I helgen var hele 13 Brodd-lag på tur til Lindesnes Cup og Mandal. Ekstra gledelig var det også at to jentelag var representert. På Sjøsanden var både guttene og jentene i 2005-kullet innlosjert, og utover fredagskvelden ble stemningen riktig så god i og rundt hyttene i Brodd-leiren.

- Vi var her i fjor også. Helt klart den beste turneringen vi har vært på, og her på Sjøsanden storkoser vi oss med både bading, fotball og lek, sier Hans Lausten Knudsen, som til daglig spiller på Brodd G12.

Over 340 lag var påmeldt årets turnering som ble avviklet på det fantastiske anlegget til Mandalskameratene (MK). Oss Broddere kan nok se langt etter tre gressbaner og to kunstgressbaner, men det imponerende anlegget ga i hvert fall inspirasjon til å farge Midjord-området fullstendig grønt.

- Absolutt en turnering å ta lærdom av, sier styremedlem og trener i Brodd, Kyrre Sandven.

Han er meget imponert over organisering og dugnadsånden i MK i forbindelse med turneringen. I tillegg er det nyttig for spillerne å oppleve spill på ekte gress. Sandven var også veldig godt fornøyd med overnattingstilbudet på Mones feriesenter der G2006 og J13/14 oppholdt seg.

I år som i fjor må vi si oss imponert over hvor veldrevet og godt organisert turneringen framstod. Til tross for meget variabelt vær, og at enkelte baner etter hvert så ut som gjørmehull, var totalopplevelsen av turneringen svært bra. Spesielt det innholdsrike fotball-tivoliet ble en ”snakkis” blant de fleste deltakerne, og ganske sikkert et viktig lokkemiddel for de kommende års turneringer.

To av lagene, deriblant J12, startet kampene grytidlig lørdag morgen. Dette markerte jentene med eget Brodd-opptog og Brodd-sang av full hals et par minutter på halv åtte. Festen fortsatte ute på gresset og jentene leverte også sportslig. Som nevnt ble det mye vær utover i turneringen, og de som trakk vinnerloddet spilte sine kamper på kunstgress. Hovedbanen til MK holdt bra stand, men treningsbanene tålte ikke den tøffe belastningen. Søndag bestemte derfor banemesteren at den ene treningsbanen måtte stenges.

Tilbake på Sjøsanden ble det både grilling og bading på kvelden, mens andre deppet over Arsenal-tap og sovnet kl 2030. Lindesnes Cup leverte til terningkast 6 igjen, og det vil garantert komme Brodd-lag tilbake i 2018.