Lørdag klokken 1400 braker 2014-sesongen løs for A-laget. Første oppgave er NM-kamp mot 3.divisjonslaget Austrått. En tøff oppgave for våre 4.divisjonsgutter.

De to lagene som møtes på Midjord lørdag har byttet status fra forrige sesong. Mens Brodd rykket ned til 4.divisjon, rykket Austrått opp til 3.divisjon i løpet av 2013. De to lagene møttes for øvrig i Rogalandscupens kvartfinale i fjor. Da vant Brodd 4-1 på Midjord.


Vi vil gjerne videre i NM også i år. Både i 2010, 2011 og 2013 spilte vi 1. runde i norgesmesterskapet. Det har gitt oss minnerike hjemmekamper mot Viking (tap 0-2), Sandnes Ulf (tap 0-1 eeo) og FK Haugesund (tap 2-5). Bildet over er fra fjorårets kamp. Verken Abdullah Kilinc, Nicklas Olsen Hovland eller Tarjei Skoftedalen Fiskum rekker den kampen pga skade og fravær, mens Runar Andersen (Klepp) og Henrik Andre Jelsa (Randaberg) har forlatt oss.

 Brodd har samtidig fått fire nye fjes fra fjorårssesongen. Her er litt om dem.

Esben Ertzeid (28)
Vår spillende trener. Hentet fra Bryne hvor han i mange år har spilt fast i 1.divisjon. Ertzeid, en sørlending som har bodd på Storhaug i mange år, er både midtbanespiller og forsvarsspiller. Som spiller - og som trener - krever han mye av lagkameratene, men enda mer av seg selv. En vinnerskalle.

Thomas Våland (30)
Tilbake på Midjord etter opphold i Sandnes Ulf (Adeccoliga), Randaberg (2div) og Vidar (2div). Var en publikumsfavoritt på Midjord i forrige periode da han også var kaptein for laget. Har også engasjert seg i klubben ellers, noe Jenter 16-laget får glede av i år. Også Thomas er en vinnerskalle. Hans rutine og temperament blir veldig viktig for oss i år.

Jochen Christopher Schnake (24)
Tysk keeper som har flyttet til Storhaug. Høy, stor rekkevidde og også han en tøffing. Har jobbet mye med fysikken i vinter, og selv om han har et stykke igjen, er det ingen tvil om at "Schnapper" kan bli viktig bakerst i Brodd-buret.

Andreas Peter Kron (23)
Svenske som hentes fra den 4.divisjonsklubben Vallens IF i Sverige. Stor, smart, offensiv spiller som debuterte mot Klepp i treningskamp nylig. Også han har litt å gå på det fysiske, men når det er på plass (og før det også), er det ingen tvil om at vi har fått en angrepsspiller folk vil legge merke til.

Det har samtidig vært om lag 12 spillere i avgang, men de er vi sånn sett ferdig med å snakke om nå. Vi har en god gjeng som trener godt. I tillegg har - og vil - unge spillere som Hans Olav Kyllingstad (1999), William Gåseby (1996), Robin Hagland Guttormsen (1997), Simon Richter (1997) og Yunus Kilinc (1998) få mange sjanser gjennom sesongen. Kanskje også andre juniorspillere som viser god holdning og innsats framover.

Møt opp og støtt "Nye Brodd" i 2014-sesongen. Og gjerne allerede lørdag klokken 14. Vi trenger deg!