Brodd - Havørn 5-4. Det ble en målrik affære når Brodd sitt damelag tok i mot Havørn til serieåpning mandags kveld. Deilig vårvær på Midjord med 10 plussgrader og en liten anelse pollen i luften. På benken ble det servert deilig nybakt Brownies fra Malena og nytrakta kaffe (Kl. 15.00) fra trener Roy Larsen. Da var liksom alt duket for en fin kveld på Midjord. I tillegg hadde Brodds daglige leder tatt frem mikrofonen for å servere fakta fra Damelagets serieåpning.

Nervene var i høyspenn i garderoben før kampen, når trener Roy Larsen åpnet kjeften var det like før noen av spillerene gikk i dørken av spenning. Heldigvis gikk det hele godt å alle kunne gå glade å fornøyde ned til Eureka-banen for en liten variant av oppvarming.

Nå skal sant sies at undertegnende husker svært lite fra kampen, men legger inn noen faktaopplysninger med diverse oppdikta faktaopplysninger. Vi får legge skylden på hetetokter grunnet den svært høye temperaturen vi hadde i Stavanger denne kvelden.

Vi kan starte med at Siw Therese Tårnes tidlig i kampen fikk ett ublidt møte med Havørns keeper, så hun måtte av tidlig i kampen for å få følelse tilbake i beinet. Foten hadde farge BLÅ i går tirsdags ettermiddag. Ikke lenge etterpå fant Kristin Ueland ut at hun ikke ville spille mer, så hun kastet ut den ene linså slik at hun ble blind på det ene øyet. Da hadde Siw fått tilbake følelsene i føtene igjen. Slik at hun igjen kunne entre banen.

Så tilbake til kampen. Etter ca. 7 minutters spill skjer det en hodeduell noenlunde midt på Havørns halvdel, en duell som ender i at Maren Rasmussen kommer alene med keeper. Hun orker ikke å springe for lenge, så hun fyrer av ett knallhardt skudd utenfor 16 meteren som går i en prosjektil forbi Havørns keeper og til 1-0 ledelse for Brodds damelag.

Bare 7 minutter senere slår Malena Nissen en nydelig ball i bakrom til Maren Rasmussen som tar med seg ballen til dødlinjen hvor hun legger ballen inn til Kristin Olsen som enkelt kan sette ballen i mål til 2-0.

Brodd kjørte på for scoring nr. 3, men vi var dessverre litt unøyaktige foran mål denne kvelden. Noe vi har for vane å være når vi spiller mot Havørn.

Så mellom det 27 minuttet og 39 minuttet huskes det svært lite. Da var undertegnende langt nede i Brownies formen for å få i seg nok blodsukker, i tillegg til å sjekke snapchap og skattemeldingen. Etter at det var gjennomført gikk det rykter om at Havørn hadde heve 2 baller i nettet bak Tone Søndeland bakerst hos de grønne og hvite. Når undertegnende fikk med seg dette gav han innstrukser til Frida om å slå en lang ball til Maren Rasmussen som rundet keeper og satte ballen i mål. Vi leker ikke fotball heller.

Så til pause var stillingen 3-2 til Brodd. En underholdende 1. omgang med mange mål av ymse slag.

Etter pause legger vi tidlig på til 4-2 ledelse når Siw Therese Tårnes får ballen feilvendt inne i 16 meteren, hun vender på 5øringen og setter ballen på halv volley i mål. En solid prestasjon av Siw, hvem som ordnet at ballen endte opp hos Siw er fortsatt et mysterium.

Etter 75 minutters spill er det Christine som finner Kristin Ueland på 16 meters streken. Hun tar med seg ballen inn mot straffefeltet og setter den sikkert i mål nede for keeper. Vi leder altså med 5-2 når det gjenstår 15 minutt, en meget komfortabel ledelse å reine med.

Så hvorfor ikke gjøre det litt mer spennende på overtid. Havørn reduserte til 5-3 akkurat når klokken passerte 90 minutter. Speaker Øyvind Jacobsen annonserte følgende over speakeranlegget "A litle too late" og målscorer for Havørn. Det gav nok Havørn blod på tann, for de scorte liksågodt 1 mål til like etterpå. Så vi måtte innføre ett lite taktisk bytte som tok så lang tid at dommeren blåste av kampen like etterpå.

En deilig start på sesongen endte med 5-4 seier til Brodds damelag.

Neste kamp er borte mot Sandnes Ulf onsdag 18. april kl. 20.00. Vi vet dessverre ikke noenting om Sandnes Ulf, så dette er en kamp som kan gå alle veier.

KAMPFAKTA
1. serierunde
Brodd - Havørn 5-4 (3-2)
Mål: Maren Rasmussen 2, Kristin Olsen, Siw Therese Tårnes og Kristin Ueland
Assist: Maren Rasmussen, Frida Skiftestad og Christine Lønning Nytveit. Usikker på om vi fikk mer assist?
Dommer: Sven Ove Sørensen (God kontroll)
Tilskuere: 17

Brodd: Tone Søndeland - Eivor Knudsen (Randi Carlsen fra 80) , Frida Skiftestad, Katrine Helland (Karianne Undem fra 46), Randi Carlsen (Kristin Ueland fra 46) - Maren Ravnås(Hanne Pollack fra 46) - Kristin Olsen (Anette Halvorsen fra 60), Mari Skiftestad, Kristin Ueland (Siw Therese Tårnes fra 10, Christine Lønning Nytveit fra 60), Siw Therese Tårnes (Malena Nissen fra 8, Kristin Olsen fra 80) - Maren Rasmussen

Børs:
*** Maren Rasmussen
**   Mari Skiftestad
*    Tone Søndeland