Mandag 17. juli var A-lagsspillerne tilbake på trening på Midjord for å forberede seg til en viktig høstsesong. Allerede onsdasg 26.juli møter vi Lura på Midjord, før serieleder Fløy kommer til samme bane den påfølgende lørdagen. Les om status i A-lagsgruppen før den spennende høsten.

Det var bare 13 spillere tilbake på treningen mandag, noen flere er på plass onsdag klokken 1700, og klare til treningskamp borte mot Viking 2 fredag, men noen spillere har dessverre fortsatt ferie når kampsesongen starter mot Lura.

Likevel er vi trygge på at vi har en solid spillergruppe klare for høsten, selv om vi har plass til noen forsterkninger. Spesielt på keeperplass håper vi på å få inn en ny mann. Anton Kristian Bugge (17) er pr nå eneste keeper i A-stallen, selv om assistenttrener Christoffer Midbøe Lunde heldigvis har hjulpet oss de tre siste kampene med sin rutine. I tillegg er toppscorer Preben Erland ute med skade, det samme er spisskollega Emil Hansen, selv om vi håper sistnevnte snart er klar til innsats. Lars Erik Dahl er fortsatt på ferie, det samme er unge Casper Aalen Norseng (15) som også vil være borte de to neste kampene på grunn av Dana Cup.

Vi har allerede sagt farvel til forsvarsspilleren Ferdinand Eide Solberg som drar på ferie før han så setter kurs for USA for å studere på siden av fotballen. Også lokale Emil Jesman Sunde og Julian Veen Uldal drar fra Stavanger tidlig i august. Også midtbanespiller Jørgen Bakke tar studiene utenbys, dessverre.

Dette gjør at vi nok trenger noen nye tilskudd til A-stallen. Foreløpig har vi ikke noen blokken, men håper å få invitert noen spennende spillere på trening med det første, eller enda bedre, at ambisiøse spillere tar kontakt med oss. Kanskje dukker det opp noen studenter i Brodd-drakt også denne høsten?

Langtidsskadde Erik Garpestad og Dursa Ahmed er også tilbake i trening, begge har mistet hele sesongen hittil, men er nok et stykke unna kampform. Det er ikke Jefferson de Souza, Eden Zormah og Fabian Calderon. Vi håper å få mye mer fra denne trioen i høst etter en vårsesong med mye skader og fravær. Vi synes også nyervervelsen Marco Scheffler fra Staal Jørpeland virket spennende i sin debut i Brodd-forsvaret borte mot Start 2. 

For høsten blir spennende. Vi er bare fire poeng over nedrykksstreken, men samtidig bare få poeng bak fjerdeplassen som neste år vil gi direkte kvalifisering til NM. De neste kampene mot Lura (h), Fløy (h), Bryne 2 (b) og Sandnes Ulf 2 (h) blir dermed særs viktige for hvordan høsten på Midjord blir.