Brodd - Lura 2-4. Etter at vi nesten sto for en liten oddsbombe i Okka by uken før, var det duket for nye kamp på Midjord mandags kveld i deilig høstvær. Håpet og troen på at skalpen til suverene Lura skulle tas denne kvelden var absolutt tilstede. Kaffe ble satt på kok, Broddflagg hentet ned fra loftet i klubbhuset. Det var duket for revansje mot Lura som vi tapte 7-1 for borte i midten av august.
Taktikkpraten var kort og presis, selv om vi kanskje brukte i overkant mye tid på hvor keeperen skulle stå når det var corner i mot. Slikt skjer når det er mye nervøse hoder samlet på samme plass. Etter at taktikkpraten var unnagjort var opptattsignalet på alle toalettene som fantes på Midjord røde (opptatt), er utrolig hvor nervøst det kan bli når det skal spilles en fotballkamp på Midjord.

Det er ingen stor hemmelighet at vi la opp taktikken til kveldens kamp i å gjøre Lura mest mulig frustrerte, slik at de ikke skulle få spilt sitt eget spill inne på Midjord. Det var derfor en stor fornøyelse å se 2 stk fra Lura-benken som virket svært frustrerte og lot dette gå ut over dommertrioen og han treneren i grønt på sidelinjen som kun smilte og lo. For i fotball er det viktig å ha det kjekt. Så i første omgangen hadde vi det kjekt, ihvertfall helt frem til det smalt noe voldsomt på motsatt banehalvdel. Etter at røykskyen hadde lagt seg på motsatt side så vi at det var vår venstre back Anne Grethe som lå nede for telling. Kneet hadde fått en voldsom trøkk og AMK ble tilkalt, dessverre for Anne Grethe var ikke skaden spektakulær nok til at hun ble hentet i disse fancy gule bilene som det står ambulanse på. Hun fikk heller ingen blålys og sirener. På legevakten ble det konstantert at menisken hadde fått seg en smell og at hun ihvertfall er ute 2 uker fra fotballen. Mest sannsynlig litt mer også, vi håper ihvertfall å se Anne Grethe tilbake på fotballbanen før sesongslutt.

Uansett spiller vi en solid 1. omgang hvor Lura sine spillere blir mer og mer frustrerte når de ikke får til sitt spill, midtveis i 1. omgang var vi også veldig nære på å ta ledelsen når Siw slår en stikker til Maren i bakrom. Dessverre for vår del var dette en keeper som var årvåken og nådde ballen akkurat i tide foran Maren.

Like før pause får tidligere Kleppspiller Anette Tengesdal (over 150 kamper for Klepp A-lag) stjernetreff, en prosjektil i lav høyde. Tone strekker seg mesterlig etter ballen og får fistet ballen i stolpen, dessverre går returen ut til en Lura-spiller som enkelt kan sette returen i mål. Det luktet mistenkelig på offside, men det får bli med lukten denne gangen. Dommeren godkjente ihvertfall målet.

5 minutter på overtid i 1. omgang får Lura corner, en corner de scorer på etter en kraftfull heading. At kampens dommer legger til 5 minutter for at Anne Grethe lå å slappet av på sidelinjen er ganske uforståelig. Undertegnende var i telefonen med 113 i 2 minutter og 52 sekunder. I løpet av den tiden der ble kampen satt igang igjen, så den siste scoringen til Lura teller dessverre ikke for Lura sin del.

I pausen var det ikke vits å finne opp kruttet på nytt, så vi fant ut at vi skulle fortsette i samme stilen og kanskje være enda mer aggresive i presset vårt.

I 2. omgang scorer vi etter ryktene ett flott selvmål, når jeg skriver etter ryktene er det fordi jeg ikke husker når, hvordan og hva. Vi virket faktisk enda mer på høgget og skapte noen småsjanser uten uttelling. Nevnte Anette Tengesdal leverte en nye prosjektil fra noenlunde samme området, bare på motsatt banehalvdel. Bare denne gangen hadde ikke Tone sjanse i havet til å nå ballen. Etter scoringen tar faktisk vi over hele spillet og skaper noen store sjanser. Her var faktisk muligheten for poeng tilstede, nå virket Lura Paralyserte. Reduseringen til 1-4 kommer etter at Maren Rasmussen vinner en duell med Luras keeper, ballen ender så ut i returrommet hvor Karianne Undem enkelt lobber ballen i mål fra 20 meters hold med sin venstre fot.

2-4 scoringen kommer like etterpå! For en scoring det skulle bli. Mari ofrer liv og lemmer på sin egen banehalvdel og får gitt ballen videre til Karianne like før hun blir taklet. Karianne tar med seg ballen fremover i banen og finner Lena som er i fint driv på sin høyre kant, hun tar med seg ballen og slår hardt inn på første stolpe hvor Maren Rasmussen når frem med foten sin først og ballen i går i mål. For ein fantastisk opprulling av Broddjentene.

Etter scoringen var det for det meste Brodd det gikk i, vi skapte noen små og store sjanser uten å få flere baller bak i buret til Luras keeper. En underholdende kamp hvor vi faktisk er nære på å få med oss ett sterkt poeng. Ekstra kjekt er det å se at bredden i laget er såpass stor. Her kommer Katrine inn for Anne Grethe og rydder opp i stor stil med innbytterpuls på stopperplassen. Lena og Karianne viser at de begge fortjener en startplass på laget, begge varter opp med målpoeng i kampen mot Lura. Så er veldig kjekt med luksusproblem for tiden.

Nå ser støtteapparatet frem til komlemiddag når vi møter Eiger torsdag 5. oktober kl. 19.30.

Vi ser også store muligheter til å ta poeng mot både Eiger og Ålgård i de neste kampene, noe som ville vært en stor prestasjon fra laget på Storhaug. Høstsesongen så veldig tung ut for vår del, men vi har brettet opp ermene og virkelig gitt motstanderene våre kamp. Så nå ser vi frem til kampene mot Eiger og Ålgård. Kan det bli 6 poeng her?

KAMPFAKTA
Brodd - Lura 2-4 (0-2)
Mål: Karianne Undem og Maren Rasmussen
Assist: Maren Rasmussen og Lena Eidsvik
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 25

Brodd: Tone Søndeland - Eivor Knudsen, Frida Skiftestad, Karianne Erland, Anne Grethe Høie (Katrine Helland fra 19) - Maren Ravnås (Karianne Undem fra 60) - Kristin Olsen (Lena Eidsvik fra 60), Kristin Ueland (Maren Ravnås fra 80), Mari Skiftestad, Siw Therese Tårnes (Kristin Olsen fra 80) - Maren Rasmussen

Børs:
*** Mari Skiftestad
**   Tone Søndeland
*     Katrine Helland