Brodd - Riska 1-1. Etter seier mot tabellnabo Tjensvoll fredag, så sto Tabelltoer Riska på motsatt banehalvdel mandags kveld på Midjord. Vi har møtt dem 2 ganger så langt i år, vårt første møte var i februar hvor vi ble beseiret hele 8-0. Litt bedre gikk det i mai når Riska kun vant 4-1. I 2014 tapte damene tosifret i begge oppgjørene så laget har kommet langt. Og for en energi laget har for tiden!

Det mest irriterende med kampen mandags kveld var at vi kun tok 1 poeng. Det er kanskje merkelig ettersom før kampen hadde jeg gledelig tatt med 1 poeng fra kveldens kamp uten å spille. Men vi hadde fortjent mer, så absolutt mye mer enn ett poeng. Det hadde ikke vært noe å si på det om vi fikk beholde alle 3 poengene denne mandags kvelden. Vi var gode, vi var virkelig gode på fort Midjord. Foruten målet vi fikk imot etter 5 minutters spill, noe kanskje ikke var patent av den ene eller den andre parten så spilte vi god fotball på Midjord mandags kveld.

Det meste av banespillet foregikk på Riska sin banehalvdel denne kvelden, men vi visste at Riska var farlige på kontringer og spesielt med deres meget gode spiss. Men etter hennes mål mot oss, fikk hun ikke gjort mye med lærkullen når Karianne, Petra, Kathrine, Malena og Randi nektet henne rom. Samtidig fikk Tone og Anne Lo som sto hver sin omgang lov til å sette opp sin mur i målet, slik at ingen flerne baller endte opp i vårt eget nett.

Dessverre lider vi litt av skuddvegring, hadde vi turt litt mer så hadde vi nok hatt mer enn 1 mål i denne kampen. For vi skapte mange muligheter og Riska slet med å henge med i svingene. Randi suste opp og ned langs hennes venstra back posisjon, hva hun hadde spist før kampen er fortsatt uvist. Siv jobbet iherdig og skapte ufattelig med trøbbel bak i Riskas forsvar, samtidig som hun nektet dem rom fremover. Malena viser historisk ro bak på sin backside og timer sine knallharde taklinger helt fantastisk. Samtidig som hele laget maler på mot det samme målet og gjør som de er blitt bedt om. En helt utrolig innsats ble lagt ned av samtlige og det var vanskelig å gjøre bytter når det fungerer som det skal. Er en sann fornøyelse å se dette laget i kamp og på trening for tiden.

Selvfølgelig skulle det ta lang tid før vi fikk utligningen vi fortjente denne kvelden, faktisk fikk vi ikke utligningen før 20 minutter før slutt. Får den ballen som var inne i Riskas 16 meter, den skulle virkelig i mål! Klare detaljer huskes ikke, men det huskes ett skudd fra Therese som ender opp hos Elisabeth som får skutt på mål, men blokkert. Så tilslutt står Tina på 5 meter og får satt den lærkulen i mål til ellevill jubel på banen og på benken. Fortjent at Tina får æren av å sette ballen i mål, når det legges ned så solide innsats.

De siste 20 minuttene handlet det for det meste om Brodd, selv om Riska var innom på noen små visitter uten de store farlighetene. Therese jobbet som en tornardo frem og tilbake for å bidra fremover og bakover, fremover var det veldig farligt når Therese var på farten. Elisabeth jobbet utrettelig på topp og skapte mye trøbbel for Riska. Dessverre for damene ble det ikke noen avgjørende scoring denne kvelden. Men ett flott poeng mot topplaget tar vi med oss til banken og selvfølgelig spillet vi presterte på banen.

Vi setter alltid børs etter kampene som blir spilt, noe som egentlig kun er for moro skyld. Hadde vi hatt mulighet til å gjøre det skulle samtlige fått poeng etter gårsdagens kamp for dette var virkelig en lag(uavgjort)seier. 

Nå skal vi til Okka by å spille mot laget som ligger på 1. plass og egentlig skulle spilt i 2. divisjon. Noe papirmøll gjorde at laget spiller i 4. divisjon. Var vel ikke akkurat det vi ønsket, men vi skal ned til Egersund og gi dem kamp.

K A M P F A K T A
Brodd - Riska 1-1 (0-1)
Mål: Tina Tangen
Assist: Elisabeth Lie
Gule kort: Ingen
Dommer: Full kontroll
Tilskuere: Mye kjekke folk

Brodd: Tone Søndeland (Anne Louise Lura fra 46) - Malena Nissen, Petra Andersson, Karianne Undem (Kathrine Helland fra 46), Randi Carlsen - Tina Tangen, Kristin Ueland (Stine Nordvang fra 46, Elin Nordvang fra 77), Rebecca Schleier, Siv Årsland Lunde, Jaqueline Truong (Therese Gabrielsen fra 46)

Børs:
*** Randi Carlsen
**  Siv Årsland Lunde
*   Rebecca Schleier