Midtbygden - Brodd 3-2. Sent torsdags kveld skulle Damelaget igjen spille 11er kamp i serien. Altså nøyaktig 1 måned siden sist de spilte kamp i serien. Et merkelig oppsett som gir utfordringer i å holde laget i kampform. Lag trekker seg og noen lag går fra å spille 11er til å spille 7er. Noe som igjen går ut over damene som spiller i denne serien. Så kampformen til damene var nå heller ganske rusten, i tillegg til at kampen skulle spilles på en grusom gressmatte. Kjipt når du ser en nydelig kunstgressbane som nærmeste nabo.

Over til selve kampen tok Midtbygden ledelsen veldig tidlig i omgangen etter 5 minutters spill. Etter scoringen er det nesten bare ett lag på banen. Brodd styrer det meste av spillet og skaper sjanse på sjanse. Vi får uttelling etter 16 minutters spill når Tina slår inn en corner som Siv tar fint ned på bakerste stolpe og setter i mål bak en utspilt keeper. Vi fortsatte å presse Midtbygden tilbake i banen og skapte en del uten å få ballen i mål. Men 7 minutter før pause kjemper Katrine til seg ballen på 16 meteren og gir ballen til Tina på høyre siden som legger ballen til rette og smeller ballen opp i krysset. En flott scoring og absolutt fortjent. Tina som forøvrig hadde 723 løp opp og ned høyre siden i full spurt hele 1. omgangen var plutselig blitt sliten. Hadde undertegnende hatt 1 av de løpene hadde nok luftambulansen vært på Mil sin bane nokså raskt. Fantastisk innsats.

I pausen ble vi enige om å fortsette snakket, i tillegg til liten risiko på egen banehalvdel. Samt å ta returløp etter du har vært med fremover i banen. Det første som skjer i 2. omgang er at vi slår en lang ball fremover i banen og nesten samtlige gir full pinne fremover, noe som gir melkesyre og vanskeligheter for å komme på rette siden av ballen. Midtbygden utnytter dette og setter fart i lengderetningen på høyresiden, får lagt inn foran mål hvor spilleren på bakerste stolpe enkelt får sette ballen i mål. En scoring som absolutt skulle vært avverget.

Vi virket litt mer tomme i 2. omgang og det ble litt større avstander i lagdelene og Midtbygden kom mer med i kampen. Uten at de skaper det helt store. Det ble mye jevnere, men vi skapte fortsatt litt, selv om det var mye tøffere å komme til disse sjansene. Mye av kreftene var brent av i 1. omgang. 10 minutter før slutt scorer Midtbygden etter en corner, hvordan denne ballen ender i mål er det kun spillerene ute på banen som vet om. 

I jakten på å få til redusering, tar vi av 2 spillere og setter innpå Siv Årsland Lunde. Hvordan det er mulig å ta av 2 og sette innpå 1 spiller sier du?? Alt er mulig i fotball, så vi spilte med 10 spillere i 2-3 minutter før spiller nr. 2 entrer benken. Så da var det å sette innpå en spiller til. I jakten på scoring så blir Siv kraftig taklet av en veldig stor hund når vi hadde mulighet for en overgang. En solid tofots takling ble satt inn av denne hunden som ikke ønsket å stå frem med navn eller hadde på seg en drakt med nummer. Dommeren vinker spillet videre og overgangen renner ut i sanden. Hunden ble etter kampen observert på Tau kebab, rimelig fornøyd med belønningen han fikk av Midtbygdens trener. Selv om dette skjer så skaper vi 2 fantastisk store sjanser, men klarer ikke å sette ballen i mål. Utrolig frustrerende at vi sliter i motstanderens boks, når resten av spillet er meget bra. Hos Midtbygden teller jeg 3 sjanser, hvor jeg hos Brodd teller 10+. Så nå får vi håpe damene ønsker å revansjere seg hjemme mot Tjensvoll i neste uke.

K A M P F A K T A
3. serierunde
Midtbygden - Brodd 3-2 (1-2)
Mål: Tina Tangen og Siv Årsland Lunde
Assist: Katrine Helland og Tina Tangen
Gule kort: Ingen
Dommer: Bra

Brodd: Anne Louise Lura - Stine Nordvang (Malena Nissen fra 55), Petra Andersson, Anne Grethe Høie, Eivor Knudsen (Siv Årsland Lunde fra 80) - Tina Tangen, Kristin Ueland (Stine Nordvang fra 82), Rebecca Schleier, Siv Årsland Lunde (Randi Carlsen fra 55) - Katrine Helland (Christin Schumpa fra 55) og Helle Solgård (Trine Gausland fra 65)

Børs:
*** Tina Tangen
**  Rebecca Schleier
*   Eivor Knudsen