Brodd - Lye 4-2. Brodds damer har virkelig funnet høstformen og slo mandags kveld Lye 4-2 på Midjord. Lye har vi møtt 2 ganger før denne sesongen og sett oss slått 5-3 og 4-0. Det var derfor befriende å se hvordan vi storspilte i 1. omgang og burde ledet med over 5 mål på Lye som knapt var på vår banehalvdel i 1. omgang.

I høstsesongen står vi nå med 2 seirer og 1 uavgjort, tapet mot Egersund regner vi ikke med grunnet de egentlig skulle spilt 2 divisjoner over oss dette året, noe kretsen ikke gikk med på.

Så til selve kampen mot Lye mandags kveld på Midjord, der vi virkelig skulle få oss en pangstart på kampen. Tina jager Lyes forsvarsspiller som på en eller annen måte leverer ballen tilbake til keeper som tar denne med hendene. Dommeren har ingen annen mulighet enn å blåse for inndirekte frispark. Siv triller ballen til Therese som plasserer ballen knallhardt nede til venstre for keeper etter bare 2 minutters spill.

Ikke lenge etterpå er Therese nok en gang frempå og blir felt innenfor 16 meteren og dommeren blåser straffe noe som fra vårt ståsted så noe billig ut. Da endte vi opp i en nye situasjon, vi visste ikke hvem som skulle ta straffen. Det var heller ingen som ønsket å ta straffen virket det som så det endte opp med at vår selvutnevnte spiss Randi tok seg av straffen. Ballen traff feil side av rammeverket og ville ikke i mål. Det ville heller ikke de enorme sjansene vi skapte i kampen. Ballen ville rett og slett ikke i mål denne kvelden. Men 2-0 scoringen vår skulle komme etter at det var spilt 25 minutter på dommerens klokke. Vår svært solide høyrekant og kaptein Siv slår en stikker til Tina som kommer først på ballen og får satt ballen i mål bak Lyes keeper og dermed 2-0 til Brodd.

Vi skulle få straffe nr. 2 i kampen når nok en gang Therese blir lagt i bakken, denne gangen av det klare slaget. Nytt straffe nye straffeskytter. Malena gikk frem for å ta straffen, men en voldsomme oppdrift i form av vind som hopperene i hoppuken hadde blitt glad for tok tak i ballen og leverte også denne over tverrliggeren til Lyes keeper. Nå skal fakta sies at ballen vi spilte med i 1. omgang koster 1300 kroner, men ble veiet for lett av både Brodd og Lye. Så i 2. omgang gikk vi over til en 200 kroners ball fra Europris.

Brodd ledet fortjent 2-0 til pause og burde ledet mye mer. I pausen snakket vi om å ikke bli for eplekjekke, men å fortsette der vi slapp. Det ble også nevnt at 2-0 er en farlige ledelse. Dermed sagt så gjort. Når dommerens klokke tikket 60 minutt sto det 2-2 i dommerens notatblokk, begge på cornere fra høyre. Vi ble dermed litt deppa i 1 minutt, men vi prøvde å gjøre det om til noe positivt. For det var ikke snakk om at vi kunne skulle ha 1 poeng i mandagens kamp mot Lye og vi fortsatte å presse for scoring.

Selv om vi ikke var like god som i 1. omgang var vi fortsatt hakket bedre enn Lye. Vi får et corner fra høyre når det gjenstår 15 minutt av kampen som Randi tar. Hun legger ett flott corner hvor Tina stuper frem med sin fot og setter ballen i mål til ellevill glede blant de fremmøtte og blant spillerene. Den scoringen var så viktig og fantastisk deilig på et og samme spark og så fortjent!

Vi visste likevel at kampen ikke var slutt før dommeren blåser av, så da kunne vi like så greit score 1 mål til. Petra bryter ett oppspill fra Lye og setter fart mot deres mål og finner ut at nå hadde hun sprunget langt nok. For hun klinket liksågodt til fra 35 meter og ballen gikk som en prosjektil inn i Lye sitt eget bur til 4-2 ledelse. 4-2 blir også sluttresultatet og 3 deilige poeng ble igjen på Midjord.

Banens klart beste spiller var Rebecca Schleier som viser hvor viktig hun er for Brodd rydder opp det meste bakover på banen og viser en fantastisk ro med ballen samtidig ett fantastisk blikk for spillet. Rebecca var heller ikke alene om å være god i mandagens kamp, vi hadde et helt lag som var gode sammen og vant sammen. Det finnes ikke en bedre følelse!

Tone viser at hun er stødig og god bakerst, selv om vi av og til får nervesammenbrudd på benken så klarer hun seg meget bra. Malena har tatt sin fortjente plass på Høyre backen og viser klokhet i det hun gjør på banen. Randi "råtner" fast på sin venstre back og blir nok flyttet bort fra den plassen med det første, solid er nøkkelordet om Randi. På stopperplass har vi Karianne og Petra som utfyller hverandre perfekt og demrer opp for motstanderens spisser. På kantene har vi Therese og Siv som torpederer motstanderens backer med sin fart og ballfølelse, det er alltid farligt når dem har ballen. Kristin og Maren leverer meget solid ved siden av nevnte Rebecca sentralt på banen og utgjør en viktig duo. På topp leverer Tina med sin fart som plaget vettet av motstanderen og 2 scoringer. Sist men ikke minst Elisabeth som skaper ufattelig mye og gjør ting som ser fantastisk lett ut, men egentlig er vanskelig å gjøre. Gjør andre gode og er frustrerende å spille mot for motstanderen. Stine leverer maks på høyre back når hun kommer inn for Malena og kan fint gjøre en god jobb de fleste steder på banen. Elin fikk prøve seg som spiss og viste at det også er en plass hun behersker, forsvaret fikk sjelden fred når Elin var i nærheten.

Vi må heller ikke glemme vårt 7er lag som spilte kamp samme kveld borte mot Høle på gress, noe som er veldig uvant for våre spillere. Gledelig var det derfor at laget klarte å vinne 2-1 mot Høle noe som er meget sterkt av våre damer. Så vi kan kalle det historisk dobbelseier for damene denne mandags kvelden. Målscorere Marie Danielsen og Bente Rønning.

Brodd - Lye 4-2 (2-0)
Mål: Tina Tangen 2, Therese Gabrielsen og Petra Andersson.
Assist: Siv Årsland Lunde 2 og Randi Carlsen
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 15
Dommer: Meget solid, selv om vi nok får et billig straffe.

Brodd: Tone Søndeland - Malena Nissen (Stine Nordvang fra 65), Karianne Undem, Petra Andersson, Randi Carlsen - Siv Årsland Lunde (Elin Nordvang fra 70) Rebecca Schleier, Kristin Ueland (Maren Ravnås fra 25, Kristin Ueland fra 65), Therese Gabrielsen - Tina Tangen og Elisabeth Lie.

Børs:
*** Rebecca Schleier
**  Therese Gabrielsen
*    Tina Tangen