Brodd - Vardeneset 5-4. Stopp aldri å spille før kampen er ferdig sier ett ordtak, eller noe i den duren. Kanskje det heter spill til dommeren blåser? Eller er det bedre med 10 måker på ett tak, en 1 måka på håve? Uansett, i det aller siste sekundet som var igjen av kampen scorer vi den scoringen som gir Brodd 3 poeng og ein ufattelig deilige revansje mot Vardeneset. I vårsesongen ble vi maltrakert og pisset på av Vardeneset, til pause kunne vi nesten tro at det kom til å skje igjen når Vardeneset leder 3-0 til pause. Vi snur og vinner det hele 5-4 med en heller minneverdig 2. omgang, der vi virkelig viser hva som bor i oss.

Slagplanen vi la i garderoben bør ikke komme utenfor garderobens 4 vegger, til det var taktikken veldig oppsiktsvekkende. De fleste ville nok sagt veldig kritikkverdig, men en slagplan som virkelig fungerte. Her får dere den i fullversjon. Planen var å gi Vardeneset nok scoringer i 1. omgang til å tro at dette skulle bli lekende enkelt, slik at vi i 2. omgang regelrett skulle kjøre over dem og avgjøre kampen i siste sekund. Dette for å bevare spenningen til det aller siste. En plan som fungerte ypperlig.

Fra spøk til revolver, vi visste at vi kom til å møte ett bra lag i Vardeneset. Vi visste også at vi har spilt mange bra kamper på hjemmebane og at vi fint kunne gjøre det igjen. Planen var egentlig å spille på det vi var sterkest på og lære av feilene vi hadde sist mot Vardeneset.

1. omgang har vi god kontroll bakover og skaper litt ubehageligheter fremover for VBK, uten at vi virker veldig farlige fremover. J 15 landslagsspiller Anette Snørteland ble ihvertfall noenlunde nøytralisert av Eivor Knudsen på Brodds høyreback, selv om Anette nok burde spilt noen nivåer høyere. Vardeneset skaper ikke mange sjansene, men setter scoringene sine på langskudd. Etter halvspilt 1. omgang sto det fortsatt 0-0, men på de siste 20 minuttene skulle Vardeneset putte 3 ganger. Alle 3 skuddene på langskudd, der mål nummer 2 av nevnte Anette er direkte nydelig. Hun bestemmer seg for å sette fart på sin venstre side der hun passerer Eivor og Karianne før hun lader kanonen og smeller ballen opp i krysset, ein fantastisk scoring man kun kan applaudere for. Vardeneset får også inn ett langskudd i det dommeren skulle blåse av kampen, dommeren tar fløyten opp i sin munn, før han ser ballen gå i mål til 0-3.

I pausen la vi en plan om å starte på 0-0 for så å vinne 2. omgangen. Vi snakket også om å ha troen på seg selv ute på banen, det virker som om vi har liten tro på oss selv og redde for å gjøre feil ute på banen. Slikt blir det lite spill utav. Damene/Jentene fikk streng beskjed om å senke skuldrene og ha det kjekt utpå banen, så ville målene komme på bestilling.

Vi viste oss fra en klart bedre side i 2. omgang og skapte sjanser fra start av, i tillegg fikk vi spilt mye mer gjennom midten framfor det å hoppe over midtbaneleddet. Allerede etter 5 minutters spill av 2. omgang skulle det virkelig smelle fra Damelaget. En ball blir slått opp til Lena som står feilvendt, hun legger den tilbake til Maren Rasmussen som legger ballen til rette fra 16 meters streken og regelrett hamrer ballen helt ute i høyre hjørne for keeper. En virkelig flott scoring tatt rett ut i fra se & hør. En ny giv og glød oste hos jentene etter scoringen og vi malte på videre i håp om flerne scoringer.

10 minutter senere vinner Mari ballen fra motstanderen rundt 20 meter fra VBKs mål, hun drar seg litt ut til høyre og bruker sleggen hun har i sitt høyre bein. Ballen fyker i en prosjektil over keeper og i mål til 2-3 redusering. Skulle vi virkelig klare å snu dette???
Svaret vet vi allerede, men viktig å bygge opp spenningen nok en gang.

