Eiger - Brodd 1-2. Damelaget har virkelig levert til over forventning i damenes 4. divisjon høst hvor de nå spiller i en toppet 4. divisjon etter å ha endt på 2. plass i vårsesongen. Gaven vi fikk fra kretsen da var å få møte enda bedre lag, en gave damene har tatt imot med strake hender og levert meget solid i hele høst. Såpass gale at vi nå 2 kamper før serien er over ligger 6 poeng foran trenerens skjema. På skjemaene til trenerene står det loggført med hele 0 poeng, så vi kan si oss meget godt fornøyd med høstsesongen.

Torsdags kveld skulle vi reise til Lena Eidsvik sin egen hjembygd(øy), hvor hun selv hadde sett for 3 poeng hele sesongen. Samme hvordan det gikk i de andre kampene, denne mot Eiger skulle virkelig vinnes. Før turen nedover mot Eiger måtte det mye planlegging til. Før avreise ble det delt ut kart og kompass i tillegg til GPS. Det ble også lagt klare innstrukser på hvor en måte svinge for å komme seg velberget frem. Adressen Uførfjellveien 50 passet godt for denne gjengen som snart blir uføretrygdet grunnet alle skader og divere krumspring. Brodd hadde også for anledningen hyret inn 10 personer som var satt ut på diverse steder med klare og tydelige tegn på hvor vi skulle kjøre. Disse var utrystet med julalys fra Julebyen Egersund.

Grunnet alle disse hjelpemidlene var faktisk Tone Søndeland først på plass på Eigerøy, en virkelig oddsbombe og gledelig overaskelse for alle av jentene som ikke ønsker å stå i mål. Eigerøy er forøvrig 19.9 km (2 tall oppe i høyre hjørna) stor og med 2437 innbyggere i 2017 (vi er usikre på om Lena er med i denne tellingen her) Eigers høyeste punkt er 131 meter høyt og kalles Varden. Det verdenskjente Eigerøy fyr finner en vest på øya, det var nok her undertegnende hadde sett værmeldingen på Stiv kuling og kraftige regnbyger. For i Hålå denne kvelden var det faktisk vindstille.

I 2013 var det også en stor gressbrann på Eigerøy, heldigvis fikk brannfolkene kontroll på denne brannen. Slik at vi kunne få spilt vår kamp mot de røde fra Eiger. Taktikkpraten før kampen ble veldig lang, med hovedfokus på defensive cornere. Noe som gjorde at langet vandre ut i noe usamla tropp 18 minutter før kampstart. Det evige spetakelet om å finna ledige toaletter var selvfølgelig hovedfokus. Nok en gang klarte Brodds trener å gjøre jentene nervøse. Oppvarmingen gikk så som så, pasningsøvelsen i etterkant fikk vi dessverre ikke utført fulltallig. Dette lovet virkelig dårlig foran kveldens oppgjør.


Uansett, dommeren så på sin vantette klokke og startet kampen presis kl. 19.30. Ingen tid å miste her i gården. Dessverre for Brodd sin del hadde hele Broddlaget tatt turen ned til Eigerøys nye kirke for å gå i "begravelse", det virket ihvertfall slik. Laget opptrådte rolig ute på banen og det virket som om ingen egentlig ikke ville være her. Uansett, vi var ihvertfall 11 mot 11 ute på banen, men vi slet med å finne laget vi er så glade i. Eiger kjørte på og det var heller ikke ufortjent når de tok ledelsen 1-0 på corner i mot som vi hadde pratet så mye om i garderoben. Men i fotball er det enkelt å skylde på dommeren, så hvorfor ikke bare gjøre det denne gangen også. Kristin Ueland lukter at Eiger skal ta en kort variant, hun kommer litt nærme og dommeren blåser i sin fløyte og får hele Kristin sin oppmerksomhet. Imens Kristin vandre 9.15 meter vekk i fra cornermerket tar Eiger corneren, noe de drar vanvittig fordel av når de banker ballen opp i nettaket til 1-0 ledelse som også står seg til pause.

I pausen fikk damene virkelig høre det av Roy Larsen og Egil Svela. En vanvittig tordentale, kjeftig, banning og det som værre er. De fikk passet sitt påskrevet og sendt hjem. Det kokte virkelig over for trenerapparatet, noe det ofte gjør av Pompel og Pilt. Ikke en øyenkrok var tørr når 2. omgang skulle starte. Alle ville egentlig hjem, men fikk streng beskjed om å fullføre 2. omgang. Hvis det ble tap måtte alle gå hjem igjen, heldigvis for Lena så bor hun denne helgen bare 100 meter ifra banen. 

