Brodd - Vardeneset 2  5-0. G 16 slo kraftig tilbake etter å ha tapt stort borte mot Mastra i forige uke. Vi må 2 1/2 måned tilbake i tid for å finne frem forige oppgjør mellom Brodd og Vardeneset som endte 2-2. Den gangen spilte laget på NSE-banen, men pga sprengt kapasitet på Midjord måtte kampen mot VBK i serien spilles på Eureka-banen. En bane som er betydelig mindre enn hovedbanen.

Forfallsmessig så manglet vi Martin Paasche (skadet), Jakob Solvoll (skadet), Felix Bridger (skadet) og Vetle Sliper (syk). Uansett var guttene veldig revansjelystne i garderoben og klar for å gi jernet mot Vardeneset.

Allerede etter 5 minutters spiller får vi hull på byllen når Brage har ballen litt over banehalvdelen til VBK, slår motsatt til Ola som fint tar med seg ballen ned mot dødlinjen. Ola legger fint inn til Ali Rezai som avslutter på ett eller annet vis slik at ballen ender opp i krysset. Så en tidlig 1-0 ledelse for Brodds gutter. Ikke lenge etterpå er det Brage som drar seg forbi på Brodds høyrekant, han slår hardt inn foran mål og treffer en uheldig VBK-spiller som roter ballen i eget mål. 2-0 allerede etter 8 minutters spill.

Etter de 2 scoringene roer det hele seg betraktelig ned, vi sliter med å finne utav vår egen bane. Selv om vi kommer til en del halvsjanser. Ali Bayzid har vell 3-4 skudd som går i stang eller like utenfor i 1. omgang. Selv om det blir lite tiki-taka på Eurekabanen har vi god kontroll på kampen, med en meget opplagt Truls Trondsen bak i forsvaret som var tilbake etter sleggeskade på skolen (Vetle kastet slegge på Truls like før kampen mot Mastra)

Uansett ledet vi 2-0 til pause og hadde god kontroll på oppgjøret, selv om vi slet litt med vårt offensive spill. I mens vi gjør unna taktikkpraten i pausen skjer det visst andre ting på motsatt side. En av VBKs spillere får direkte rødt for munnbruk av ett eller annet slag. Slik at VBK må spille med 10 mann i 2. omgang.

Vi kunne ikke akkurat si at vi var overlegne i 2. omgang selv med 1 mann mer på banen, vi følte vel egentlig at VBK kom mer med i kampen uten å skape store problemer for Brodds forsvar.

Vi får tidlig en scoring i 2. omgang når Ola får med seg ballen på høyre siden, han slår ballen inn perfekt i hodehøyde til Mark Ndobo som bare kan sette pannen på ballen slik at ballen går i mål til 3-0 ledelse. Etter 58 minutters spill er det Ali Bayzid som får ballen ute på høyre siden, han tar med seg ballen inn i banen før han slår ballen ut til høyre hvor Brage kommer på overlapp. Han tar med seg ballen hele veien inn mot målet. Der satser nok keeper alt på at Brage skal legge ballen ut 45 grader, slik at Brage får en enkel oppgave med å sette ballen i mål til 4-0.

7 minutter senere slår Ola en lange ball mot bakromsspissen Leo Veen som tar med seg ballen litt ut til siden før han setter ballen under VBKs keeper til 5-0. En god avslutning av Leo (13 år).

I en 15 minutters periode har vi faktisk 3 stk 13 åringer på banen og en 14 åringer. Alle blir uansett 14 i løpet av året, men veldig kjekt at de henger med på nivået.

10 minutter før slutt kommer Vardeneset alene med Nils-Johann, men Nils er kjapt ute og gjorde målet såpass lite at han vartet opp med en god og viktig redning for å holde nullen i kampen.

Så en solid 5-0 seier, nå venter tøffe Staal borte 3. mai.

KAMPFAKTA
Brodd - Vardeneset 2  5-0 (2-0)
Mål: Ali Rezai, Brage Skjørestad, Mark Ndobo, Leo Veen og Selvmål
Assist: Ola Sinnes 3, Brage Skjørestad og Ali Bayzid
Gule kort: ingen
Dommer: Ungt talent, kunne med fordel dømt mer frispark begge veier
Tilskuere: 18

Brodd: Jonas Høiby (Nils-Johann fra 57) - Vebjørn Øen (Benjamin Berg fra 68), Truls Trondsen, Ask Simensen (Casper Amundsen fra 55) - Ola Sinnes (Ali Rezai fra 70), Brage Skjørestad, Noah Paulsen (Mark Ndobo fra 75), Benjamin Berg (Jakub Jasko fra 55) - Ali Bayzid, Mark Ndobo (Leo Veen fra 59) og Ali Rezai (Simon Kaland fra 55)

Børs:
*** Truls Trondsen
**   Ola Sinnes
*     Brage Skjørestad