To og et halvt år etter at han forlot Brodd til fordel for spill i Sandnes Ulf, har Thomas Våland (29) bestemt seg for å komme tilbake til Brodd og Storhaug. Vi er naturligvis strålende fornøyde med den beslutningen.

Thomas Våland, her fra cupkampen mot Sandnes Ulf i 2011 som gjestene svært urettferdig vant 0-1 etter ekstraomganger.Thomas scoret ti mål på 22 kamper som defensiv midtbanespiller for Brodd i 3.divisjon 2011, og spilte så bra at Sandnes Ulf ønsket å ha med seg Våland i jakten på opprykk til Tippeligaen. 16 august 2011 signerte Våland for de lyseblå som samme høst klarte opprykket til Tippeligaen.

Thomas var kaptein for Brodd i 2011-sesongen, og var en sentral spiller - ikke bare på banen, men også i garderoben og gjennom hans bidrag i klubben ellers. Flere av dagens unge talenter i Brodd fikk opplæring av Thomas på foreløperen til dagens Brodd-akademi.

Trenerne Esben Ertzeid og Rune Larsen er svært glade over å få den rutinerte spilleren med i årets tropp i jakten på opprykk tilbake til 3.divisjon.

- Han er en veldig bra spiller, men vi forventer at han også styrker laget holdningsmessig og sosialt. Vi har et ungt mannskap, slik at hans erfaring blir veldig viktig for oss, sier Larsen.

Våland spilte for Vidar i 2.divisjon i 2013.

Vi kommer tilbake med et større intervju med Våland når han debuterer på treningsfeltet mandag.

Thomas Våland er eneste nysignering Brodd foreløpig har gjort før 2014-sesongen - om man ser bort fra at Esben Ertzeid også skal være spiller.

Ut fra 2013 har følgende spillere forsvunnet: Runar Andersen (Klepp), Henrik André Jelsa (Randaberg), Simen Roland (FGI), André Jørgensen (Lura), Snorre Fløysvik (Donn), Olav Magnus Eik Espedal (Larvik Turn). Vi er likevel svært fornøyd med hvordan neste års tropp ser ut.