Brodds A-lag er for tiden i Tyrkia for å forberede seg foran den spennende 2015-sesongen. 20 spillere trener 2-3 ganger daglig for å være best mulig rustet til utfordringene som venter like om hjørnet.

Vi er i år lokalisert i Belek. Samme sted som oss er også tippeligalaget Sandefjord, 3.divisjonslagene Frøyland og Madla, mens også 5.divisjonsklubben Sandved er på plass - blant mange klubber som bruker det flotte anlegget til SB Sports. Vi dro 22. mars, og er i Tyrkia helt fram til 29. mars. En god uke, altså.

Været er bra, men ikke så bra at solbading frister mer enn fotballtrening. Noen av spillerne får nok ok farge, men til våre kvinnelige fans: Ikke forvent helt nøttebrune spillere hjemme på Midjord igjen.

20 spillere er med, mens noen få er hjemme i Stavanger og driver forberedelser. Ikke alle her nede er helt fit for fight ennå, men både Kristian Tande Klepaker og Ali Kilinc begynner å nærmere seg spilleklare etter lang tids skadefravær. Og det er dårlig nytt for våre konkurrenter i årets sesong.

Ali har ikke spilt kamp siden 1.runde NM mot Viking i mai 2014, men Bjarte Lunde Aarsheim håper å ha artisten klar allerede til seriestart, selv om det nok er mer realistisk at vi ser mai på kalenderen før eldstebror Kilinc er helt klar for å tre på seg drakt nummer syv igjen.

Yngstemann er i troppen er 1999-modellen Preben Schjølberg Sivertsen. Vassøy-gutten går fortsatt på ungdomsskolen, men viser hele tiden stor utvikling, og begynner å bli en naturlig del av A-lagstroppen. Ingenting er mer gledelig enn slikt. 

 

Spillerne åpner dagene med en joggetur på morgenkvisten, følger opp med en formiddagsøkt, før vi igjen samles på treningsfeltet på ettermiddagen. Noe uvant belastning på kroppene til våre spillere, men utvilsomt veldig nytting for at Bjarte Lunde Aarsheim og Christoffer Midbøe Lunde skal få laget trimmet og striglet til sesongstart.

Fredag møter vi Stord til en treningskamp i byen Kemer. Sunnhordalendingene regnes som den fremste opprykksfavoritten i årets sesong - og knuste Kopervik 4-0 i NM-kvalik nylig. Vi er uten tre av våre sentrale spillere her nede (Petter M. Lunde, Thomas Våland og Adi Dukic), men håper likevel gi opprykksfavorittene kamp om seieren.

Hvordan laget blir i kampen? Det er ikke lett å si. Chris Schnapper så ut til å vinne keeperduellen da han sto NM-kampen mot Madla, men mot Stord spiller både Schnapper og Ohren hver sin omgang.

I forsvar blir det etter alle solemerker en forsvarsfirer med Morten Melkevig, Nikolai Opsanger, Mikal Klungtvedt og Kim Rune Ovesen, mens fem mann slåss om fire plasser på midten. Henrik Langdalen har sett veldig bra ut på trening og virker å være i nærheten av en startplass igjen. Det må i så fall gå på bekostning av enten Emil Jesman Sunde, Per Kristian Stangeland Nilsen, Petter Olsen Haukali eller Jørgen Bakke. Abdullah Kilinc får muligens også et innhopp, selv om han fortsatt kjenner til problemene i knærne. Muhammed Akar er med på treningsleiren, men spiller ikke mot Stord. 

Helt på topp har Tarjei Skoftedalen Fiskum utkrystallisert seg som et førstevalg, mens enten Nicklas Olsen Hovland, Hasan Kalayci eller Preben Schjølberg Sivertsen blir foretrukket som makker.

Kampen mot Stord er den nest siste treningskampen før seriestart. Hjemme i Stavanger igjen møter vi Lura til kamp like over palmesøndagshelgen, mens det altså er seriestart søndag 12. april borte mot Vard Haugesund 2.