For de som ikke forstår undertegnendes ironi/humor, så gikk peptalken i rolige former :)

Uansett virket det som om taktikkpraten hadde gjort underverker, det virket ihvertfall slik på væremåte og humør. For bare 3 minutter ut i 2. omgang vinner Siw ballen midt på Eigers banehalvdel, slå en flott ball ut til Lena som tar med seg ballen inn i 16 meteren fra noe skrått hold. Hun plasserer ballen flott i hjørnet helt uten sjanse for Eigers keeper. En pangåpning på 2. omgangen. Dette er Lenas andre mål i Egersund på 2 uker. Det virker som om hun trives i Okkas element.

Rett etter scoringen får Eiger rett i angrep og det er faktisk ett under at Eiger ikke tar ledelsen på nytt når de alene med Tone setter ballen til side for mål. Kan det være Tones regnjakke under oppvarmingen som gjorde Eigers spiss skremt denne gangen. Uansett en god følelse å se denne gå utenfor, for det hadde blitt tungt å få en i trynet like etterpå.

Vi virket som ett annet lag i pausen, spillergleden var tilbake og jentene spilte god fotball imellom seg. Etter 67 minutters spill lader Malena kanonen fra 25 meters hold, en kanon keeper ikke klarer å holde, en ørliten retur blir gitt til vikarierende spiss Siw som pirker ballen i mål til 2-1 ledelse. Skulle vi virkelig snu det og ta en nye skalp, denne gang på bortebane??

Mot slutten av kampen ble det virkelig hektisk foran begge målene, men det var uten tvil høyest puls når Eiger nærmet seg Brodd sitt mål. De som var ute på banen gjorde det hele unødvendig spennende for oss stakkarser som for anledningen sto klar med hjertestarter. Heldigvis hadde vi en meget dyktig nr. 1 bakers i dag i form av Tone Søndeland, det virket som om hun hadde smørt inn hanskene med lim denne kvelden. For Tone ga nok ikke en eneste retur hele kvelden og hadde mange viktige innvolveringer, matchvinnende redninger!

Det eneste som kunne ødelegge for oss denne kvelden var at dommerens vanntette klokke stoppet grunnet for mye vann. For i bunn og grunn virket det som om klokken hans hadde stoppet opp, overtiden virket uendelig lang og sjansene til Eiger føltes større og større. Hvorfor blir vi nervevrak av at 22 spillere springer etter en ball og 1 pipeblåser som har all makt??

Uansett etter 4 minutt og 21 sekunder var lidelsen endelig over, 2-1 seieren var ett faktum og vi klatret opp på den berømte 4. plassen som vi Arsenal-supportere er så glad i.

I kveldens kamp mot Eiger var det kun 1 eller stk i delegasjon Eidsvik som var på plass for å overvære denne triumfen, resten av gjengen prioriterte helt feil og tok turen til Thailand.

Trenerteamet fikk seg en nedtur når komler ikke ble servert denne kvelden, så 2 stk sultne trenere tok fatt på den lange turen hjem til Stavanger hvor Nordstjernen ble følgt nøye for å komme seg hjem. Så rundt midnattstider måtte Trener Larsen diske opp pølse og pommes frites til seg selv, Trener Svela fikk disket opp taco på en torsdags kveld. Dette går rett og slett ikke an, Svela måtte stokke om på planene. Han skulle egentlig ha Taco på fredags kvelden og komle denne torsdags kvelden. Hva Egil Svela skal ha til middag fredags kveld må gudene vite.

Neste kamp er hjemme mot Ålgård mandag 16. oktober kl. 20.00. Kommer du for å se ett damelag i storform?

KAMPFAKTA
Eiger - Brodd 1-2 (1-0)
Mål: Lena Eidsvik og Siw Therese Tårnes
Assist: Siw Therese Tårnes og Malena Nissen
Gule kort: Ingen
Dommer: Klarte seg bra (ny klokke bestilt)
Tilskuere: Litt ymse, mange som vaste rundt i Hålå

Brodd: Tone Søndeland - Malena Nissen, Frida Skiftestad, Karianne Erland, Eivor Knudsen - Maren Ravnås (Karianne Undem fra 60) - Lena Eidsvik (Christine Lønning fra 72), Mari Skiftestad, Kristin Ueland, Kristin Olsen og Siw Therese Tårnes

Børs:
*** Tone Søndeland
**   Mari Skiftestad
*    Siw Therese Tårnes

Bonuspoeng: Hanne Elise Pollack: Vanvittig god innsats på sidelinjen, manet jentene til kamp med positive tilbakemeldinger. Ble sett på så viktig på sidelinjen at det ikke ble spilletid på Hanne denne kvelden. Uansett en veldig viktig støttespiller også når vi spiller hjemme. Veldig kjekt å ha deg med på tur.