Mastra - Brodd 6-1. Selv på en nydelig sommersdag med over 20 grader ute på Vikevåg fikk guttene fra Midjord det tøft mot guttene fra Rennesøy. Spesielt deres spiss og deres venstrekant ble svært utfordrende for vårt nykomponerte forsvar. Før kampen hadde Truls vært med på Trolljegeren sammen med flerne av lagkameratene. Ikke en perfekt oppladning å ha før en tøff serieåpning. Det hjelper heller ikke at en av lagkameratene hiver en slegge på foten til Truls, slik at vedkommende måtte stå over første kamp. Det var også usikkerhet med Vetle på om han kunne starte kampen, men han måtte kaste inn håndkle like før kampstart. Noe som gjorde at vi måtte rokkere litt på forsvarsrekken nok en gang. Slik at vi i utgangspunktet kun hadde 1 midtstopper igjen på laget. Så når vi først var i gang så kunne liksågodt Martin også kaste inn håndkleet med strekk bak i leggen midtveis i 2. omgang.

Så da har vi tatt for oss unnskyldningene med hvorfor vi tapte, så kan vi ta en kjappe gjennomgang om hvordan kampforløpet gikk.

Det startet i hvert fall meget godt når vi skapte en meget god sjanse allerede etter 1 minutts spill. Spillerene sto i kø for å ekspedere ballen i mål, men Mastra fikk tilslutt klarert. Litt senere i kampen smeller vi ballen i stolpen og Brage tester Mastras keeper som dessverre får til en meget kvalifisert redning. Mastra får så straffespark før det var spilt 20 minutter, denne ble ikke satt i mål. Like etterpå får Mastra 2 veldig enkle mål. Den første skal bare enkelt klareres, men vi er ikke bestemte nok. Den andre scoringen kommer etter ett utspill der forsvarsrekken ikke er obs på deres raske spiss, slik at ballen kom fort i retur. 2 veldig kjedelige mål imot på kort tid.

Det var derfor fortjent at vi fikk inn en redusering når Ali Bayzid skrur en corner direkte i mål. Vi fikk etter dette en nye gnist og jaktet på for utligning. Dessverre for vår del er det Mastra som legger på til 3-1 med en innøvd cornervariant hvor vi ikke følger Mastras spillere i eget felt, slik at han som scoret fikk stå helt alene på bakerste stolpe og enkelt heade ballen i mål.

Etter pause får vi 2 kjappe mål i mot og vi virker fullstendig ute av det på banen. Vi gjør om på formasjonen, slik at vi kommer oss inn i kampen igjen. Etter formasjonsbytte skaper ikke Mastra like mye, men får til en siste scoring like før slutt.

Ble en tung kveld for guttane, men allikevell mye positivt å ta med seg videre til neste kamp som er allerede tirsdag mot VBK. Så vi må se fremover.

KAMPFAKTA
1. serierunde
Mastra - Brodd 6-1 (3-1)
Mål: Ali Bayzid
Gule kort: Martin Paasche
Dommer: God kontroll
Tilskuere: 14

Brodd: Jonas Høiby - Martin Paasche (Simon Kaland fra 70) Noah Paulsen, Benjamin Berg (Ali Rezai fra 60) - Ola Sinnes (Jakub Jasko fra 50), Brage Skjørestad, Vebjørn Øen, Ali Rezai (Casper Amundsen fra 50) - Ali Bayzid, Mark Ndobo, Simon Kaland (Ask Simensen fra 50)

Børs:
*** Vebjørn Øen
**  Brage Skjørestad
*    Ali Bayzid