scoringen ble godkjent på noe som var 3 meter offside. Dette uten å overdrive denne gangen dessverre. Dette var selvfølgelig svært frustrerende for oss, men vi skulle komme sterkt tilbake. Etter 63 minutters spill spiller Annika gjennom Maren Rasmussen som med utsiden av foten legger ballen nede til høyre for Eigers keeper. 7 minutter senere blir Tiril sendt gjennom alene med keeper, hun gjør ingen feil alene med keeper. Dermed 3-2 ledelse til Brodd, noe som virket svært betryggende der og da. Hvem som sendte Tiril alene med keeper huskes dessverre ikke. Her får vi skylde på referentens alder.

 

Når det hele ser ut til at det skal ende med 4-3 seier, hadde kampens dommer andre planer (skal selvfølgelig ikke skylde alt på dommer). 5 minutter før slutt får Eiger en feilaktig corner, en corner som selvfølgelig ender i utligning for Eiger. Etter utligningen fortsatte vi å presse Eiger, så vi la vårt forsvar nokså høyt oppe. Så skjer det ufattelige 2 minutter før slutt. En av spillerene hos Eiger får ballen på egen banehalvdel før hun slår en ball opp til Eigers spiss som står hele 4 meter i offside!!! Det at dommeren velger å peke random på en av Brodds spillere at hun opphever offsiden blir rett og slett for dumt. Eigers spiller setter selvfølgelig ballen i mål. Respekt av vårt eget lag som ikke klager for mye på kampens dommer, hadde det vært det rette laget som fikk en slik avgjørelse i mot hadde kampens dommer fort fått noen spillere etter seg. Det er selvfølgelig vanskelig å være dommer, der spesielt offisider er de vanskeligste å avgjøre. Men når offisiden er på 4 meter blir det rett og slett for dumt. Uansett så takker vi Eiger for kampen. En veldig kjekk kamp, som denne gang ikke gikk veien for Brodds jenter. Vi får prøve oss igjen senere.

Neste kamp er borte mot Riska på gress tirsdag kl. 20.00. Skal vi endelig klare å ta 3 poeng mot Riska?

Dette var forøvrig Mari Skiftestad, Eivor Knudsen og Tiril Kristiansen sin siste hjemmekamp for Brodds damelag når dem i sommer forsvinner litt her og litt der. Det samme gjelder Kristin Olsen som ikke var med på kampen mot Eiger grunnet eksamen. Her mister vi kvalitet både på og utenfor banen, noe som vil være ett stort tap for damelaget. Vi har uansett troen på at de som blir igjen kommer til å levere for det.

Etter kampen måtte støtteapparat pluss noen spillere vase rundt i skogen som skiller Midjord og Storhaughallen. Grunnen til dette er at noen syns det er kjekt når de spiller kamp å skyte ballen over gjerde. Så her måtte vi lete etter 2 stk baller. Heldigvis kjørte vi hurtigopplæring på Solveigs hund (Figo). Dessverre var (Figo) kun interesert i den ballen vi viste frem at hunden skulle finne, så var ikke snakk om å hjelpe til i letingen. Her var vi inne i busker og kratt, hvor både knått, flått og smått kastet seg over oss som galne maur. Den siste ballen fant vi heldigvis tilslutt. Den lå selvfølgelig nærmest mulig trappen, altså en plass vi burde startet med å lete. Det skal ikke være lett.

Bildet: Sporhunden (Figo) kan skimtes nede til venstre

KAMPFAKTA
Brodd - Riska 3-4 (1-1)
Mål: Maren Rasmussen x 2 og Tiril Kristiansen
Assist: Tiril Kristiansen og Annika Vold (Usikker på hvem som hadde den siste assisten)
Gule kort: Ingen
Dommer: Hadde fløyte med seg
Tilskuere: Litt ymse

Brodd: Gulla - Malena, Frida, Erland, Eivor - Christine, Mari, Ueland, Siw - Rasmussen og Tiril
Benyttende reserver: Undem, Ravnås, Hanne og Annika

Børs:
*** Rasmussen
**  Gulla
*    Frida