G 14 gjorde en særdeles god figur under årets Pluss Bank Cup og karret seg til 8/delsfinale der det ble tap mot ett meget solid Start-lag. Start skulle og trone øverst etter endt turnering etter seier mot Bryne i finalen.

17 spillere og 5 ledere satte seg i 5 biler lørdags morgen for å ta fatt på årets store happening, nemlig Pluss Bank Cup i Kr. sand. Det ble en særdeles hektisk lørdag og for flerne av lederene gledet vi oss nok mer til at vår første kamp var unnagjort og vi kunne få innlosjert oss på Mosby Skole.

Avreise var 09.30 fra Midjord og første kamp var 15.30. I mellomtiden skulle vi stoppe 2 ganger, en skulle lenger avgårde for å sjekke laget inn på cupen, imens resten av laget kjørte direkte til Mosby. Vi skulle og få tid til å spise. Det hele var spørsmålet om tid, men vi klarte å være på banen 30 minutter før avspark. Da hadde vi i mellomtiden testet ut 5 gpser for å finne oss til Justvikbanen, men vi fant ut at retningssansen var bedre å bruke.

Vår første kamp var mot Ulleren 3, ett lag på papiret skulle være enkel match for våre gutter. Enkelt skulle det vell i og for seg også bli, men vi spiller vår dårligste kamp på veldig lang tid. Vi scorer på våre 4 sjanser i 1. omgang og scorer ingen på våre 8-10 sjanser i 2. omgang. En meget merkelig kamp. Jihad åpnet med langskudd etter 47 sekund av kampen som gikk i mål. Hansi legger på til 2-0 på frispark, før han dribler av noen spillere og setter inn 3-0. Kampens 4. mål er en perle hvor TV legger ballen igjen til Hansi som klinker til på direkten fra 22 meters hold og ballen i ein prosjektil opp i motsatt kryss. 4-0 seier i første kamp.

Lørdags kvelden ble brukt til cupshow nede i Kr. sand sentrum, en våt "fornøyelse" kan vi vell kalle akkurat det. Vi gikk før kveldens hovedatraksjon Lars Vaular gjorde sin entrê. Synd for arrangøren at været ødela såpass mye av lørdags kvelden.

Søndags morgen sto det 2 kamper på programmet mot henholdsvis Fløy og Lillesand.

Før det var det frokost på programmet for guttane. Frokosten og kveldsmaten ble servert på Mosby skole og besto av mye enkel og god mat. Pluss de kunne forsyne seg av frukt og kunne smøre niste, i tillegg hadde lederene tilgang til matsalen døgnet rundt.

Kampen mot Fløy skulle spilles på Vindbjart sin stadion, ett flott anlegg og en lekker gressmatte som ikke så såret ut etter det vannvittige regnværet natt til søndag. Det skulle bli en flott kamp av guttene som spilte god fotball og lot ikke Fløy komme til for mange sjanser. Sander scoret Brodds første mål når han sikkert setter ballen til side for keeper, ikke lenge etter smeller han ballen i tverrleggeren. Hansi skulle få nok ett mål på frispark når han legger på til 2-0 før Sander avslutter med en hockeystyring på Brodds 3. mål. Brodd vinner enkelt 3-0 mot Fløy i den andre kampen.

I den andre kampen bare 2 timer senere sto Lillesand for tur på en sleden og ødelagte gressmatte. Guttane virket langtifra påskrudde og lot Lillesand styre kampen. 1-0 skal dem og få når vi er svært tafatte på ett corner som Lillesand får kjempet i mål. Guttane får en solid kjennepreken i pausen og får forklart at innsats og vilje må opp flerne hakk. Det skulle gi resultater, bare 30 sekunder ut i 2. omgang jager Sander en håplaus ball som keeper plukker opp og glipper, dette utnytter Sander og setter ballen i tomt mål. 2-3 minutt senere får vi ett corner som Hansi til syvende og sist får ballen presset opp i nettaket til 2-1. Etter scoringen har vi full kontroll og tar med oss 3 viktige poeng.

