Tjensvoll - Brodd 4-5. I det såkalte "Old Firm" barket Tjensvoll og Brodd sammen på ærverdige Sørmarka Arena med overgrodde grasstuster som det ligger mere fotballer enn Tjensvoll er klar over. Det ble bevist når det plutselig ble gravd frem en gul fotball fra gresset der det nettopp forsvant en rød ball. Gresset rundt banen var sikkert 2 meter høyt, men er sikkert der for en god grunn ettersom Tjensvoll liker å lede kamper. De ledet både 1-0 og 2-1 i kampen, like etterpå var det full leteaksjon rundt banen. Det foregikk mest rundt banen, enn på banen denne kvelden når Tjensvoll ledet.

Det skjedde mye dramatiske ting før kampstart. Det hele startet på Midjord når Solveig Johannessen, Maren Rasmussen og Lena Eidsvik satte seg inn i trener Larsen sin "nypolerte" Opel Astra med lavt kjølevann. Dere vil senere finne ut hvorfor dette var så "dramatisk".

Når klokken tikket 20.00 var det ingen dommer å se på banen, 5 minutter før kampstart fikk Tjensvoll sin lagleder kontakt med dommeren som leverte den ganske enkle melding "Er der om 5 minutt". Den varianten funker, grunnet du vet at noen er på vei. Men du vet også veldig sikkert at vedkommende ikke kommer før det har gått 5 minutt. Det gikk nærmere 20 minutt før vedkommende var å se på banen, faktisk hørte du vedkommende blåse i fløyten før du i det hele tatt så dommeren. Det var på tide med handshake før kampstart.

Det er Brodd som er det førende laget de første 10 minuttene, men klarer ikke å omsette presset i form av tellende mål. Istedenfor er det Tjensvoll som scorer på sin første sjanse på corner, ballen blir sendt utenfor 16 meteren hvor en Tjensvollspiller sender den tilbake over en utspilt Siv Iren bakerst i buret. Tjensvoll ledet dermed kampen og det var på tide å bruke hunder for å finne fotballer som endte utenfor banen, det var ikke langt ifra at Egil Svela tok turen hjem for å henta ljåen.

Etter mye om og men kom vi igang med kampen igjen. Etter 31 minutters spill har Maren motatt en ball på 16 meters merket, det er uvist hvem som i det hele tatt fant Maren med ballen. Ballen fant ihvertfall Maren og godt var nå det. Hun avsluttet angrepet med en ball i stolpen, men plukker opp sin egen retur på veldig skrått hold og setter den i mål til 1-1. Vi var plutselig tilbake i kampen, men gleden ble kortvarig.

Like etter scoringen er Tjensvoll fremme og setter inn sin andre scoring for kvelden. Tror ballen var inne i vår 16 meter i hele 5 minutter. Det virket som om vi hadde en eller annen form for pressøvelse der vi ikke hadde lov å ha ballen utenfor 16 meteren. Det ble vaset mye rundt der inne før Tjensvoll fant ut at de hadde lov til å sore. Dermed var det 2-1 til Tjensvoll.

5 minutt senere var vi tilbake igjen. Siv finner Maren Rasmussen inne i 16 meteren, hun gjør ingen feil og utligner til 2-2. Bare 4 minutter senere er Bente Rønning inne å herjer på venstre siden. Hun slår inn med sin venstre fot til Maren Rasmussen, hun slår videre til Siv som akkurat ikke får pirket ballen i mål. Dermed står det 2-2 til pause.

52 minutter ut i kampen leverer vi en scoring som er tatt rett ut i fra taktikktavlen inn i garderoben på Sørmarka Arena. Mer nøyaktig får vi det kanskje ikke. Randi tar å kaster til Maren Ravnås som møter, hun vender opp og slår ballen inn på bakerste stolpe hvor Lena lurer. Ballen går over Tjensvoll sin venstre back hvor Lena lurer, hun smeller ballen tilbake i motsatt hjørne på volley. Dagens flotteste scoring på Sørmarka. Etter scoringen fortsatte vi å presse på for å få mål nr. 4. Den skulle komme etter 65 minutters spill.

Malena kommer rundt på høyre siden og slår flott inn til Solveig som avslutter på første touchet, den blir blokkert. Men Solveig får en sjanse til, det er bare flaks at ingen sto i veien når Solveig banket inn ballen i nettaket til 4-2. Den ballen skulle bare i mål! Fantastisk kjekt med slike scoringer. 5 minutter senere kolliderer Brodds Karianne Undem med en av Tjensvoll sin spillere inne i Brodds 16 meter. Karianne får en kraftig overtråkk, imens Tjensvolls spiller må ut med det som virker som en hjernerustelse. Vi håper det går bra med Tjensvolls spiller.

Brodds medisinske leder Egil Svela og koordinator Roy Larsen brukte all mulig legeerfaring for å plaste Karianne Undem. Imens vi holder på scorer Tjensvoll mål. Det ble fort en diskusjon bak målet mellom Roy og Egil, konklusjonen ble at målet ikke talt siden Brodd ikke hadde trenere på benken. Dommer var uenig og godkjente målet.

Men det var Brodd sin tur å juble denne søndags kvelden, etter 77 minutters spill slår Lena en lekker pasning til Maren Rasmussen som alene med keeper ikke gjør noen feil å gir Brodd ledelsen 5-3. Ikke lenge etterpå får Bente Rønning en drømmesjanse etter at keeper gir en retur, Bente som normalt er sikker som banken på trening syntes synd på Tjensvoll og leverte ballen tilbake til de.

Noe som resulterte i at Tjensvoll fikk redusere til 5-4. Det ble også sluttresultatet. Dramatikken som foregikk før kampen var egentlig ikke så veldig dramatisk. For de som har litt IQ kan se at bilen som treneren kjørte inneholdt alle målscorerene denne kvelden. Bilen hadde med seg Solveig, Lena og Maren. Det var de som sto for Brodds mål. Dermed har Bente Rønning fått en ledetråd på hvem hun skal sitte på med i neste kamp.

Brodd avslutter sesongen hjemme mot Havørn førstkommende torsdag hjemme mot Havørn kl. 20.00. Med seier der er Brodd klare for å spille i den øverste 4. divisjon til høsten med mulighet for opprykk til 3. divisjon. Snakkes vi på torsdag?

KAMPFAKTA
Tjensvoll - Brodd 4-5 (2-2)
Mål: Maren Rasmussen 3, Lena Eidsvik og Solveig Johannessen
Assist: Siv Årsland Lunde, Lena Eidsvik, Malena Nissen og Maren Ravnås
Dommer: Var usynlig de første 15 minuttene, men ble synlig tilslutt
Tilskuere: Vanskelig å telle grunnet veldig høyt gress på Tjensvoll

Brodd: Siv Iren Flønes - Malena Nissen, Frida Skiftestad, Anne Grethe Høie (Karianne Undem fra 46, Anne Grethe fra 67), Eivor Knudsen - Maren Ravnås, Siv Årsland Lunde (Lena Eidsvik fra 46), Kristin Olsen (Bente Rønning fra 34, Solveig Johannesen fra 57, Bente Rønning fra 82), Mari Skiftestad, Maren Ravnås, Randi Carlsen (Kristin Olsen fra 60) og Maren Rasmussen.

Børs:
*** Maren Rasmussen
**  Mari Skiftestad
*    Maren Ravnås