Riska/Hana - Brodd 1-1. En deilig sommerkveld ute på Hommersåk mandags kveld og en strøken, men stooooor gressmatte gjorde sitt for at det skulle bli en spennende kamp på Riska. Før mandagens kamp sto Riska med 5 av 5 mulige seirer og en solid målforskjell, i tillegg fikk Brodd sitt damelag hele 10 forfall til kampen. Men heldigvis er bredden og kvaliteten bra i laget.

I og med at 3 av spillerene slet med å finne frem til banen i 2016, så måtte vi gjøre om litt på startoppstillingen. Man skulle tro at ungdommen hadde kontroll på kart og kompass i disse tider, spesielt med mobilet med innebygde damer som snakker deg til destinasjonen. Så 25 minutter før kampstart måtte trener til Brodd forklare dem veien med noe som kan ha lignet på høytaler i bilen, ettersom det var umulig å vite om de snakket med hverandre eller med undertegnende. Eneste som jeg fikk med meg i samtalen var at de var ved en kirke, noe som sa meg veldig lite. Men de fant frem :)

Selve kampen startet veldig jevnt og begge lag skapte noen gode sjanser. Tydelig at gress ikke er noe damene er vandt med å spille på, vi ble litt stresset når vi fikk ball og kvittet oss med ballen litt kjappere enn vanlig. Grunnen til dette var at vi skulle spille på mye mindre risko enn normalt, noe som skulle gi resultater utover i kampen. Etter halvspilt 1. omgang er det Kristin Ueland som vandrer rundt med ballen midt på Riskas banehalvdel, lurer av noen spillere før hun synes det var litt kjedelig å ha ballen, så hun leverte en fin stikker ut til Maren (Hun fortalte på benken i 2. omgang at hun ikke har venstrefot) som avslutter lekent med utsiden av høyrefoten og ballen går inn i mål bak en utspilt Riskakeeper. Til og med SGD (Øyvind Jacobsen) hadde vært imponert over den scoringen. Altså 1-0 til Brodd. De siste 15 minuttene i 1. omgang ble veldig tunge ettersom Riska tok mer over spillet, i tillegg til at vi kanskje gikk litt tomme. Heldigvis resulterte ikke presset i scoring til Riska/Hana, når de først kom gjennom sto veggen Tone Søndeland i veien. 1-0 sto seg til pause.

Verdt å merke seg av 1. omgangen var at vi prøvde oss med ett stønt når vi satte innpå en ekstra "spiller" når Brodd pusen plutselig entret banen. Pus gjorde underverker på banen og markerte seg tidlig med gode løp og god plasseringsevne. Dessverre tok kampens dommer tak og utviste pus fra banen grunnet feil innbytte fra Broddbenken. Så Brodd Pus må stå over neste kamp mot Havørn, men håper å være klar igjen mot Tjensvoll.

I pausen gjorde vi hele 5 bytter, ikke for at de var dårlige dem som gikk ut. Men for å få innpå friske bein i sommervarmen, i tillegg til uvant underlag. Vi gjorde også litt om på formasjonen, noe som kanskje kunne se ut som parkering av buss. Dessverre fikk vi ikke tak i noen buss til 2. omgang, så vi brukte heller spillere.

Vi visste det skulle bli tungt i 2. omgang, men spillerene jobbet som galeislaver utpå der. Makan til innsats skal man lete lenge etter. Viljen til å ta med seg 3 poeng fra Riska var absolutt første prioritet. Det var ikke ofte vi fikk besøke Riskas banehalvdel i 2. omgang, men vi var farlige på overganger. Uten at vi klarte å sette mål nr. 2. Riska presset oss virkelig tilbake i banen, men bakerst hadde vi en murvegg i Tone Søndeland som virkelig vartet opp med noen store redninger. Dessverre fant Riska et lite hull i den murveggen 5 minutter før slutt, slik at de fikk sin fortjente utligning. Men vi følte oss som de store vinnerene ute på Hommersåk etter kampen, for 1 poeng mot de suverene serielederene var knallsterkt på bortebane.

For en fantastisk innsats av hele laget, kollektivet maler sammen og jobber sammen. Fantastisk kjekt at vi og begynner å åpne munnen for å hjelpe hverandre ute på banen. Uansett en god avslutning på vårsesongen for Brodds damer.

"nedturen" for damelaget i denne kampen var at Rebecca Schleier og Stine Nordvang spilte sin siste kamp i Broddtrøyen før de nå drar på studier i "utlandet". Veldig kjedelig for damelaget å miste så kjekke jenter, men ønsker de begge lykke til og håper de kommer tilbake en dag.

KAMPFAKTA
Riska/Hana - Brodd 1-1 (0-1)
Mål: Maren Ravnås
Assist: Kristin Ueland
Gule kort: ingen
Røde kort: Brodd Pusen (Dommeren viste skjønn og bar pus rolig av banen)
Dommer: Meget solid kampledelse

Brodd: Tone Søndeland - Malena Nissen (Stine Nordvang fra 46), Katrine Helland, Karianne Undem (Helle Solgård fra 70), Anne Grethe Høie (Eivor Knudsen fra 46) - Tina Tangen, Kristin Ueland, Rebecca Schleier, Siv Årsland Lunde (Therese Gabrielsen fra 46) - Helle Solgård (Petra Andersson fra 46) og Maren Ravnås (Kristin Olsen fra 46)

Børs:
*** Tone Søndeland
**  Rebecca Schleier
*   Resten av laget