Brodd gutter 16 deltok i helgen på Camp Stavanger som arrangeres på Madla. Laget tok en solid 5. plass i turneringen og en 3. plass i gruppespillet etter 2 seiere mot Hinna og Austrått på fredagen. Dessverre gikk vi på 2 hårfine tap mot lørdags morgen mot Tasta (4-3) og elitelaget Madla (2-1). Søndags morgen møtte vi Madla i kampen om 5. plassen i turneringen eller som Camp Stavanger fint kaller det: Finale i c-sluttspillet, her vant vi enkelt 7-0. Preben sto for 3 av målene, Robin scorte på ett lekkert volleyskudd utenfor 16 meteren, Kaleb var kald alene med keeper, det samme var Sondre Monslaup. Det siste målet ble ett selvmål.

Brodd - Austrått 1-0

I sesongoppkjøringen tapte vi hele 7-2 mot det samme laget, noe vi heldigvis fikk revansjere på Madla. 1. omgang ble veldig rotete og helt uten scoringer, 2. omgangen ble noe det noe bedre. Austrått skapte ikke allverden, vi skapte heller ikke så mye. Når det gjenstår 10 minutt av kampen setter vi inn ett lite trykk og skaper noen sjanser. Det resulterer i scoring for oss. Robin kommer på sin venstre side og legger inn foran mål hvor Preben er først og setter den i målet.

Brodd - Hinna 2   4-1

Ikke vår beste kamp i denne turneringen, men vi kommer knallsterkt tilbake etter en heller dårlig 1. omgang hvor vi først går i ledelsen 1-0 med Robin før Hinna utligner på ett eller annet vis. En liten oppvekker fra trener Larsen i pausen hjelper tydeligvis på. Guttene virker mer skjerpet og avgjør kampen tidlig til vår fordel. Preben varter opp med 2 scoringer og Simon med en scoring. Verdt og merke seg er at Trym (12) broder til Preben fikk spille de siste 8 minuttene av kampen og gjorde seg ikke vekk.

Brodd - Tasta 3-4

Til morgenkampene lørdags morgen hadde vi kun 12 spillere tilgjengelig, men der er tydeligvis mer enn godt nok til å spille bra fotball. Tasta vant for bare 2 uker siden hele 5-1 mot oss i serien, vi ønsket også her revansje. Vi kom veldig tidlig under med 2-0, men guttene hang ikke med hodet for det. De sto på og jaktet redusering. Etter litt over halvspilt 1. omgang kommer Robin stormende mot mål avslutter knallhardt og keeper må gi retur, her er Andreas først på ballen og chipper den over keeper. En flott scoring. Ikke lenge etterpå utligner vi til 2-2 når Sondre T. slår en perfekt corner hvor Robin rager høyest og stanger den i mål. Herlig opphenting! Pause

Dessverre for oss holdt ikke kreftene hele veien i denne kampen og Tasta fikk tislutt ballen i mål når det var gått over halve 2. omgangen. Og når de først skulle score så scoret de ett til like etterpå. 1 minutt før slutt får vi frispark fra 25 meter. Her stiller Robin seg opp og sender avgårde en kanonkule som limer seg opp i krysset, det målet der var det verdt å stå opp så tidlig for. Men det holdt dessverre kun til en redusering. Vi taper hederlig 4-3 mot Tasta.

Brodd - Madla 1-2

I denne kampen var det før kampen startet kun snakk om hvor mye Madla skulle vinne over Brodd. Laget spiller i Elitserien og ligger midt på tabellen. Broddlaget ligger nederst i 1. divisjon. Og Madla fikk kamp til døren av Broddguttane. Madla starter klart best og har noen store sjanser, de klarer også å overliste Jonathan tillslutt i Broddmålet. Men vi skulle komme tilbake. I slutten av 1. omgang slår Yunus ett perfekt frispark inn i feltet hvor Robin rager høyest og stanger ballen flott i mål. Madla var helt satt ut. Vi klarte å holde Madla til 1-1 til pause.

Etter pause måtte guttene ta ut det aller siste de hadde, de kjempet med nebb og klør og ofret seg for laget, en fantastisk innstilling. Dessverre for Brodd får Hans Olav Kyllingstad sitt 2. gule kort for dagen 12 minutt før slutt. Det første gule kortet er av det håplause slaget, det andre er korrekt. Nå er Madla virkelig frustrerte og lar frustrasjonen gå utover oss på benken og spillerene på banen. Først er det Sondre Thorsen som inne i feltet får en albue rett i magen av en Madla-spiller uten at dommer ser det, 2-3 minutter senere er det Ask som får gjennomgå og blir spent ned av en Madla-spiller. Det koker hos Madla. Men de skulle få sin scoring dessverre, 5 minutter før slutt misser vi på en klarering bakerst og de får utnyttet tabben og setter inn 2-1. Noen av Madlaspillerene løper bort til vår benk og jubler og slenger dritt til oss. Utrolig kjekt for oss som har hatt så mye nedtur sålang i sesongen får så mye i trynet av ett elitelag som skal være 5 ganger bedre enn oss. Men gratulerer Madla ;)

Forøvrig måtte jeg nevne at Ask var en bauta på sin venstre back posisjon i dag, når han først mister ballen til motstanderen er det for at han kan få takle dem en gang til. 

Kampen om 5. plass

Brodd - Madla 7-0 (Dette Madlalaget har vi spilt jevnt med når guttene var 13 og 14, det ble ikke jevnt på søndag)

Det virket som om guttene var på søndagstur denne søndags morgenen på Madla, men det var kanskje like så greit. Laget gjorde jobben sin og vant enkelt 7-0. Det virket som om begge lagene hadde hatt meget tøffe kamper i helgen ettersom tempoet i kampen var veldig labert. Preben scorte mål allerede ettter 1 minutt og 8 sekunder og dermed var standaren satt, selv om vi datt ned 10 % prosent med en gang. Vi scoret 2 mål til før pause og scoret 4 mål etter pause. Dermed endte kampen 7-0 til Brodd.

PS: Madla vant tilslutt hele turneringen med å vinne 4-2 mot Sola Elite. Vi hadde på lørdag Madla i kne til det var 5 minutt igjen av kampen, men vi måtte tilslutt se oss tapt 2-1. Uansett en opptur for guttene denne helgen.