Egersund 2 - Brodd 4-2. Damelaget måtte onsdags kveld ut på langtur for å spille seriekamp i idrettsparken til Egersund. De aller fleste på laget tok heller en snarvei til en annen bane 10 minutt nærmere Stavanger. Altså 3 av bilene endte opp på feil bane, dette får enten skyldes på undertegnende, oppmann hos Egersund eller dommeren. Så vi gjør det enkelt og skylder dette på dommeren. Det var ikke bare retningssansen som skulle være problemet denne kvelden, støtteapparatet må tydeligvis gå i gang med tyding av klokkeslett for at folk skal komme til tiden. 1740 ble f. eks omgjort til ti over halv sju denne kvelden. Vedkommende det gjelder ønsker for anledningen å være anonym, men liker å holde buret rent.

Så vi kom sent i gang med taktikkpraten, som ble foretatt uten våre backer og keeper. Slik blir det rot av. Trenerens hjerne kortslutter i det ene øyeblikket og noe enkelt som en start 11er tok tid å få formulert utad. Den første start 11eren startet vi uten stoppere, men det kom seg heldvis tilslutt.

Egersund skal i utgangspunktet være ett mye sterke lag enn Brodd, men damene til Brodd har imponert kraftig den siste tiden og muligheten for 3 poeng var absolutt tilstede. Egersund startet friskest de første 5 minuttene og hadde ett skudd i tverleggeren. Etter dette tok vi gradvis over i kampen, selv om Egersund kanskje hadde ballen mest var det ikke mye de skapte. Forsvarsmuren til Brodd klarte seg utmerket mot de raske kantene og spissen. Vi karret oss lenger og lenger frem i banen. Helt fremme tok Maren Rasmussen opp 2 forsvarsspillere, men de slet veldig med å få tak i ballen. Fikk veldig ofte lagt igjen til møtende sentrallinja som igjen kunne vinkle oppspillet ut mot kant. Her kunne vi nok skapt noen heftige sjanser om vi hadde vært litt mer nøyaktige.

Etter 13 minutters spill skulle endelig fyrverkeriet på Husabø sendes til himmels. Siw får ballen på sin venstre side og drar seg innover i banen. Slår så en leken stikker mellom Egersunds stopper og back, hvor Eigerøyas dronning Lena Eidsvik er raskere enn både keeper og back og setter enkelt ballen i mål med sin høyre fot. De tilreisende Brodd-supporterene fra Eigerøy er i ekstase og stormer banen, vaktene hadde en strid tørn med vrine Broddsupportere denne kvelden. Neida, de storma ikke banen denne kvelden, men jubelen skal ingen ta fra de. Det ble dessverre ikke servert komler denne kvelden, men sjansen for komlefest når vi spiller borte mot Eiger i slutten september må absolutt være tilstede.

Etter scoringen tar vi fullstendig over banespillet og Egersund virket veldig frustrerte. Både på bane og sidelinjen, Brodd malet på for å få sin scoring nummer 2. I motsatt banehalvdel sto Tone Søndeland mutters alene uten venner og masse istapper hengende ut fra nasen. Så det må vurderes innkjøp av teppe og kaffekopp i tilfelle det blir lite å gjør på i neste kamp.


Denne henger i Idrettsparken, virket som om denne plakaten kun gjelder for klubbens barneavdeling.

Vi klarte ikke å score flerne mål før pause, så til pause sto det 1-0. Vi spurte kampens dommer om vi kunne reise hjem med dette resultatet, men dommeren ønsket ikke å svare på det spørsmålet. På motsatt benk skulle det sterkere skyts innpå for Egersund, 3 av deres dyktige spillere fra klubbens 1er lag gjorde seg klare for å entre banen. Her var det tydelig at det måtte inn sterkere skyts for å komme gjennom Brodds murvegg.

Vi hopper 10 minutt ut i 2. omgangen, stillingen er plutselig 3-1 til Egersund. Vi ble virkelig tatt på sengen i starten av 2. omgang, selv om dette ble påpekt flerne ganger i pausen. Det er ofte vanskelig å forestille seg en slik forandring på bare 10 minutter. Egersund virket som ett helt nytt lag ute på banen. Istappen Tone begynte nå sin prosess for å bli varm i både armer og bein. Etter sjokkstarten kom vi til hektene igjen, Egersund var kanskje hakket bedre enn oss i 2. omgang, men vi var ikke ufarlige. 

20 minutt ut i 2. omgang slår Siw en bakromspasning til Maren som jager sin fortjente scoring for kvelden. Hun når ballen rett før keeper og lobber denne i en elegant bue over keeper og i mål. En flott scoring av Maren som har lagt ned en vanvittig innsats gjennom hele kampen og plaget vettet av Egersunds forsvar.

Dessverre så får vi scoring i trynet 3 minutter senere, en liten nedtur når vi følte vi var på vei tilbake i kampen igjen. Så nå ble det tungt for oss å komme tilbake.

5 minutter før full tid skjer det noe som vi ikke har sett med Brodds damelag på 3 år, vi gnir oss fortsatt i øynene dagen derpå. Brodds stopperkjempe pådrar seg gult kort. Ikke for takling, men for klaging på dommer. Uansett, ikke ofte vi er glade for å se ett gult kort, men det kan vel kalles en liten opptur at vi kan få det vi også. Det var nok litt frustrasjon i forhold til kampleders 40/60 dømming.


Her får Frida Skiftestad det gule kortet av kampens dommer, det første kortet damelaget har fått på 3 år.
Litt av frustrasjon fikk en av Egersund sine spillere smertelig få erfare. I en duell mellom Frida og nevnte EIK spiller blir det en skulder mot skulder situasjon. Det kan skrives under på at den duellen vant Frida lekende lett. Hvor det ble av EIK spilleren er det ingen som vet, det ryktes om at hun tok av i lav høyde å landet nede i Hålå (Eiger sin hjemmebane). Heftige protester fra EIK sin benk som ønsket straffe i den situasjonen, litt rart at det kun er de som detter som skal ha frispark/straffe hver gang. Så dommer gjorde helt riktig å vinket spillet videre.

Kampen ender 4-2 til Egersund denne kvelden, vi gleder oss til revansjeoppgjør på Midjord!!

KAMPFAKTA
Egersund 2 - Brodd 4-2 (0-1)
Mål: Lena Eidsvik og Maren Rasmussen
Assist: Siw Therese Tårnes 2
Gule kort: Frida Skiftestad
Dommer: Magne Torland
Tilskuere: 60 (Godt befolka, 6 fra de grønne og hvite)

Brodd: Tone Søndeland - Malena Nissen (Anne Grethe Høie fra 70), Karianne Erland, Frida Skiftestad, Eivor Knudsen - Maren Ravnås (Kristin Ueland fra 80) - Lena Eidsvik (Christine Lønning fra 60), Kristin Ueland (Karianne Undem fra 60), Mari Skiftestad, Siw Therese Tårnes - Maren Rasmussen

Det å dele ut børs har jeg funnet ut er en dårlig ide, spesielt når jeg ikke kan skylde det på Egil. Mange som fortjene børs i denne kampen også, men kan ikke gi til alle dessverre. Så satse på at alle tar det med ein klype salt og ofrer livet sitt i neste kamp mot Lura ;)

Børs:
*** Karianne Erland
**   Maren Rasmussen
*     Lena Eidsvik