Tjensvoll - Brodd 2-5. Brodd pangåpnet på eliteseriekvalifiseringen borte mot Tjensvoll - og har nå halvannen fot i elitedivisjonen til NFF Rogaland.


Etter flere måneders opphold fra fotballkamper var tiden endelig inne for Brodds håpefulle guttelag til å spille om heder og ære. Uten så mye som en treningskamp i beina møtte Brodd G16 til bortekamp mot Tjensvoll G16 søndag på Sørmarka. Spenningen var til å ta og føle på, ikke minst på sidelinja. Dette var nemlig den første av tre kvalifiseringskamper for å få spille på det aller gjeveste nivået i Rogaland, eliteserien.

Det er kun de to beste lagene av Brodd, Tjensvoll, Hinna og Sandnes Ulf som får spille i eliteserien. I tillegg blir de to beste treerne i gruppene kvalifisert. Ifølge Øyvind Jacobsen kan det derfor holde med en seier dersom alt går vår vei. Spekulasjonene gikk før kampstart; Hvilket lag er best, hvilke spillere er i form, hvordan starter de, har guttene klart å holde formen gjennom vinteren?

Kampen startet noe nervøst hos begge lag i 4 varmegrader, relativt vindstille og med yr i luften. Etterhvert ser det ut til at Brodd tilriver seg et lite overtak og får presset spillet mer og mer over på Tjensvoll sin banehalvdel. Etter 12 minutter får Brodd corner. Trym server halvhøyt rett inn mot 5-meteren og Jens klarer å styre ballen forbi en godt dekket keeper. Jubelen og lettelsen er stor på sidelinja.

Våre gutter fortsetter å presse hardt og vinner stadig duellene på midtbanen. Etter 25 minutter blir Heine nydelig spilt igjennom av Simon og scoret sikkert til venstre for keeper. Få minutter senere får Simon en til assist. Han finner Casper, som mesterlig drar seg fri og 3-0 er et faktum. Som om ikke det er nok scorer Brodd på enda en corner før pause. Trym serverer rett på hodet til Heine som klinker ballen i nettet med et klokkeklart hodestøt. 4-0 til pause og stemningen er meget god på sidelinja.

De siste 20 minuttene av førsteomgangen var akkurat sånn vi liker å se guttene våre spille. Raske kombinasjoner, fine crossballer som åpner opp, gode løp og kontante taklinger gjør at vi kjører over et ganske bra Tjensvoll-lag. Vi hadde flere skudd i stengene og produserte store sjanser som godt kunne ha resultert i flere mål, men følte oss trygge på at 4-0 skulle holde i massevis til seier.

Etter pause ser det en liten stund ut som om spillet fra første omgang skal fortsette, men Tjensvoll gir ikke opp. Et par gode hurtige løp og litt flaks resulterer i to raske reduseringer og nervøsiteten melder sin ankomst. Det skal vel ikke gå an å tape dette? Guttene kjemper seg tilbake inn i kampen og dommeren tillater stadig mer i duellspillet. Ikke det at spillet ble stygt på noen måte, men ting han lett blåste for i første omgang ble tilsynelatende lett oversett i andre omgang. Det blir tidvis litt mye småspill og tometers pasninger som inviterer Tjensvoll inn i matchen.

Ti minutter før slutt kommer heldigvis forløsningen. Marcus driver oppover høyresiden med raske klyv. Han finner Heine som fyrer av et kanonskudd som keeper såvidt klarer å gi en retur på. På bakerste stolpe dukker superinnbytter Stian opp og pirker ballen lett inn til 5-2 seier. Herlig!

Alt i alt en god start på 2017 med en sterk 5-2 seier borte mot et hardtkjempende Tjensvoll. Guttene leverer alt i alt til terningkast fem.

Publikum (omtrent 30) har fremdeles litt å gå på og leverer til terningkast fire.
Neste kamp er hjemme mot Sandnes Ulf søndag 29/1 og deretter hjemme mot Hinna søndag 5/2.
Referent: Ebbe Sivertsen