Brodds A-lag kvalifiserte seg igjen til 1. runde i Norgesmesterskapet. Norges Fotballforbund valgte å sette Bryne (2 divisjon) som motstander - på bortebane. Ikke et veldig kreativt oppsett fra forbundet. Bryne var nemlig også motstander i 1. runde i 2015. Den gang vant jærbuene 0-2 på Midjord.

– At vi kom til å få motstand fra 2.divisjon var forventet, også at det var en sjanse for bortekamp, men når NFF har i sine kriterier at lagene som settes opp ikke skal ha møttes de tre siste årene, kunne vi ikke drømt om å få Bryne på bortebane, sier daglig leder Øyvind Jacobsen.

Brodd kvalifiserte seg for 1. runde NM ved å slå Randaberg komfortabelt 2-0 på Midjord etter scoringer av Preben Erland og Jørgen Bakke, begge på avslutninger utenfor 16-meteren. Nå blir det langt tøffere motstand for Kristian Sørlis gutter.

– Bryne var veldig solide da vi møtte dem i treningskamp tidligere i vinter (tap 5-1), og har imponert hele oppkjøringen. Ingenting er imidlertid umulig i fotball. Vi reiser til Jæren for å sørge for en cupbombe, men det er naturligvis en kjempebonus for oss om så skjer, sier trener Sørli som sliter med en rekke skader i spillergruppen nå like før seriestart.

Kampen mot Bryne spilles onsdag 26. april klokken 1800 på Bryne stadion.