Brodd - Ålgård 2-2. Etter å møtt Ålgård 2 ganger tidligere i år, så klarte vi endelig å slå fra oss i form av poeng. Vi har uansett gradvis tatt igjen Ålgård fra vår første kamp som var treningskamp i vinter, til seriekampen for ca. 1 måneds tid tilbake. I treningskampen mot Ålgård endte det 1-0 til Ålgård som den gang var det klart førende laget. I kampen for 1 måneds tid tilbake var vi mye mer med og hadde kanskje fortjent uavgjort. Selv om resultatet ble 3-0 i favør Ålgård den gangen.

Det var uansett ett heltent Damelag som skulle ofre det meste for å ta med seg alle poengene denne rare mandags kvelden på Midjord. Etter gode resultater i høst var selvtilliten stor foran kveldens kamp. Etter kveldens taktikkprat trasket damene stille og rolig opp i kø en eller annen plass, noe som har blitt vanlig prosedyre i garderoben etter trener Larsen har gjort damene svært nervøse. Så litt etter litt entret damene det vakre gresset på bane 2. Banemannskapene hadde før kampen levert prikkfri klipping og markert linjene veldig beint.

Bildet: Tydelig at sportslig ledelse hos Brodd endelig har fått opp øynene for Brodds Damelag, gode resultater gir fort nye medgangssupportere. Daglig leder Øyvind Jacobsen til venstre og Sportslig leder Eirik Tjørhom til høyre. Besøket varte i knappe 5 minutt, men vi tar alt vi kan få :)

Når dommeren satte igang kampen steg stemningen på tribunen til det elektriske, kampen var til og å ta å føle på. Det var faktisk så gale at vi ikke klarte å høre dommerens fløyte. Selv om tilskuerantallet der og da var 1 (Hanne) Så var det ihvertfall god stemning. Bedre stemning var det når det ventet kake som var gjemt godt inn i trenerbenken. Etter 10 minutters spill eksploderte det på Midjord, Bente Rønning entret tribunen med kaffe til stående applaus både hos motstandere og medspillere. Da var det på tide med kaffekos og alle som ikke spilte kampen samlet oss rundt kaken.

10 minutter senere får Kristin Olsen ballen ute på sin høyrekant, hun bruker sin fart og runder Ålgårds venstre back og legger ballen knallhardt langs bakken inn foran mål. Der dukker Mari Skiftestad opp, hun smeller ballen opp i nettaket og i mål. En deilig scoring tatt rett ut ifra forige trenerboken fra forige trening. Altså 1-0 til Brodds stolthet. Etter scoringen var det mye frem og tilbake, men like før pause klarte vi nesten å legge på til 2-0 når Siw slår en god ball ut til Kristin Olsen som får lagt ballen til rette, innlegget blir slått hardt inn mot mål hvor Maren Rasmussen mesterlig redder ballen på strek. Fint gjort av Maren å tenka på Ålgård også som måtte reise langt.

I pausen var det meget god stemning, trener Larsen sørget for at den stemningen fort ble ødelagt. Flerne ting som at vi har tapt før når vi leder, kampen er ikke ferdig, vi er egentlig ikke så gode, dommeren kan gjøre feil. Det var bare noen få av tingene som ble sagt i pausen.

Det slo dessverre negativt ut for Brodd som slapp inn allerede etter 5 minutt ut i 2. omgang, 10 minutter senere var Ålgård plutselig i ledelsen. Benken var i harnisk, det haglet skjelsord fra sidelinjen. Flerne av spillerene begynte nesten å gråte, men då begynte trenerene å kjefte igjen og sa at de som gråter må byttes ut.

Det skulle virkelig hjelpe. For etter 75 minutters spill kjemper Karianne Undem til seg ballen, leverer den videre til Mari. Hun så litt rundt seg, vurderte å springe. Fant tilslutt ut at det ikke var vits å sentra eller springa med ballen. Så hun fyrte heller av ett nytt skudd mot Ålgårds keeper, ballen poffet dessverre når hun nok en gang traff metallet. For nok en gang gikk ballen i mål bak Ålgårds keeper til ellevill jubel blant Brodds supportere. Dessverre var ballen ferdigspilt, så Mari skylder Brodd 1000 kroner i nye fotball. Ingen kjære mor her i gården, selv om målet var fint.

4 minutter senere var vi veldig nærmere å gå opp i ledelsen etter vi ruller opp ett nydelig angrep fra venstre siden over til høyre siden hvor Maren Rasmussen får gitt ballen ut til Lena Eidsvik som avslutter like over det berømte metallet. Grunnet til at ballen gikk over fant vi fort utav, hun glemte nemlig å ta av seg sekken når hun entret banen etter 60 minutters spill. Grunn nr. 2 var at vi ikke spilte borte i Egerund.

Uansett kunne resultatet bikket begge veier mot slutten av kampen, men kampen endte 2-2. Etter spill og sjanser ett nokså fair resultat.

Neste kamp ut er søndag 22. oktober borte mot Vardeneset kl. 20.00, forige oppgjør ute på Tasta endte 9-0 til Tasta, hjemmeoppgjøret endte 5-4 til oss. Dette blir spennende!

KAMPFAKTA
Brodd - Ålgård 2-2 (1-0)
Mål: Mari Skiftestad 2
Assist: Kristin Olsen og Karianne Undem
Gule kort: Nada
Dommer: God kontroll
Tilskuere: Kom ein liten gjeng ittekvert

Brodd: Tone Søndeland - Malena Nissen, Frida Skiftestad, Karianne Erland, Eivor Knusen - Kristin Olsen (Siw Therese Tårnes fra 80), Mari Skiftestad, Maren Ravnås (Karianne Undem fra 56), Kristin Ueland (Christine Lønning fra 68), Siw Therese Tårnes (Lena Eidsvik fra 60) - Maren Rasmussen

Børs:
*** Karianne Erland
**   Frida Skiftestad
*    Mari Skiftestad

NB: Husk at någe av det som skrives er ironi :)