2005-guttene bader på SjøsandenI helgen har sju lag fra Brodd vært i Mandal og deltatt på Lindesnes Cup. Tilbakemeldingene fra små og store har bare vært positive til tross for høyst variabelt vær. Fotball-tivoli var en formidabel suksess, og flere av spillerne har allerede varslet at de skal tilbake og hente premier neste år.

Fredag ettermiddag var foreldre, spillere og søsken fra 2005-årgangen klar for avreise til Mandal. Reisekomitèen hadde gjort en utmerket jobb både i forhold til transport, kost og losji. Nesten samtlige ble innlosjert i hytter på Sjøsanden feriesenter, og varm pizza fra Pizzabakeren var det første som ventet i hyttene. 

Etter maten var det klart for å utforske stranden og temperaturen i sjøen. Kveldsbadet ble en ubetinget suksess, selv om temperaturen i sjøen ikke holdt Syden-standard. Guttene kom seg forholdsvis tidlig i seng, men lørdag morgen kl 0700 var det tid for frokost og morgenstell for noen av guttene.

2005-årgangen stilte med tre lag i helga, ett lag i hvert nivå. Første lag ut var i gang allerede kl 0830, og det var tydelig at guttene fortsatt var i "drømmeland". Det ble tap med forholdsvis klare sifre. Tapet vekket guttene og i de tre påfølgende kampene vartet de opp med mye flott spill og tre seiere. Lag 3 var i gang kl 0900. Det ble jevne og gode kamper, og spesielt den siste kampen mot Borhaug ble en thriller. Kampen ble spilt under meget våte forhold, og det var Borhaug som til slutt stakk av med en knepen ettmålsseier. Brodd var svært nær en utligning i sluttminuttene etter et strålende raid langs venstresiden, men ingen klarte å sette foten på ballen da innlegget kom inn foran mål.

Siste lag i aksjon startet ikke før kl 1430, og de to første kampene skulle bli en særdeles våt affære. Himmelens sluser åpnet seg da kampene gikk i gang, men det var oss foreldre og ikke spillerne som "offet seg". Laget startet turneringen på strålende vis, og vant en komfortabel seier. Kamp nr 2 ble en intens thriller og utviklet seg nesten til et bikkjeslagsmål med sugende taklinger i regnet. Brodd lå under til pause, men en strålende 2.omgang sikret uavgjort mot et meget godt Kåsen-lag. Deretter ble det en seier og ett tap.


Mellom kampene var utvilsomt fotball-tivoliet den store "snakkisen". Utømmelig premiebord og i tillegg gratis "inngang" gjorde pausene mellom kampene for korte for enkelte av spillerne. Baller av ulike størrelser, Ronaldo- og Messi-puter, lommebøker og mye mer ble delt ut til spillere som benyttet muligheten til å skyte blink med ballen. Alt foregikk stort sett under tak og oppsatte telt til stor glede for oss voksne i det tidvis tunge sensommer-været.

Tilbake på Sjøsanden feriesenter var det god stemning i hyttene. Sosiale aktiviteter og ikke minst bading i sjøen var svært populært blant de yngre, men også enkelte voksne dristet seg ute i det kalde vannet. På kvelden stod taco på menyen etter at værmeldingen tilsa dårlig grillvær. Utover kvelden koste både voksne og barn seg i "hyttetunet" på Sjøsanden, og de siste gikk i seng da Neymar sikret Brasils første OL-gull i fotball med kampens siste straffespark.

Tilbakemeldinger fra både voksne og spillere tilsier at dette er en turnering klubben bør satse på framover. Sjelden har man sett en bedre organisert og gjennomført turnering enn Lindesnes Cup. Drøye 300 lag deltok i turneringen, og arrangøren virket å ha kontroll på alt. I de seine kveldstimer tikket det også inn en mail til undertegnede med lagbilde fra Brodd 1. Nok et pluss i margen til arrangøren som trolig sanket mange stemmer til tross for at værmeldingen ikke spilte på lag.

Takk til FK Mandalskameratene for et meget flott arrangement. Vi kommer gjerne igjen, og oppfordrer andre Brodd-lag til å gjøre det samme.