Søndags kvelden ble brukt til bowling og pizza på Dolly. Dette skulle heller ikke gå smertefritt, en av bilene lekket bremseveske og vi måtte la bilen bli stående igjen på en av bensinstasjonene. Her risikererer vi ingenting, men etter det skulle vi få en nye følgebil som skulle lede oss til bowlinghallen. Harald Beneventi førte oss gjennom samme bompengering og Kristiansands nye tunell hele 3 ganger før vi endte oppå en byggning hvor vi og kjørte i ring. Men vi kom oss ned til 1. etasje og fikk endelig sendt avgårde någen bowlingkuler hvor Rune Røisland imponerte mest med 169 poeng og ett glødende engasjement.

Mandags morgen sto Randasund for tur, ett lag som vant Pluss Bank Cup i fjor. Kampen ble selvsagt spilt på den flotte gressbanen med masse hull i. Randesund gikk ut i 100 og ledet 1-0 etter 3 minutt. Men vi skulle komme sterkt tilbake når vi utligner til 1-1 når vi slår inn ett innlegg fra høyre og hvor Randesunds midtstopper header ballen i eget mål. Kampens fantastiske dommer dømmer istedenfor offside og ingen mål til Brodd. Han trodde nok at Randesunds midtstopper sto i offside. Ikke lenge etterpå blir Hansi regelrett spent ned, men blir stående. Ettersom Hansi ikke faller blir det ikke frispark til Brodd og Randesund går i angrep og scorer, lekkert!

Brodd gir dommeren tegn på å gjøre ett bytte og får øyekontakt med dommeren og roper bytte, men dommeren lot Randesund ta kastet og fosset i angrep når vi hadde 3 spillere på vei av banen og dem scorer 3-0. Prrøver så igjen å ta kontakt med dommeren som kommer bort til meg og spør meg om jeg skulle bytte. Ja, vi skulle bytte 3 spillere svarte jeg. Dommeren: Jeg trodde dere var ferdige med å gjøre bytter (vi hadde gjort 1 bytte) Så da beklaget han og satte igang kampen igjen. 4-0 scoringen husker vi lite av, kan godt vær det var dommeren som scoret dette målet. Tap ble det ihvertfall. Etter kampen fikk Leif Håkon beskjed av dommeren om å slette filmen fra kampen, ellers ville han bli rapportert til ledelsen i cupen og han måtte holde seg vekke fra turneringen. De e herlige i den alderen!

Vi var uansett klare for 8/delsfinale mot Start sent mandags kveld. Publikum hopet seg opp på sidelinjen og til og med knotten gjorde sitt for å holde liv å røre på Umbrobanen. Publikum viftet taktfast under hele kampen, imens over 1 million knott fikk se ett meget bra Start-lag kjøre over Brodd. Start spilte forøvrig sin siste pulje kamp like før vi hadde vår 2. kamp i turneringen. Det vil si at Brodd måtte spille 3 kamper på gress før vi skule møte Start som hadde over 1 1/2 døgns pause før kampen, i tillegg kunne dem boltre seg i sine egne senger.

Flerne rykter denne kvelden fra dommer og foreldre som var frivillige under Pluss Bank Cup gav oss info om at Start kun hadde 3 spillere fra egen stall og resten var basert fra kretslaget til Agder. Vi brydde oss ikke så altfor mye om det, vi tapte for ett mye bedre lag og hadde storkost oss i hele turneringen.

Guttene fikk ett veldig godt sosialt utbytte og lederene fikk "sove godt" på eget klasserom under turneringen.

Avslutningsvis stoppet vi på Sjøsanden i Mandal og nøt sommeren på sitt beste med grilling, bading og sandvolleyball. En flott avslutning på en herlig uke sammen med kjekke gutter.

Vi gleder oss til neste turnering.

Trener G 14
Roy Larsen