Lørdag 22.oktober klokken 1500 er det duket for "El Classico" i lokalfotballen igjen. Brodd mot Vardeneset. Sjelden - om noen gang har mer stått på spill i oppgjøret utenom prestisjen. Men bare for Brodd. Med seier holder vi plassen i 3.divisjon - med tap kan vi slå følge med Vardeneset ned én divisjon.

Gjestene har vært klare for nedrykk i noen runder allerede, men det er nok å spille for når de røde og hvite ankommer Midjord. VBK vil gjerne revansjere vårens 0-4 tap for Brodd på Tasta, og ikke minst: De vil nyte å bidra til at Brodd rykker ned fra 3.divisjon.

Premissene for kampen er klare: Hvis Brodd vinner, blir vi blant de fem beste i årets 3.divisjon avdeling 6. Det gir oss plass i neste års langt mer toppede 3.divisjon. Ved uavgjort eller tap er vi avhengig av at enten Ålgård unngår seier eller at FK Haugesund 2 ikke tar mer poeng enn oss - og ikke bedrer målforskjellen med tre mål opp mot vår.

Brodd spilte 1-1 borte mot serieleder Sandnes Ulf 2 forrige lørdag. En scoring til, og vi ville vært sikret plass i neste års 3.divisjon. Det var litt surt, men samtidig får altså det tradisjonsrike "hatoppgjøret" mot Vardeneset en ekstra spiss på seg denne lørdagen. Kanskje var det akkurat det de som satte oppgjøret som siste seriekamp hadde i tankene?

Brodd stiller skadefri tropp uten suspensjoner til oppgjøret. Værmeldingen er god. Det er bare å gjøre seg klar til fotballfest!