Styret i Brodd har bestemt seg for å ikke tilby Kristian Sørli (41) ny kontrakt etter at hans eksisterende kontrakt som A-lagstrener utløper 1.november. Vi takker Kristian for to gode år på Midjord, og håper å presentere en ny A-lagstrener for kommende år med det aller første.

Kristian ble ansatt da Bjarte Lunde Aarsheim fikk jobb i Viking desember 2015, og har levert gode resultater for klubbens A-lag. I 2016 sikret Brodd fortsatt spill i 3.divisjon da divisjonen ble gjort om fra lokal til regional serie. En eksepsjonelt god høstsesong i 2016 vil huskes i mange år framover av Brodd-fansen. 

Brodd klarte også å beholde plassen i en forsterket liga i 2017-sesongen, selv om resultatene denne høsten var svake. Syv poeng på de ni siste kampene holdt akkurat til forlenget spill i 3.divisjon.

Kontrakten til Sørli utløper 1.november 2017, og treneren ga uttrykk for at han ønsket en utvidet stilling i klubben, samt at støtteapparatet måtte styrkes. Etter en totalvurdering har sportslig utvalg og klubbens styre ikke funnet rom for å tilby Sørli forlenget avtale. 

Vi er glade for å ha fått ha en trenerkapasitet som Kristian på Midjord i to sesonger, og håper han får knyttet seg til en klubb på høyere nivå enn vårt. Det er han mer enn god nok til.

Brodd er nå i samtaler med flere gode kandidater til å etterfølge Kristian som hovedtrener på Midjord. Sentrale krav til ny trener er, utenom at treneren skal være fotballfaglig dyktig, at denne også ser verdi i å legge til rette for å utvikle egne Storhaug-gutter, og å bygge en sterk treningskultur med tøffe krav til oppmøte og innsats for lag og klubb. Dialogen med kandidater har vist at Brodd er en meget attraktiv klubb, og vi er derfor helt sikre på å få knyttet til oss en meget bra erstatter.

Vi håper å presentere ny trener med det aller første. Følg med på nettsidene våre i dagene framover.

Det er sportslig utvalg bestående av Eirik Tjørhom (leder), Øyvind Jacobsen (seniorleder), Trond Kindervåg, Kyrre Sandven og Rune Larsen som innstiller til klubbens styre om ansettelsen av ny trener. Ta gjerne kontakt med disse for innspill.

PS! Bildet er tatt av Pål Karstensen, Rogalands Avis. Vi takker for lånet.