Brodd - Vardeneset 4-0. Fire mål av Preben Erland sørget for at Brodd avsluttet årets 3.divisjon på fjerdeplass. Det er nok til å kvalifisere seg for den nye regionsligaen. Aldri har Brodd vært rangert høyere i fotball-Norge etter krigen.

16 lag i tippeligaen, 16 lag i Obosligaen, 28 lag i 2 divisjon. Og så Brodd. Det er realiteten neste sesong etter at Brodd klarte fjerdeplassen i en svært tøff avdeling hvor en så stor klubb som Ålgård måtte tåle nedrykk.

Det er en fantastisk høstsesong som har lagt grunnlaget. Brodd har tatt 29 poeng i høst, ingen andre har tatt flere. På de siste 17 kampene har vi tatt 39 poeng. Vunnet 12, spilt tre uavgjort og tapte bare to kamper - og det med å slippe inn bare ti baklengsmål. Ingen skal komme og si at det ikke er fortjent at vi spiller i regionsligaen neste år mens Vardeneset, Randaberg, Hinna, Ålgård, Frøyland og andre må spille i 4.divisjon.

Mot VBK var det ganske tamt før pause. Brodd var det beste laget, men bussen til gjestelaget holdt stand foran eget mål. Etter pause var det en annen historie. 1-0 kom da Fabian Calderon ble revet i bakken innenfor 16-meteren, Preben Erland var klinisk fra 11-meteren. Det var han også da han banket 2-0 i krysset, da han scoret 3-0 på en herlig volley og da han lekent lobbet ballen i mål til 4-0 like etter. 24 minutter tok det for Hundvåg-buen å score fire mål - mot VBK!

Dermed kunne rundt 500 tilskuere juble for Brodd-seier og spill i en kvalitativt bedre liga neste år.