Sola 2 - Brodd 2-5. G 16 laget har hatt en litt trå vårsesong, men nå ser det endelig ut til å løsne for guttane fra Storhaug. Søndag for en uke siden gikk dem videre til kvartfinalen etter straffespark mot Mastra. Torsdags kveld var det Sola 2 som måtte henge i tøylene etter at guttane virkelig slo på stortrommen når det gjaldt finspill.

Dessvere hadde ikke undertegnende med seg en notatblokk for å notere på under torsdagens kamp for litt under en uke siden, så husken er vel så som så. Uansett kan en ihvertfall huske at det ble diskutert at undertegnende burde notert ned antall sjanser til laget i en kamp som ble misbrukt, så hadde det ihvertfall blitt en god del. For 1. omgangen mot Sola var det sjansebonansa for de grønnkledde, uten at sjansene ble omsatt i form av scoringer.

Uansett ble det ihvertfall en scoring i 1. omgang. Når Vebjørn rives ned innen for 16 meteren, dømmer kampens dommer for straffespark. Nok en gang er Brage sikker fra 11 meteren (sier han ikke har bommet på straffe i hele karrieren). Så etter 15 minutters spill er det Brodd som leder 1-0. Utenom sjansene til Brodd i 1. omgang var det kun Rune Røisland som var beholdningen når det gjaldt underholdning ute på Sola. Etter å ha ropt på dommer 3 ganger i løpet av kampen fikk dommeren nok å sendte Rune på andre siden av gjerdet. Ettersom Rune nå drar på årene brukte han gjerne opp mot 4 minutter på å komme seg ditt dommeren ønsket at han skulle være. Selv om dette tok veldig lang tid, ble det ikke lagt til ett eneste sekund av 1. omgangen. Det er bestilt inn gaffatape allerede til neste kamp. Forøvrig veldig kjekt at guttane ikke bruker tid på dommeren, her har vi blitt veldig flinke.

Så om husken er riktig gikk vi til ledelse 1-0 når dommeren blåste til pause.

Tidlig i 2. omgang bryter Brage en pasning fra motstanderen midt på Solas banehalvdel, tar med seg ballen mot 16 meteren og frispill Ali Bayzid som enkelt setter ballen i mål til 2-0. Sola reduserer til 2-1, men dette skulle være Brodd sin kveld. For i 2. omgang satte vi sjansene våre. Etter 59 minutters spill har Ola ballen ute på høyrekanten, han slår ballen inn i feltet med sin venstrefot som keeper må gi retur på. Denne setter Ali Bayzid i mål med hodet. 

5 minutter senere er det Mark som er på farten. Han tar med seg ballen inn i Solas 16 meter, ser etter alternativer. Der var det ingen fornuftige å sentre til, slik at han lader kanonen og smeller ballen opp i nærmeste kryss. En meget habil scoring av Mark som virkelig har fått sving på sakene sine de siste kampene, veldig kjekt for Mark og resten av laget. Når vi først er igang så tar vi like så greit en scoring til bare 4 minutter senere når Mark og Brage sammarbeide godt. Mark har nok en gang med seg ballen litt ut til høyre på banen, han setter stor fart og slår veggspill med Brage før han nok en gang smeller ballen opp under nettaket til 5-1 ledelse, nok en flott scoring fra guttane.

Etter 5-1 scoringen reinte nok de fleste med at vi bare skulle male på videre, men det ble faktisk det totalt motsatte. Vi miste iniativet og lot Sola komme inn i kampen igjen. Noe skjedde, men hva som skjedde er heller uvisst. Sola ble svært farlige, men heldigvis ryddet Jonas opp på det som kom. 

Uansett skulle Sola få redusere på ett indirekte frispark på noe dommeren mente var ett tilbakespill, men det lignet mer på en klarering som ender opp i keeper. 5 minutter senere får Sola straffespark, når en Solas spillere plutselig faller innenfor 16 meteren. Det er uvisst om den kraftige vinden var skyld i dette. Uansett vartet Jonas opp med en solid strafferedning.

Guttane gjør ein god kamp og står igjen med 3 deilige poeng, nå skal vi kanskje begynne klatringen på tabellen?

Neste kamp er torsdag borte mot Madla 2 kl. 20.00

KAMPFAKTA
Sola 2 - Brodd 2-5 (0-1)
Mål: Ali Bayzi 2, Mark Ndobo 2 og Brage Skjørestad
Assist: Brage Skjørestad 2, Vebjørn Øen og Ola Sinnes
Dommer: Arild Furu
Tilskuere: 13 (1 stk bak gjerdet, hadde tydeligvis ikkje råd (Rune) )

Brodd: Jonas - Ask, Truls, Martin - Ola, Vebjørn, Brage, Benny - Ali B, Mark, Ali R

Benyttende reserver: Vetle, Jakob, Jakub og Casper

Børs:
*** Mark Ndobo
**   Brage Skjørestad
*     Truls Trondsen