Kopervik - Brodd 1-2. For et drama! Etter en ny seier - den femte på de syv siste kampene, klarte Brodd å samle nok poeng til å få spille 3.divisjon også i 2016. Da kom tårene hos enkelte.

Før siste serierunde kunne Brodd, Vard 2 og Madla rykke ned. Brodd stilte med klart dårligste utgangspunkt med sine 31 poeng, mens Vard 2 og Madla begge hadde 33 poeng. Madla med klart best målforskjell. Madla ville uansett klare seg med uavgjort i siste kamp, Brodd måtte vinne, og også Vard 2 måtte vinne - om Brodd gjorde det.

For Brodds del startet siste runde på verst tenkelige måte. Vertene Kopervik tok ledelsen i 1. omgang, og kunne fort også scoret to og tre før Brodd utliknet ved Preben Erland like før pause. Erland skrudde en corner direkte i mål i den kraftige vinden som preget oppgjøret.

Dermed gikk Brodd til pause med uavgjort. Det samme gjorde Madla og Vard. Dermed måtte altså Brodd score minst en gang for å ha en sjanse til å overleve.

Den scoringen kom. Igjen var det Preben Erland som scoret - etter det som må ha vært årets beste Brodd-angrep hvor ballen gikk fra keeper til Erland via flere Brodd-spillere med hurtig pasningsfotball.

Så kom plutselig hjelp fra FKH 2 som møtte Vard. FKH tok ledelsen, dermed måtte Vard ha to scoringer for å ta igjen Brodd på tabellen. De scoringene kom. Dermed var Brodd igjen nede i 4.divisjon. For på Madla ledet hjemmelaget 2-1.

Tunge nyheter ble så erstattet med gode. Mens Brodd red av Kopervik-bølgene på bortebane, utliknet Randaberg borte mot Madla, før de også tok ledelsen 3-2. Dermed var vi klare for 3.divisjon da dommeren blåste av på Åsebøen stadion.

Problemet var at kampen på Madla fortsatt hadde ti minutter igjen på grunn av sen kampstart i 2. omgang. Det ble tidenes lengste ti minutter for våre gutter. Med reporter på telefon, samlet Brodd-spillerne seg i garderoben for å høre innspurten.

Og da dommeren blåste av - og Randaberg hadde vunnet, brøt jubelen løs. Se videoreportasje her:

 
Glimt frå ein svett og intens Brodd-garderobe...

Det var svært intenst i Brodd-garderoben på Åsebøen i Kopervik etter årets siste seriekamp. Journalisten Lars Fisketjøn hjelpte til med å formidle dei siste minutta i kampen Madla - Randaberg. Det blei brukt ein moderne handtelefon med høgtalar til dette.

Posted by IL Brodd on Saturday, October 24, 2015

Nå begynner planleggingen av sesongen 2016. Bjarte Lunde Aarsheim fortsetter som trener, og ønsker med seg flest mulig av spillerne i dagens tropp, pluss noen forsterkninger utenfra. At noen spillere gir seg, kommer vi ikke utenom. Både på grunn av flytting eller andre prioriteringer. 

Vi håper også at flere av klubbens egne unggutter skal trene godt i vinter, og sikre seg plass i neste års 3.divisjonstropp - som ikke har planer om en ny bunnstrid. Det klarer vi rett og slett ikke, noen av oss.