Tor Frafjord døde natt til lørdag, påskeaften, med sine fire barn rundt seg.Tor ville blitt 75 år i desember. Han slet med kreften de siste årene, og natt til påskeaften var det slutt.

Tor ble i 2012 utnevnt til æresmedlem i Brodd Fotballklubb. Han vokste opp i Bakgata nedenfor Pedersgata på Storhaug. Tor gikk på Johannes skole, og på Kjelvene ble det spilt fotball med kompisene nesten hver dag. Et søskenbarn fikk han med seg til Vidar som lilleputtspiller, uten særlig suksess.

Som 17-åring ble han dratt med til Midjord og Brodd av Rolf Torkeldsen. Endelig var han «hjemme» der en gutt fra Kjelvene naturlig hørte til. Han etablerte seg raskt på A-laget og var med å spille klubben opp i 4. divisjon i 1962 og til 3.divisjon i 1974.
I over 20 år var han en dyktig og viktig angrepsspiller på klubbens på A-lag.

At Viking var ute etter Tor var ikke unaturlig. Han fikk tilbud, men har uttalt at han ikke reflekterte alvorlig over det. "Miljøet og kameratskapet i Brodd var så bra at jeg følte aldri behov for å prøve meg andre steder", uttalte han i et intervju i Broddboken ved 100-årsjubileet.

Tor var formann i 1983 ved 70-års jubileet og innvielsen av det tidligere Broddhuset, Og hadde ellers flere andre verv.

Da Brodd eldre ble stiftet i 2000 ble han kasserer. Det vervet beholdt han helt til i februar i år. På januarmøtet sa han at vi nok måtte finne en ny kasserer. Han følte vel på seg hvordan det gikk.

Tor var også opptatt av dagens Brodd-lag, og fulgte med både i sosiale medier og på hjemmekampene når det passet å ta turen.

Tor ble kalt måljegeren, og det var ikke rart. Han topper Adelskalenderen med hele 356 scoringer og nest mest kamper, 622, etter Gunnar Dubland med 637.To år på rad fikk han RA sin toppscorerpokal i 4. divisjon.

Tor var ingen treningsnarkoman selv om han sjelden var borte fra treningen. Men han hadde alltid kondisjon og styrke til å gjennomføre kampene med stil, og hadde evnen til å luktet scoring og de kom som nevnt i fleng.

Tor jobbet hele sitt yrkesaktive liv i forsikringsbransjen, sist som avdelingsleder i Gjensidige. Han spilte i mange år på Forsikringslandslaget, både i Sverige, Danmark og Finland.

Han ble gift med Inger Lise( Lisen) i 1965 og de fikk fire barn, Frode, Terje, Hilde og Anne. 9 barnebarn. Lisen døde i 2010.

Tor var en ivrig fisker, både med sjøfiske, men mest laksefiske i Jær-elvene.

Tor var en positiv og familiekjær mann. Sjelden hørte vi han klage på noe, selv når kreften herjet som verst.
Det er nok hos de nærmeste som savnet er størst.

Men Brodd har mistet en ener både på og utenfor banen, og kanskje en av de største og beste angripere etter krigen.
Han vil bli dypt savnet også hos oss.

Vi lyser fred over Tor Frafjord sitt minne.

Jan G. Kristensen