Etter 2-3 svartner det litt for skribenten/treneren, har mange svarte hull som må tettes. Som regel skjer vel kun dette på søndager, men heldigvis ikke så ofte. Uvisst hvilket tidspunkt, men etter husken å bedømme så utligner vi til 3-3 etter ca. 70 minutters spill på corner hvor Christine (debutant fra Bømlo) får ballen foran seg, så hvorfor ikke bare klinke ballen i mål? Raskt tenkt og raskt agert, vi hadde utlignet til 3-3!! Vi hadde null planer om å stoppe der, her var det bare å kjøre på for å få ledermålet. Så 5 minutter senere er vi plutselig i ledelsen!!! Karianne Erland får en ball innefor 16 meteren (uvisst hvor den ballen kom fra) som hun legger igjen til Karianne Undem som kontant setter ballen i mål med sin venstre fot. Karianne Undem fikk i dag prøvd seg sentralt på banen og hun gjorde seg absolutt ikke bort. Viser stor ro med ball og godt overblikk. Vi leder 4-3!!

Det gjensto 20 minutter av kampen, vi prøvde febrilsk å få dommeren til å blåse av kampen. Dommeren avviste dessverre dette blankt (uvisst hvorfor). Dermed gjensto det 20 virkelig nervepirrende minutter, hvorfor skal fotball være så spennende?

Nå bølget det virkelig frem og tilbake, Vardeneset yppet seg fremover og skapte ubehageligheter for forsvaret som virkelig var bunnsolid i 2. omgang i sammarbeid med resten av laget. 7 minutter før slutt får Vardeneset corner, mer sier vi ikke om det dermed 4-4.

Skulle vi rote bort dette igjen? Selv med en i trynet hadde vi tro på det vi holdt på med ute på banen. Lot ballen gå og spilte fotball langs bakken. Etter at Vardenset var farlig frempå benyttet vi anledningen til å angripe. Mari får ballen på midtbanen og setter stor fart mot VBKs mål, runder av en spiller og kommer veldig skrått på målet. Dessverre setter Mari ballen like utenfor 1 minutt før slutt. Her trodde mange at siste mulighet var spolert, men så skulle vi få corner. Vi ringte sporenstreks statistisk sentralbyrå for å finne ut om sjansene for mål var tilstede. Vi fikk aldri noe svar!

Maren slår en perfekt utoverskrudd corner mot Anne Grethe som stuper inn med hodet først, en ball som går i mål til øredøvende jubel både på benk og på banen. Følelsen er rett og slett ubeskrivelig. Dommer Osvald Høyland blåser av kampen like etterpå. Vi snudde 0-3 til 5-4. En fantastisk lagmoral og ein vanvittig 2. omgang ga faktisk fortjent seier til de grønne fra Midjord. Gåsehudfaktor!!

Det at vi mangler 3 faste fra startoppstillingen (Kristin Olsen, Kristin Ueland og Frida Skiftestad) viser bare at vi har god bredde i laget. Utrolig kjekt å revansjera seg på den måten etter det flaue tapet i vårsesongen.

Topp underholdning for de ellers få tilskuerene tilstede. Nå venter Egersund 2 borte neste onsdag. Det blir vanskelig å ta ut lag til den kampen, godt undertegnende slepper unna den jobben (not)

KAMPFAKTA
Brodd - Vardeneset 5-4 (0-3)
Mål: Maren Rasmussen, Mari Skiftestad, Christine Lønning, Karianne Undem og Anne Grethe Høie
Assist: Lena Eidsvik, Karianne Erland og Maren Rasmussen (mangler 1 eller 2 her :) )
Gule kort: Nada
Dommer: Osvald Høyland (God kontroll)
Tilskuere: 15

Brodd: Tone Søndeland - Eivor Knudsen, Karianne Erland, Anne Grehte Høie, Siw Therese Tårnes - Maren Ravnås - Malena Nissen (Christine Lønning fra 60), Mari Skiftestad, Ingvild Lodden (Karianne Undem fra 25), Lena Eidsvik (Katrine Helland fra 60) og Maren Rasmussen

I kveld hadde alle fortjent poeng, en deilig lagseier!! Til og med spillerene som ikke er med i troppen (Bente Rønning og Hanne Elise Pollack) Veldig viktige støttespillere!!

Børs:
*** Eivor Knudsen
**   Mari Skiftestad
*    Maren Ravnås