Portugiseren António Martins Silva (43) overtar som hovedtrener for Brodds A-lag fra 1.desember. Han er enig med Brodd om en toårskontrakt, som også innebærer at han skal løfte klubbens ungdomsavdeling med sin kapasitet.

Silva har tidligere jobbet som trener og spillerutvikler i Sandnes Ulf. Han har også rikholdig med erfaring som ungdomstrener og spillerutvikler i Portugal og Spania, samt som a-lagstrener i hjemlandet. I 2016 ledet han Staal Jørpeland til 1. plass i 3.divisjon.

Foruten UEFA A-Lisens har Silva også en mastergrad i Sports Science. I 2017 har han blitt hentet som assistenttrener til både FK Haugesund i Eliteserien og Kongsvinger i OBOS-ligaen, men har kommet fram til at han heller vil lede sitt eget prosjekt, enn å være en assistent på nåværende tidspunkt i sin trenerkarriere.

– Dette er et kjempeløft for Brodd som klubb. Antonio har fått de aller beste skussmål fra alle vi har snakket med, både i Staal Jørpeland, i Sandnes Ulf - og hos de av våre spillere som har hatt ham før. At han i tillegg er villig til å bidra med sin kompetanse på yngre lag, gjør at totalpakken var noe vi ikke kunne si nei til. Han er kjent for å være god til å utvikle yngre talenter, men vi håper også at han skal inspirere trenere i egen barne- og ungdomsavdeling. Vi gleder oss, sier sportslig leder Eirik Tjørhom.

Silva starter jobben 1. desember, men har allerede begynt å kartlegge spillertroppen til Brodd.

– Det er mange spennende spillertyper i laget. For meg blir det viktig å bli kjent med disse, men jeg tror laget trenger påfyll av noen spillere utenfra også. I tillegg håper jeg å kunne utvikle noen av de yngste talentene i klubben til å bli fullblods A-lagsspillere også, sier Silva.

Dagens G16-trener Ali Kilinc blir assistenttrener, og skal også ha ansvaret for de beste ungdomsspillerne. I tillegg leter klubben etter andre personer som kan utgjøre et støtteapparat for portugiseren i 2018-sesongen.