Mastra - Brodd 3-3 (6-8 e. str) Brodds G 16 lag møtte søndags kveld Mastra til dyst i den anerkjente Obos-Cupen, nok en gang var kretsen oppfinnsomme med kampoppsettet, slik at vi i år som i fjor fikk møte laget vi serieåpnet mot i serien. Det eneste positive med det var at vi fikk muligheten for å revansjere 6-1 tapet vi hadde i april mot det samme laget. 

Muligheten for å revansjere 6-1 tapet i april var aboslutt til stede når vi nesten mønstret fulltallig tropp til kampen mot Mastra. Forfall fra Ali Rezai, Jakub Jasko og Nils-Johan. I tillegg til at Noah Paulsen har valgt å fortsette fotballen i Vidar dessverre. Så vi hadde ett slagkraftig lag mot Mastra. Til og med forsvarstrioen Vetle, Truls og Paasche var fulltallige, noe som tilhører sjeldenhetene denne sesongen. 

Kampen startet godt for vår del og vi hadde meget god kontroll på vertene de første 10 minuttene som ikke kom til noen sjanser. Vi brant vel en sjanse, før vi virkelig slo til med 2 scoringer når kampuret bikket 11 og 13 minutter. Den første scoringen er det Brage som står for når han får en flott stikker av Mark. Brage gjør ingen feil litt skrått alene med keeper, så Brage sender Brodd i ledelsen 1-0. Mastra var nok fortsatt i sjokk når vi utnytter deres sjokktilstand bare 2 minutter senere. Mark drar med seg ballen inn i banen og slår så ballen ut til Jakob som har kommet seg ut i god posisjon på venstre kant. Jakob pusser venstrefoten og legger flott inn på bakerste stolpe hvor kaptein Brage Skjørestad bare kan bredside ballen i mål på en rolig volley. En meget heftig scoring for historiebøkene. 

Så sovnet vi plutselig i 5 minutter, så var stillingen 2-1. Uansett så virket vi ikke veldig nervøse av den grunn. I det 30 minutt er det Vetle som får sjansen til å slå ett frispark inn i feltet hvor Vebjørn smetter frem på bakerste stolpe. Der hamrer han ballen opp i tverrleggeren og ned på linjen og opp i tverrleggeren igjen før ballen forsvant inn i nettet til 3-1 ledelse for gjengen fra Storhaug. Like etter gikk Mastra rett i angrep og reduserte til 3-2, et resultat som sto seg til pause.

Etter pause var vi veldig slitne og Mastra tok over banespillet. De utlignet til 3-3 i det 50 minutt med deres hurtigtog. Vi sto imidlertid imot presset, og kunne gjøre klar for ekstraomganger. Her var Brodd klart nærmest. Brage på heading i stolpe på corner og Simon Kaland som stresser keeper slik at han gjør en feil, men ballen gikk like utenfor.

Under straffekonken var vi stabile og satte alle 5 straffespark i mål. Vår egen Buffon,Jonas Leidland, scoret selv på straffe nr. 4, før han reddet Mastra sin straffe nr. 4. Så var det Truls "fortnight" Trondsen som sikkert sendte ballen i mål til elleville scener på Rennesøy. Kunne tro vi hadde vunnet en finale, men sannheten var at vi endelig vant en kamp. Uansett var det deilig!

KAMPFAKTA
Mål: Brage Skjørestad 2 og Vebjørn Øen
Assist: Mark Ndobo, Jakob Solvoll og Vetle Sliper
Gule kort: Ingen
Dommer: God kontroll
Tilskuere: 14

Brodd: Jonas Høiby - Vetle Sliper, Truls Trondsen, Martin Paasche - Ola Sinnes, Vebjørn Øen, Brage Skjørestad, Galan Ahmed - Ali Bayzid, Jakob Solvoll, Mark Ndobo

Benyttende reserver: Leo Veen, Ask Simensen, Benjamin Berg og Simon Kaland

Børs: (Vanskelig å huske når en skriver 4 dager etter kamp)
*** Brage Skjørestad
**   Mark Ndobo
*    Jonas Høiby