Brodd - Ålgård 4-0. Brodd-guttene leverte festfotball på høyt nivå da de valset over Ålgård i torsdagens nøkkelkamp i kampen om å bli topp 4 i årets 3.divisjon. Nå gjenstår bare to kamper av årets sesong. Mer drama er i vente.

Brodd virket påskrudde og klare for oppgaven fra første sekund. Med to seirer og målforskjell 14-1 i bagasjen mot to lag langt nede på tabellen i de foregående kampene, fryktet kanskje enkelte at guttene skulle slippe seg nedpå. Det gjorde de aldri.

Det første kvarteret kom Brodd på den ene angrepsbølgen etter den andre. Det gikk fremover i hurtig tempo med få touch - og mange spillere. Petter Olsen Haukali sendte laget i ledelsen etter 22 minutter da et skudd gikk via keeper og i mål. Det kunne fort ha vært flere mål, men noe unøyaktige avslutninger og upresise innlegg sørget for at Ålgård fortsatt hadde heng da lagene gikk til pause.

Mange var forberedt på et langt mer agressivt Ålgård-lag etter pause, men i stedet var det Brodd som hadde skrudd opp enda et knepp. 2-0 kom da et skudd fra Preben Erland skiftet retning i en Ålgård-spiller, og ble vanskelig å stoppe for Ålgård-keeper Eskil Leinebø. Forfjamset kunne han bare se ballen rulle rolig over streken til Brodd-scoring.

Etter den scoringen var det helt slutt for Ålgård. Brodd kom i bølge på bølge, og 3-0 var nydelig. Daniel Hadland driblet seg gjennom, leverte til Jefferson de Souza, som vippet opp ballen til seg selv - og på volley hamret ballen i lengste hjørnet. En klassescoring!

4-0 kom ikke altfor lenge etter. Innbytter Lars Erik Dahl hadde vært på banen i 30 sekunder da han kom seg foran sin oppasser og klasket inn scoring etter et nydelig forarbeid fra Erik Garpestad. 

Mye folk på Midjord og mye unger som jublet sammen med Brodd-spillerne gikk inn i hjertet på mange. Dette var fryktelig gøy. 

Men jobben er ikke gjort ennå. Nå venter to kamper mot henholdsvis Sandnes Ulf 2 på bortebane og hjemmekamp mot Vardeneset lørdag 22.oktober. Det er spenning og drama i vente, men når guttene våre leverer som torsdag mot Ålgård, er det bare å glede seg! 

Kampfakta og link til tabell her:

Høydepunktene på video finner du her!

 

Rogalands Avis' omtale finner du her!