Onsdag 4.april klokken 1900 blir det avgjort om Brodd atter en gang kvalifiserer seg til 1. runde NM slik vi har gjort hvert år med to unntak siden 2010. Motstander er erkerival Vardeneset på bortebane. Her er en statusrapport fra A-lagstroppen før oppgjøret det normalt tar fyr i.

Vi må nok tåle å være favoritter til oppgjøret. Vardeneset er nyopprykket 4.divisjonslag, og begge kampene mot dem i seriespillet i 2016 endte med komfortable 4-0-seirer. VBK har riktignok forsterket laget etter opprykket, men Brodd er favoritter, det må vi innse.

9-0 seieren hjemme mot Klepp i forrige kvalifiseringsrunde er med på å understreke favorittstempelet. Riktignok vant VBK greit 3-1 borte mot Ålgård, men måten Brodd herjet med Klepp på, skaper forventninger i omgivelsene.

Keeperkonkurranse

Det er god konkurranse om plassene på laget om dagen. På keeperplass har Jonas Thorgersen Laukvik fått konkurranse fra polske Maciej Krystian Raniowski. Laukvik sto mot Klepp, men trener Antonio Martins Silva og keepertrener Håkon Ohren har ennå ikke bestemt seg for keeper mot VBK.

Forsvar

I forsvar er Alexander Corey Ranck ute med skade. Det gjør nok laguttaket noe enklere. Mot Klepp var forsvarstrioen Simen Albin ThøgersenEden Zormah og Marco Scheffler. Disse utfordres av unge Christian Finnesand Vaaland.

Sandnes i front på sidene

På wingbackene er det rimelig sikkert at Krister Landa fortsatt ligger et hestehode foran unge Marcus Laursen på høyresiden, mens Jose Alejandro Valecillos Marcano utfordres av Jørgen Bakke på venstresiden.

Trangt på midten

Sentralt i banen er det imidlertid tøff konkurranse. Ekstrem konkurranse. Mot Klepp startet Truls Sælevik Vagle og Adonis Brahimi, men det kan fort være Fabian Alonso Calderon og Petter Olsen Haukali som tar rollene onsdag. De to sistnevnte var begge med i 4-0 kampen mot Vardeneset på Midjord oktober 2016.

16-åring på topp

I den kampen scoret Preben Erland alle fire målene. Hundvåg-gutten er ute med skade for øyeblikket, det gjør at 16-år gamle Casper Aalen Norseng foreløpig har grepet om høyrekanten, men Ahmado Mohammed Ahmed har vært fryktinngytende god på trening i det siste, så ingenting er sikkert.

Jeffy kaptein

Jo, en ting er sikkert. Så lenge Jefferson David Concalo de Souza spiller som han gjør om dagen, så er han bankers på laget. "Jeffy" har fått kapteinsbindet i år, og det er fortjent. Han har jobbet hardt i vinter, og vi tror det blir utrolig gøy å se ham på Midjord i år.

Sindre i målform

Som midtspiss leverte Sindre Haarberg en god søknad til fornyet tillit med tre scoringer mot Klepp, men det er heller ingen hemmelighet at Antonio Silva ikke er den eneste som er svak for kvalitetene til konkurrenten Emil Hansen. 1991-modellen som vokste opp på Storhaug kom tilbake til Midjord i fjor, og har absolutt satt et godt avtrykk både på og av banen.

I bakhånd har vi også Per Kristian Stangeland Nilsen som dessverre har fått mye av oppkjøringen ødelagt av skader. Forhåpentligvis er "PK" snart tilbake igjen.

Fantastisk apparat

Det er i det hele tatt en meget bra stemning i gruppen om dagen. Mye takket være de kanskje viktigste forsterkningene før 2018-sesongen: Tor Inge Børslid Brendøy og Øyvind Kalsås. De to laglederne har lagt ned en formidabel innsats, og sørger for at alt utstyr er på plass, at humøret er på plass og at både vktige og uviktige ting legges til rette for gode treninger ledet av Silva og hans assistent Ali Kilinc.

Det er slik at vi til tider må klype oss i armen når vi ser treningene på Midjord. Det er en helt annen stemning og bedre kvalitet i det som skjer på feltet om dagen. På få måneder har Silva snudd en nedadgående stemning til noe veldig positivt. Det er ikke få glis vi har sett rundt oss på Midjord i løpet av oppkjøringen fra begeistrede tilskuere.

Men det er ikke verdt noe som helst ennå. Ingen avansement er hentet, ingen seriepoeng er i bagasjen. Alvoret starter nå. Mot Vardeneset onsdag, før Førde er motstander på NSE-banen Midjord i seriepremieren 14. april klokken 13.00. Vi gleder oss. Noe så enormt.

Gjør du? Bli med i scoringsklubben vår.