Brodd - Varegg 3-0. Brodds A-lag åpnet vårsesongen forrykende. Nå har de åpnet høstsesongen sterk. To kamper spilt. Begge vunnet. 6-1 i målforskjell. Og to poeng mer enn i tilsvarende kamper i vårsesongen. Brodd-guttene har tenkt å slå fra seg i Norsk Tipping-ligaen i høst.

La det være sagt med en gang. Det er kanskje de to svakeste lagene i 3.divisjon avdeling 4 Brodd har spilt mot i høst, men seks poeng er seks poeng. Og med tanke på at vi avga poeng mot Varegg på bortebane i vår, er dette glimrende.

Borte mot Førde ble det 3-1-seier etter mål av Adrian Berntsen, Petter Olsen Haukali og Casper Aalen Norseng (16-åringens første seriemål). Hjemme mot Varegg var toppscorer Sindre Haarberg på plass med scoring 14 og 15 av året, mens polske Adam Golunski avsluttet scoringene i en kamp hvor Brodd på nærmest halv maskin cruiset inn en lett seier.

– Dette var kamper de fleste forventet seirer i, men jobben må gjøres, og vi gjør den solid, sier kaptein Jefferson de Souza som endelig nærmer seg formen etter å ha fått store deler av vårsesongen spolert med skade. 

Nå venter langt tøffere kamper. I tur og orden venter nå Viking 2 borte, Sogndal 2 hjemme, Fana borte, Vardeneset hjemme og Brann 2 borte. I vårsesongen tok Brodd 10 poeng på disse fem kampene. Det kan bli tøft å følge opp den poenghøstingen i tilsvarende kamper i høst.

– Vi går på banen for å vinne alle kampene vi spiller. Vi vet at dersom alle er "på", så slår vi hvem som helst i denne divisjonen. Samtidig er spillestilen vår krevende, og personlige feil straffer seg fort. Derfor er det viktig at vi fortsetter å jobbe både hardt, men også konsentrert på treningene framover, sier de Souza.

Ungguttene Idris Omar og Adama Touroupo fikk sine første minutter for Brodds A-lag mot Varegg, mens 17 år gamle Christian Vaaland fikk sin debut fra start. Vaaland har vært med rundt A-laget fra start og har tatt store steg under trener Antionio Silva.

– Jeg var nervøs, og syntes det gikk helt greit. Det var veldig kjekt å få starte en kamp. Det inspirerer til å stå på enda mer framover. Jeg har en fantastisk treningshverdag under Antonio, og lærer mye av han og lagkameratene på hver eneste økt, sier forsvarsspilleren født i 2001.

Neste kamp er på SR-Bank Arena mot Viking mandag 20. august. Den bør du få med deg. Ta turen!

Tabellen etter 15 runder: