20. juni spiller Brodds A-lag vårens siste hjemmekamp på Midjord mot Sandnes Ulf. Dagen etter starter arbeidet med å skifte ut dagens kunstgressdekke, legge dempende pad og få bedre spilleforhold for spillerne i Brodd. Det bekrefter Stavanger kommune. 

Det er leverandøren Unisport som skal legge nytt dekke på Midjord. Selskapet har vunnet et anbud lyst ut av Stavanger kommune for banene på Midjord og Knudamyrå.
De har lagt baner på en rekke toppanlegg i våre øverste divisjoner de siste årene. Tidligere Arsenal- og Start-spiller Pål Lydersen er sentral i selskapet. Vi kommer tilbake til flere detaljer rundt arbeidet framover.

Brodd får flere spørsmål fra medlemmer som spør om det er mulig å disponere dagens dekke på mindre treningsbaner på Midjord - all den tid vi har sprengt kapasitet. Til det kan vi si at vi har spilt dette inn til kommunen, som igjen har henvist oss til leverandør. Det må i så fall snus om ganske kjapt, og gjøres en stor dugnad for å få dette til. 


Vi tar kontakt med Unisport om saken straks vi skal på befaring på anlegget med dem, trolig i neste uke. Det er en rekke utfordringer knyttet til omdisponering av dekket, blant annet miljøhensyn, regulering av Midjord og pågående arbeid med områdeplan for området.

Til høstsesongen vil i det minste hovedbanen framstå i ny drakt. For å si det forsiktig: Vi gleder oss!