Lura - Brodd 2-2. Det blir 3.divisjonsspill på Midjord også i 2018. Det er klart etter at Brodd spilte uavgjort i siste serierunde på bortebane. Lura måtte slå våre gutter med seks mål, men var aldri i nærheten av det. Dermed ble Brodd nummer 10 på tabellen. En skuffelse totalt sett, og i alle fall etter vårsesongen, men det viktigste var å sikre at vi holdt oss på nivået.

Selve kampen mot Lura ble aldri spennende. Vertene tok ledelsen to ganger, men hver gang var Jefferson de Souza frampå og utliknet bare minutter etter, assistert av Emil Hansen på begge scoringene.

Riktignok var vertene klart farligst foran mål - og misbrukte sågar også et straffespark, men selv om Lura var nærmest seieren, var de sjanseløse på å vinne med seks mål.

Med 33 poeng og seks minusmål, ble Brodd dermed nummer ti på tabellen, noen mål dårligere enn Staal Jørpeland på plassen over. Lura, Sandnes Ulf 2, Bryne 2 og Express rykker ned til 4.divisjon.

Det er en svak høstsesong som er årsaken til at det ble bunnstrid i siste serierunde. Mens Brodd lå på 7.plass med 20 poeng etter halvspilt serie, klarte vi bare å høste inn 13 poeng i andre halvdel. Det ble seirer bare mot Pors, Halsen og Bryne 2, og uavgjort mot Sola, Lura, Express og Tønsberg - samt sure tap for Madla, Staal Jørpeland, Viking 2, Sandnes Ulf 2, Start 2 og Fløy på høsten.

Totalt sett ga det seirer i begge kampene mot Bryne 2 som eneste lag - mens vi ikke evnet å ta poeng mot verken Fløy, Sandnes Ulf 2 eller Madla i 2017-sesongen. Vi tok to poeng mot Express, fire mot Lura, fire mot Sola, ett mot Tønsberg, ett mot Start 2, og totalt tre mot Halsen, tre mot Pors og tre også mot Staal Jørpeland og Viking 2. 

Totalt 19 av 33 poeng ble plukket på hjemmebane, men målforskjellen ble negativ - 3 både hjemme og borte totalt sett. 

Se mer statistikk her:

Nå begynner planleggingen av 2018-sesongen. Noen spillere vil trolig forlate oss, enten ved at de selv velger overgang til annen klubb, eller at de får krav til satsing som de ikke finner realistiske for egen del å være med på. 

Det er trolig bare sunt. Vi har unge egenproduserte spillere som banker på døren, og som kommer til å utvikle seg videre gjennom vinteren, i tillegg til at vi også har blinket oss ut noen spillere vi gjerne skulle hatt med oss på Midjord i 2018. Disse blir kontaktet med det første.

Trener Kristian Sørlis kontrakt utløper 1.november. Det er avventet en avklaring av divisjonstatus for Brodd før arbeidet med et eventuelt tilbud om kontraktsforlengelse intensiveres. Først nå er avklaringen kommet. Sportslig utvalg har hatt samtaler med spillertroppen og også hatt en lengre samtale med trener. Sørli klarte å holde Brodd i fjorårets tøffe 3.divisjon hvor bare fem lag holdt plassen, og har igjen klart å holde laget værende i en sterkt forbedret 3.divisjon. Det er vi godt fornøyde med, selv om vi ikke har klart å innfri våre mål om plassering og andre viktige delmål satt internt.

Det er uansett på det rene at mye må bli bedre om Brodd skal fortsette sin sportslige utvikling på klubbens herrer A-lag. Årets sesong har vært preget av mye småskader, litt for mange fravær og ustabile prestasjoner. Vi er som klubb heller ikke fornøyd med hospiteringen av spillere fra egen ungdomstall, men de fleste her går inn i sitt første juniorår i 2018, og har vist god utvikling på eget lag.

Skal vi få en sportslig utvikling, må også støtteapparatet rundt A-laget forsterkes og bli bedre. Vi noterer oss at Kristian Sørli uttaler til Rogalands Avis at Brodd er eneste klubb i 3.divisjon uten skikkelig støtteapparat. Det får stå for hans regning, vi er veldig fornøyd med de som bidrar rundt laget, men at apparatet må styrkes - og at samspillet disse i mellom bør bli bedre, det er det ingen tvil om.

A-laget til Brodd tar nå en kort pause, før seieren i NSE-turneringen arrangert av POL skal forsvares fra i fjor. Vi gleder oss.