En rekke av våre gode spillere har takket nei til tilbud fra høyere divisjoner - og har valgt å bli i Brodd for å hjelpe klubben opp igjen til 3.divisjon. Her er en oversikt over hvem som blir.

Keepere:
Magnar Nordtun gir seg som spiller, men har åpnet for å være med som keepertrener både rundt A-lag og i klubben for øvrig. Vi er i samtaler med Magnar om hvordan en slik rolle skal være, og håper det løser seg. Magnar vil vi nemlig veldig gjerne ha med oss videre.

Håkon Ohren fikk ikke være med særlig fra sommeren av i fjor på grunn av anstrengt jobbsituasjon, men skal forsøke å være med i oppkjøringen så mye han kan, før han slutter seg til laget i april.  - Bare Brodd er aktuelle for meg, sier Håkon.

I tillegg har Egil Laugaland Eike igjen varslet comeback, mens vi har hatt en tysk keeper med på treninger. Han blir også med i januar. 

Forsvar:

Christoffer Tangen har vraket tilbud fra barndomsklubben Buøy, og blir med også i 2014. Om han blir å finne som forsvarsspiller også i 2014, blir opp til trenerduoen, men "Tango" blir med videre.

Det gjør også Stian Foldøy. Hardhausen fra Østre Ring fikk mye spilletid på høsten etter mye skader på våren. En bulldoser som Stian vil bli bra å ha i stallen i 4.divisjon.

Også Kristian Gaard, nordfylkingen som kom inn i gjengen i august, har gitt beskjed om at han fortsetter, selv om Ole Fredrik Bergseth gjerne ville ha ham med seg til Hundvåg. Kristian har kommet godt inn i gruppen, og er en 100 prosent ærlig spiller alle lag trenger.

Kim Rune Ovesen, mannen med den beste venstrefoten i lokalfotballen, blir også med videre. Det har ikke manglet på interessenter for trønderen, men en anstrengt jobb/studiesituasjon og satsing på futsal (er på NFFs landslag) gjør at Ovesen ikke har latt seg friste og blir i Brodd. Det er veldig, veldig kjekt for oss - og forhåpentligvis "Kimbo" også.

Tarjei Skoftedalen Fiskum var første spiller som gikk ut og sa "Jeg blir. Jeg tar ansvar.". En herlig holdning fra fjorårets kaptein, som er full av revansjelyst foran 2014-sesongen.

Midtbane:

Esben Ertzeid blir spillende trener. Det bør være en meget bra forsterkning. Sørlendingen har seks strake sesonger på midtbanen til Bryne i Adeccoligaen, og har kvaliteter Brodd-mannskap har manglet.

Petter Haukali Olsen fortsetter i klubben etter å ha tidvis imponert sentralt på midtbanen i 2013. 1994-modellen var banens beste mot Vardeneset på Tasta, og om han fortsetter utviklingen, blir han meget viktig på Midjord i 2014.

Abdullah Kilinc var kanskje Brodds beste spiller i vårsesongen, og scoret blant annet to ganger mot selveste Viking på Midjord. En skade under prøvespill for samme klubb holdt ham imidlertid ute av spill hele høsten. Nå tar han sats for barndomsklubben på nytt i 2014 - selv om det har vært muligheter for spill andre steder. Gøy!

Storebror Ali Kilinc har vært ønsket av blant annet Sola og Hundvåg, men også han blir værende i Brodd. Ali har utvilsomt vært klubbens beste spiller de siste årene, selv om fjoråret ikke var noe å skrive hjem om. En revansjelysten Ali har tenkt å vise seg fra en bedre side i 2014.

Adi Dukic - den tekniske sørlendingen med bosnisk bakgrunn og et særs godt humør kom i august. Han fortsetter også. Vigør-gutten åpnet bra, men led under et kollektiv som ikke fungerte på høsten. Vi tror på mye spennene fra Dukic i 2014.

Angrep:

Nicklas Olsen Hovland har bare spilt for Brodd, og slik forblir det også i 2014. 1992-modellen måtte spille back under Bergseth/Andersen i fjor, men er lovet en angrepsrolle i 2014. "Nicky" viste under et gjestespill for Øvre Steinar i POL-turneringen at han ikke har glemt gamle kunstner foran motstandernes mål.

Ceu Lian Khar var Brodds toppscorer i serien i fjor med 7 mål (like mange som fire andre), og kan fort bli klubbens største attraksjon i 2014 med sin fart, teknikk og avslutningsteknikk. 

Henning Vikesdal Petersen blir også med i 2014. Giganten fra Bjerkreim fikk noen kamper som midtstopper på slutten av 2013-sesongen, men ønsker helst å prøve seg i en mer offensiv rolle  2014. Så får vi se om han imponerer tilstrekkelig, eller om det blir tilbake til start (som stopper) for Henning. :-)

Storhaug-gutten Emil Jesman Sunde (ønsket av Hundvåg og Vaulen), Anders Høie (ønsket av Hundvåg) og Chris Vasiliou (ønsket av Vaulen) er de eneste spillerne som har ennå ikke har gitt beskjed om hvor de spiller i 2014. I tillegg teller også Fredrik Norberg på knappene.

I tillegg vil naturligvis mange flere spillere fra 2013-sesongen også få muligheter til å vise seg fram for trenerne Rune Larsen og Esben Ertzeid, blant dem unge spillere som Yunus Kilinc, William Gåseby og Hans Olav Kyllingstad (men også mange flere). 

Ut fra 2013-laget har Runar Andersen (Klepp) og Henrik André Jelsa (Randaberg) gått.