Brodd - Bryne 2/Frøyland 0-6. Damelaget fikk virkelig brynt seg på tøff motstand mandags kveld, på motsatt banehalvdel sto utfordrer Bryne2/Frøyland som har mange spillere med erfaring fra 2. divisjon eller som banker på døren til seriespill for deres gode lag i 2. divisjon. Deres keeper fikk ikke vist hvor god hun egentlig er, men det var for undertegnende nok med å se på oppvarmingen. Det var rett og slett meget solid keeperarbeid. Så vi skulle nok en gang få en leksjon i pasningskvalitet og hurtighet hos unge spillere.

Vi kan bare nevne at vi satte nye rekord i dasskø etter at taktikkpraten var gjennomført, nærmere 9 tallet måtte knekke litt av nervøsiteten hos spillerene. Før taktikkpraten er det som regel aldri noen som besøker toalett, men er nok trenerens feil at spillerene blir nervøse.

Før kampen måtte vi benke Mari Skiftestad grunnet for mye roping på Åsane når Viking møtte Åsane til kamp i Obos-ligaen, at søster Frida Skiftestad fikk starte får vi vel egentlig ta på vår egen kappe. Hanne Pollack manglet også sin trofaste ankeltaper i Siw Therese Tårnes som glimret med sitt fravær grunnet vel mye tråkking oppå føtene hennes i de 2 foregående kampene. Dermed fikk hun seg ikke barnevakt og måtte holde seg hjemme.

Uansett fikk vi oss en virkelig fotballeksjon i 1. omgang av ett meget solid bortelag. Det viser vel egentlig hvor solid laget er når dem leder 2-0 bare med å skape en målsjanse i kampen. Det er det ikke mange fotballag som får til, men det meste kan skje på Midjord. 5-0 var pauseresultatet, noe som gjordet at trenerteamet måtte ta grep. Vi kunne dessverre ikke gå for plan b eller plan c i denne kampen, men i 1. omgang klekket de ut plan D. Det endte med at kaptein Karianne Erland ble satt ut av laget til pause, til fordel for friske bein.

Annika Vold og Randi Carlsen kom innpå i starten av 2. omgang. Førstnevnte fikk dermed sin første seriekamp for Brodd. Gjengen på sidelinjen var enstemnige i at Annika leverte en meget bra kamp, der for ett gisp gjennom publikum når Annika måtte forlate banen allerede etter 7 minutters spill i 2. omgang pga kutt i leggen. I tillegg manglet nyansatte fysioterapauten Lena Eidsvik for anledningen. Så vi måtte ha opprop på benken om det var en lege tilstede, der trådde Mari Skiftestad forsiktig frem og tok tak med sysakene. Slik at Annika kunne fullføre de siste 45 minuttene.

Vi spiller faktisk en meget solid 2. omgang. Vi lar ikke Bryne/frøyland komme til de store sjansene i 2. omgang og demrer nok mye opp av deres angrepspill. Vi er faktisk veldig nære på en scoring med skudd fra Maren Ravnås i tillegg til at Tiril blir feilaktig avblåst for offside etter en flott pasning av Annika. Like før slutt får Bryne/frøyland inn en scoring til. Dermed vinner laget 6-0. Noe vi må si er fortjent. Nå ser vi frem til å spille bortekamp mot Midtbygden 1. mai.

I denne kampen leverer vi også ut noen bonusballer til positive ting som skjedde under kampen. Bonusball 1: Vår meget engasjerte supporter som roper "Heia Brodd" hele kampen gjennom, engasjerte seg det lille ekstra i kampen når han krevde at spillerene måtte møte ball :) Bonusball 2: Bryne/Frøylandspillerene som takker hver gang vi hentet ball til dem, de er vel ikke vant med at motstander tilater dem å sette raskt i gang. Så høflige var dem i hvert fall.

KAMPFAKTA
Brodd - Bryne/Frøyland 0-6 (0-5)
Dommer: God kontroll
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 27

Brodd:

Børs:
*** Eivor Knudsen
**  Annika Vold
*    Tiril Kristiansen