Mastra - Brodd 0-4. En deilig høstkveld på Rennesøy med deilig duskende regn var det duket for kamp mot Mastra. I løpet av vårsesongen har vi tapt 2 kamper, henholdsvis 13-0 og 6-3. Så det var en betydelig oppgave som sto foran guttene som ikke hadde vunnet en kamp siden 14. juni. En trå høst med knepne og litt store tap har tæret på selvtilliten til guttane, selv om humøret alltid bygges opp igjen på trening.

I garderoben før kamp ble vi alle enige om at vi måtte være 110 % lojale til spillestil og hvordan vi skulle opptre i kampen, vi har hatt en lei tendens til å gå egne veier og prøve på andre ting enn det som blir fortalt før kampen starter. 110 % lojalitet og 110 % innsats krevdes foran en slik kamp, i tillegg til at vi måtte kjempe sammen som ett lag gav grunnlaget for hvordan vi skulle opptre mot Mastra. Det var derfor til stor frustrasjon når laget i starten av kampen ikke helt hadde forstått viktigheten av taktikken, ettersom Mastra kom til stor sjanse allerede før det var gått 1 minutt. Det ble gitt klar beskjed til guttene, som tok ordene til etteretning.

Etter 3 miutter av kampen hadde vi fått satt laget som vi ønsket og nektet Mastra store rom å spille i. Etter ett godt trykk fra Mastra de første 10 minuttene, kom vi mer og mer med i kampen og tok mye mer over banespillet. Vi skapte også en del nestensjanser, men litt for enkle feil i oppbygningsfasen ødela for de helt store sjansene.

Ett bunnsolid forsvar med Martin, Vetle, Truls og Benny bakerst samt Ali Rezai løpende foran de igjen gjorde Mastra spillerene svært frustrerte når de ikke fikk spilt sitt eget spill. De få gangene de kom gjennom stor murveggen Jonas og lo av de som kom gjennom, det ble rett og slett for enkelt. Når forsvaret sitter som det skal kan vi bruke vår energi fremover i banen, guttane spiller godt sammen og prater hverandre gode. De siste 15 minuttene av 1. omgang er vi veldig nære på scoring, men en god keeper hos Mastra, pluss litt udyktighet fra vår side gjorde at det sto 0-0 til pause. Skulle marerittet vårt fortsette i høst? Det virker som om vi har stor scoringsvegring denne høsten, vårt eneste mål i høst har blitt scoret av keeper Jonas Høiby som måtte opp en tur for å vise hvordan det skulle gjøres i kampen mot Brusand.

Pausepraten gikk i å fortsette som vi slapp i 1. omgang og bare ha troen på at målene ville komme om de fokuserte på neste mulighete, istedenfor å bruke tid og energi på sjansen som nettopp ble spolert. Guttane virket veldig fokuserte og var tydelig klar for scoringer og en mulig deilig seier mot Mastra.

Noen minutter ut i 2. omgang fikk vi endelig hull på verkebyllen. Kaptein Brage Skjørestad vinner ballen midt på Mastras banehalvdel og tar en såkalt "Ronaldo Chop" i følge han selv før han slår en god pasning til Ali B som plaserer ballen hardt nede til høyre for Mastras keeper. En solid avslutning. Hva en "Ronald Chop" er for noe? Undertegnende har ingen anelse, men ber leserene av dette referatet ta en tur innom Youtube.

Masts spillerene virket å være i sjokktilstand etter scoringen, imens de er i sjokk utnytter vi dette når Ali B finner Ola inne i 16 meteren. Ola kjører en liten olala og plasserer ballen i motstatt hjørne med sin venstrefot. En deilig start av kampens 2. omgang. Etter scoringen ble det en litt roligere periode, før det igjen smalt fra Brodd sin side. Ali Baggi leverer sitt eget dribleshow på venstrekanten, Mastras høyreback er nok fortsatt svimmel og kan nok finnes nede i Mastrafjordtunnelen. Kommer så ned til sidelinjen og legger knallhardt inn langs bakken til en møtende Brage på første stolpe som bredsider ballen kontant nede til høyre for keeper. En deilig scoring og det sto 0-3 til bortelaget med sin lekne grønne og hvite drakt.

Bittelitt senere får Brage ballen sentralt i banen, han ser at Ali er på vei inn i bakrommet og slår en perfekt stikker. Ali lurte offsiden trill rundt og alene med keeper setter han ballen iskaldt i mål. Ett deilig sammarbeid av Pompel og Pilt.

Etter scoringen skjer det ikke allverden, vi forsvarer oss godt fra Jonas bakerst til Jakon forrest som jobber livet av seg for å plage Mastras forsvarsrekke. Jakob var også veldig nærme en scoring denne kvelden. Like før slutt får en av Mastras spillere drømmetreff fra 20 meters hold. Ballen går ein prosjektil mot Jonas høyre kryss. Jonas ligger som flagrende flaggermus i luften og redder skudde mesterlig selv med skaden han fikk like før pause. Ett verdig punktum på en perfekt utført kamp av guttene.

En deilig LAGSEIER og ein vanvittig revansje for 13-0 tapet vi hadde her i vinter.

KAMPFAKTA
Mastra - Brodd 0-4 (0-0)
Mål: Ali Bayzid 2, Ola Sinnes og Brage Skjørestad
Assist: Brage Skjørestad 2 og Ali Bayzid 2
Gule kort: Brage Skjørestad
Dommer: Full kontroll
Tilskuere: 20

Brodd: Jonas Høiby - Martin Paasche, Vetle Sliper, Truls Trondsen, Benjamin Berg - Ali Rezai - Ola Sinnes, Peter Hembre (Ali Bayzid fra 70) , Brage Skjørestad, Ali Bayzid (Jakob Solvoll fra 62) og Mark Ndobo (Noah Paulsen fra 23)

Børs:
*** Jonas, Martin, Vetle, Truls, Benjamin, Ali R, Ola, Peter, Brage, Ali B, Jakob, Noah og Mark (deilig lagseier, samtlig fortjene 3)
**  Sjåførene
*   Rennfast