Brodd - Vardeneset 3-4. Etter en lang oppkjøring med lite kondisjonstrening, men mye trening med ball var det endelig damenes tur til å starte sin serie. Etter å ha spilt 3 treningskamper i oppkjøringen med ok resultater (4-2 seier mot Madla, 1-1 mot Riska og 0-1 tap for Ålgård. Motstanderlaget Vardeneset slo oss i begge kampene i sesongen 2016 henholdsvis med 0-5 og 3-5. De har også hatt veldig sterke resultateter i sesongoppkjøringen, noe som gjør dem til puljefavoritt.

Deilig vårstemning på Midjord med 15 grader i luftå!! Kødda, nok ein gang leveres det deilig og friskt regn med enkelt vindbyger noe som gjør ihvertfall støtteapparat og tilskuere kalde og gode. Det var til og med så kaldt at kaken til Malena ble glemt og kaffen til Bente nesten ikke drukket opp. Eller var det rett og slett en spennende kamp å følge? Vi går nemlig for alternativ 2.

Brodd leverte en strålende 1. omgang, der vi hadde mye ball og lot ikke Vardeneset gjøre som de ville.  Vi lot ballen gjøre jobben og Vardeneset fikk såvidt låne ballen av oss i 1. omgang. Sjeldent har vi sett Brodd sitt damelag så dominante før. Vardeneset var flinke på kontringer og scoret på sine 2 sjanser i 1. omgang, noe som var veldig surt for våres del. Vi lå alltid under, men klarte å komme sterkt tilbake.

Vardeneset scoret allerede etter 8 minutter på kontring, etter ett massivt Broddpress var det Vardeneset som scoret årets første mål på Midjord. 10 minutter sener er det vår tur til å sette ballen i mål bak Vardenesets meget gode keeper. Ett perfekt slått corner av debutant Maren Rasmussen finner hodet til Anne Grethe som stanger ballen i mål bak en utspilt VBK keeper. Brodd presset på for scoring og hadde absolutt fortjent å ledet både med 1 og 2 mål etter 1. omgang. Istedenfor er VBK inn på visit nr. 2 for kvelden 10 minutter før pause. Deres høyrekant får stjernetreff på ett skudd fra 25 meters hold, noe som gir dem ledelsen 2-1.

5 minutter før pause er det Brodds ungdommer Kristin Olsen og Eivor Knudsen som står for ein solid utligning. Eivor finner båtvennine Kristin Olsen på venstre siden. Kristin setter fart og runder deres høyre back og avslutter kontant nede til høyre for VBKs keeper. En meget solid scoring av Kristin som leverte en meget solid forestilling i dag.

Vi foretok 2 bytter i pausen hvor Lena Eidsvik og Randi Carlsen tok plass på hver sin kant.

Etter halvspilt 2. omgang kommer plutselig VBK igjen på kontring, denne gangen kommer de alene med Siv Iren og setter ballen mellom beina hennes. Trenerteamet startet straks tenkingen på å gå over til 4-4-2, men skrinla den ideen fort når Maren Rasmussen brøytet sei vei like etterpå og scoret aleine med keeper. Vi var plutselig like langt igjen.

Brodd malte på for scoring, men fant ikke store hull hos VBK som brukte mye energi på å forsvare seg. Etter 75 minutters spill blir en av VBKs spillere veldig frustrert på Brodd Lena Eidsvik, uvisst på hvilket grunnlag. Men hun tar å slå vår spiller i ryggen. Kampens dommer ser situasjonen men vurderer slag i rygg til gult kort. Skal sikkert mye til å gi røde kort i damefotball?

Når vi venter på scoring til Brodd, så venter vi dessverre forgjeves denne gangen. VBK får corner 7 minutter før slutt, denne omsetter de tilslutt i scoring ettersom vi ikke får klarert inne på vår 5 meter. Utrolig kjedelig når vi spiller en såpass bra kamp mot ett bra lag. Vi får heller se frem til neste kamp borte mot Madla på onsdag. Vi får brette opp ermene og kjøre på for å få årets første seier. En ting er sikkert, det er mye spennende på gang hos Damelaget.

1. serierunde
Brodd - Vardeneset 3-4 (2-2)
Mål: Anne Grethe Høie, Kristin Olsen og Maren Rasmussen
Assist: Maren Rasmussen, Eivor Knudsen og Kristin Ueland
Gule kort: Ingen
Tilskuere: Veldig blaute de som kom
Dommer: Enok Aspelund (God kontroll)

Brodd: Siv Iren Flønes - Malena Nissen (Eivor Knudsen fra 75), Anne Grethe Høie (Katrine Helland fra 60), Frida Skiftestad, Eivor Knudsen (Bente Rønning fra 60, Tone Søndeland fra 73) - Karianne Undem (Randi Carlsen fra 46, Siv Årsland Lunde fra 82) - Kristin Olsen, Kristin Ueland, Mari Skiftestad, Siv Årsland Lunde (Lena Eidsvik) - Maren Rasmussen

Børs:
*** Maren Rasmussen
**  Kristin Olsen
*   Mari Skiftestad

NB: Bildet på fremsiden er fra 2015 når vi spilte borte mot Egersund, den gangen var det over 20 grader :)