Havørn - Brodd 1-5. Damelaget tok tirsdags kveld turen til Tananger hvor fryken for regn var større enn frykten for å tape, det merktes godt når alle plasserte sin bag godt og trygt langt inni spillerbenken istedenfor sidelinjen. Her var det helt sikkert erfaringer og rutine som spilte inn, ettersom forige bortekamp mot Havørn endte med store flomskader på alle bagene samt ikke en tør katt å se. Det gikk heldigvis mye bedre denne gangen når dråpene og vinden holdt seg helt vekke fra Tananger.

Vi har møtt Havørn hele 3 ganger tidligere i år, den første kampen endte 3-3 i en treningskamp, den andre kampen vant Havørn 2-1 på Tananger og den siste rett før sommeren ble det ett stygt 6-0 tap på Midjord. Det var dermed på tide med revansje ute på Tananger. Jeg tviler sterkt på at det var mange som stemte på Miljøpartiet de grønne på valget, for det var mange som kom kjørende 1 og 1 til Tananger, men det viktigste var at de fant frem.

I selve kampen skulle sekundviseren kun tikke 23 ganger før Havørn hadde satt sin første scoring bak Tone i Brodd-målet, altså en nokså tidlig ledelse for Havørn. Vi virket litt satt ut av den tidlige scoringen, men ikke paralysert. For vi skulle komme sterkere tilbake. Etter 12 minutters spill setter Therese fart på sin venstreside og Havørns back må bruke ulovlige midler for å hindre Therese en stor målsjanse, dommeren blåser for frispark og gir Havørns back gult kort. Etter regelboka kunne nok det blitt gitt rødt kort, men vi stresser ikke for mye med slikt i Brodd.

Frisparket tar hun selv, ett knallhardt skudd som blir reddet av keeper, men på returen er Kristin på pletten og setter ballen i mål til 1-1. Etter scoringen var det for det meste Brodd resten av kampen, Tone bakerst hos de grønne kunne med stor ro slappe av med en kopp kaffe å se på damene/jentene spille god fotball. For det er lenge siden vi har følt så stor kontroll på en kamp.

På Brodds 2-1 scoring er det Therese som slår gjennom til Tina som på litt skrått hold klarer å lobbe ballen over keeper og i mål til 2-1 ledelse, flott utført av Tina. 2 minutter etterpå ville Tina gjøre opp for sin pasning som hun fikk fra Therese, så hun overtok servitørrollen når hun kom ned på høyresiden og får lagt inn til Therese som får satt ballen i mål til en meget fortjent 3-1 ledelse.

3-1 sto seg til pause og en svært munter gjeng ble fort gjekket ned av trenerene som påpekte hva som skjedde sist vi var på Tananger, da spilte vi en super 1. omgang, men gikk på trynet i 2. omgang. De fikk ihvertfall litt skryt, for det hadde dem fortjent.

I 2. omgang skulle det vise seg at Havørn ikke hadde mer å komme enn det de hadde i 1. omgang. Vi skapte mange store sjanser og kunne nok ha scoret litt vel mange mål i denne kampen, heldigvis for det andre laget utnytter vi ikke alle sjansene våres. Therese kom seg nok en gang løs på sin venstre side og fikk lagt inn på bakerste stolpe hvor Tina nok en gang dukker opp og får satt inn Brodds fjerde scoring for kvelden. Da var det på tide å tak i noen bytter.  Eivor og Kristin (16) tok plass på henholdsvis venstre back og venstre ving og viste veldig positivt igjen på banen, en herlig innsats og blikk for spillet. Maren tok plass sentralt på midten sammen med Rebecca som forøvrig var overalt på banen tirsdags kveld. Marie tok spissplassen fra en livlig Siv som var tilbake fra skade.

Resten av kampen ble en ren transportetappe, det var derfor kjekt å se at Elisabeth endelig skulle få sin fortjente scoring på topp når Marie får blokkert sitt skudd på 16 meter dukker Elisabeth opp og får satt ballen i mål til en 5-1 ledelse. Hennes første i den grønne drakten var ikke av det vakreste slaget, men absolutt det mest fortjente slaget.

Brodd vinner 5-1 og klatrer dermed forbi Havørn på tabellen og ligger selv på en 4. plass.

Neste kamp for damene er førstkommende mandag kl. 20.00 på Midjord mot Tjensvoll. Vell møt skal dere være.

Havørn - Brodd 1-5 (1-3)
Mål: Tina Tangen 2, Kristin Ueland, Therese Gabrielsen og Elisabeth Lie
Assist: Therese Gabrielsen 3, Tina Tangen og Marie Danielsen
Gule kort: Ingen
Dommer: Erik Hylland (kom sent, men var aktiv og god)

Brodd: Tone Søndeland - Malena Nissen, Karianne Undem, Petra Andersson, Anne Grethe Høie (Eivor Knudsen fra 55) - Tina Tangen, Kristin Ueland (Maren Ravnås fra 55), Rebecca Schleier, Therese Gabrielsen (Kristin Olsen fra 55) - Elisabeth Lie (Siv Årsland Lunde fra 80), Siv Årsland Lunde (Marie Danielsen fra 55)

Børs: 
*** Rebecca Schleier
**  Tina Tangen
*    Therese Gabrielsen