Det ble ingen pokaler eller finaler på Brodds fem deltakende lag i årets Dana Cup - men det ble en solid opplevelse for både gutter, jenter og trenere likevel. Vi kommer sterkere tilbake neste år.

Det var på forhånd knyttet størst sportslige forventninger til Brodds G14-1 lag. Nærmest fulltallig tropp og gode forberedelser lovet godt for turneringen. I gruppespillet viste guttene hva som bor i dem og vant to kamper solid mot lokal og nasjonal motstand, mens det ble et ubetydelig tap mot et lag fra Kosovo. Laget gikk greit videre til A-sluttspillet.

Første hinder var den store breddeklubben Øvrevoll/Hosle. Vi havnet under tidlig, men våre gutter spiste seg inn igjen i kampen og vant til slutt helt fortjent 3-1. Dermed var laget klare for 1/16-dels finale mot Nøtterøy.

I det oppgjøret åpnet Brodd best, men da Jihad Kher måtte ut med skade tidlig, forsvant litt av trykket vårt. Nøtterøy scoret på et skudd fra distanse, og til tross for spillemessig overtak, fikk vi ikke utlikiningen. Ikke før på overtid av ordinær tid da Jens Mikkelsen stanget inn en presis corner slått av Trym Schjølberg Sivertsen. 1-1 betød straffesparkkonkurranse - og det er bingo i slik kamper. Denne gang gikk det ikke vår vei, til tross for at fire av fem straffespark gikk i mål. Dermed ble det med 1/16-delsfinale. Tungt å ryke ut mot en motstander vi følte vi var bedre enn, men sånn er fotballen.

Øvrige lag gikk til B-sluttspillet. Junior gutter hadde en svært ung tropp, og med mange spillere født 1999 og 1998 i kamper mot motstandere med spillere så gamle som født 1995, ble det vanskelig. Likevel hang guttene bra med spillemessig i møter mot lag fra både Brasil, Norge og Tyskland, selv om et tysk lag slo oss ut i første kamp i B-sluttspillet med 2-1.

Gutter 16 stilte også en tynn tropp. Mange av de eldste spillerne var opptatt med spill for junior, og dermed fikk sportslig leder Edgar Årsland lite å velge i da han skulle komponere lag til kampene. Edgar stilte som trener på kort varsel da hovedtrener kort tid før turneringen valgte å trekke seg. En stor takk til Edgar. Laget fikk en uavgjortkamp i gruppespillet, og hadde sjanse til A-sluttspillet før siste kamp, men et knepent 1-0-tap sendte oss til B-sluttspillet. Her ble det også exit etter en jevn kamp. En sportslig nedtur for et lag som kvalifiserte seg til kvartfinalen i A-sluttspillet i samme turnering i fjor.

Gutter 14-2 var også få spillere. Bare 12 spillere født 2001 var med - samtidig som at enkelte av disse slet med skader. Heldigvis hadde vi med oss tre 2000-gutter i noen av kampene, slik at vi fikk stilt lag. Guttene møtte veldig tøff motstand, men viste herlig innsats og offervilje - og inni mellom også god fotball, selv om det til slutt ble fire tap. Blant annet ledet vi til pause i B-sluttspillet mot Øvrevoll/Hosle II, men kreftene holdt ikke helt inn.

Jenter 16 fikk det også tøft sportslig. Resultatene ble 0-7, 0-7, 0-5 og 0-4 mot god motstand. Vi tar med oss at vi ble bedre og bedre for hver kamp, og at vi holdt høyt nivå på det utenomsportslige, som tross alt er vel så viktig som fotballen på en slik turnering. I siste kamp i B-sluttspillet dominerte vi mot Astor fra trøndelag før pause, men slet med å omsette sjanser i mål. Uansett - veldig kjekk turnering for alle involverte.

Vi takker foreldre og ikke minst trenere og lagledere som sørget for at ungdommen fikk en meget hyggelig opplevelse, og håper å komme enda sterkere tilbake neste år - både på og av banen.